Da li da pauziram pre upisa?

Pauzirati?

• Da

glasova: 1 50,0%
  • Ne

glasova: 1 50,0%

• Ukupno glasova
    2

Vlminvlm

Početnik
Poruka
2
Da li da pauziram pre upisa na faks?

Glavni razlog zbog kog bih pauzirala jeste sto sam pala na jun pa tek u avgustu polazem maturski. Znam sta zelim da upisem i mnogo to volim i spremala sam se za jezike od septembra ove godine. Nema sanse u avgustu da se upisem na bilo koji smer koji zelim, cak ni na samofinansiranje. Imam drugu opciju ali bih stvarno najradije upisala filoloski i nista drugo. Nemam neku naviku da ucim i uvek sam se nekako provlacila i jezici su jedino na cemu sam se trudila. Ako bih pauzirala imala bih vremena za citanje literature i usavrsavanje nekih nesigurnosti sto se tice jezika koji zelim da upisem, a i mogla bih to isto i za srpski koji mi je drugi ispit koji nisam stigla dobro da utvrdim. Ako bih pauzirala, nameravam da radim i mozda skupim neke pare dovoljne za bar deo skolarine ako ne prodjem na budzetu. Da li je moguce u mom slucaju da me faks natera da ucim i da li mi je dovoljno to sto volim? Da li to motivise?

Sama si napisala da nemaš neku naviku da učiš. Što duže pauziraš manje su ti šanse da ćeš se ikada više latiti knjige i vratiti učenju...
Pauzirala bih jednu godinu samo zato sto ne mogu ovako da se upisem jer nece biti mesta, a ne znam da li bih mogla sebe da nateram da zavrsim neki faks koji ne volim.
Sto se tice jezika, jedino sam se oko njih trudila u poslednjih par godina, i iskreno mi nije bitan sertifikat vec znanje...

Pauzirala bih jednu godinu samo zato sto ne mogu ovako da se upisem jer nece biti mesta, a ne znam da li bih mogla sebe da nateram da zavrsim neki faks koji ne volim.
Sto se tice jezika, jedino sam se oko njih trudila u poslednjih par godina, i iskreno mi nije bitan sertifikat vec znanje...

Pitanje je samo kada se budeš opustia od učenja radom da li ćeš pripremiti prijemni. Po meni je čak bolje upisati nešto samo da bi se ostalo u mašini učenja i predavanja... Ali to je moj stav.

Back