Da li da jedem ovo?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.604
Naleteo sam na nekoliko "čudnih" prehrambenih proizvoda za koje se mislim da li bih se usudio da probam. A vi?

Recimo

Casu Martzu

casu-768w.jpg

Na Sardiniji njegovo ime doslovno znači „truli sir“. Proizvođači zapravo dozvoljavaju casu martzuu da se raspada dok fermentira, do tačke u kojoj muve polažu svoja jaja u njega. Jednom kada sir postane vrlo mekan i te larve se izlegu, spremno je za jelo - živi crvi i sve ostalo.

ovde ne bih ni ušao a kamoli da nešto prezalogajim

Restoran Guo Li Zhuang​

Beijing, China

Genitalije, kandže i lica poslužuju se u ovom sumnjivom pekinškom restoranu.

Guo-li-zhuang-restaurant-dog-penis-with-peppers.png

Guo li zhuang restaurant dog penis with peppers

Ovaj restoran, koji je prvobitno otvoren u Atlanti u državi Džordžija, SAD, pre preseljenja u Peking, ne samo da je specijalizovan za serviranje penisa širom životinjskog carstva, već se takođe fokusira na njihove nepostojeće lekovite blagodati.

Sadrže barokna imena kao što su „Glava ovenčana narukvicom od žada“ i „Potražite blago u pustinjskom pesku“, jela Guo Li Zhuanga uključuju skuvane genitalije pasa, irvasa, vola, pa čak i tigra, mada potonje moraju biti naručeni mesecima unapred, verovatno zato što je potrebno nešto vremena da se organizuje nešto tako užasno.

Pored spektra odsečenih udova koje restoran nudi, oni takođe služe takve retkosti kao što su dinstano jelenje lice, prženi crvi i paunove kandže, pružajući posetiocima jasan utisak da zaista mogu dobiti sve što žele da jedu.

Hákarl u Islandu​

1491581508171.jpg

Zaista, hrana s najgorim ukusom je ona fermentirana, pokvarena poput Hakarla. Napravljeno od grenlandske ajkule, meso je otrovno kad je sveže, pa da bi ga pojeli, Islanđani ga mesecima puštaju da se kvari u zemlji, a zatim izlažu vremenskim elementima da se još osuši. To je odbojno jelo za mnoge ljude; jesti je bez teranja na povraćanje je ono što muškarce razdvaja od dečaka. Iako bi miris same trule ajkule mogao onesposobiti slaba srca, ukus je na kraju sladak, orašast i blago riblji ... ako volite amonijakovani vosak.

Ok...mislim da mi je sad jasno zašto su nolrdici bili trako agresivni i zašto su stalno išli u vikinge...KO ne bi bio agresivan pored takve hrane? A i ja da me kući,za ručak čeka pokvarena ajkula i podkiseljena,smrdljiva haringa bi seo u prvi brod i zapalio bilo gde samo da ne budem kući XD

ja sam našao moje...

Korita i kante urina dečaka sakupljaju se iz toaleta osnovnih škola. To je ključni sastojak „devičanskih jaja za dečake“, lokalne tradicije namakanja i kuvanja jaja u urinu dečaka, po mogućnosti mlađih od 10 godina.

Pogledajte prilog 963492
Ovo je bilo u emisiji Galileo..
Imavi nrka crna jaja kpja zatrpavaju u zemlju ili đubre, ne znam tačno, pa ih posle dužeg vremena kuvaju.

Hákarl u Islandu​

Pogledajte prilog 963494

Zaista, hrana s najgorim ukusom je ona fermentirana, pokvarena poput Hakarla. Napravljeno od grenlandske ajkule, meso je otrovno kad je sveže, pa da bi ga pojeli, Islanđani ga mesecima puštaju da se kvari u zemlji, a zatim izlažu vremenskim elementima da se još osuši. To je odbojno jelo za mnoge ljude; jesti je bez teranja na povraćanje je ono što muškarce razdvaja od dečaka. Iako bi miris same trule ajkule mogao onesposobiti slaba srca, ukus je na kraju sladak, orašast i blago riblji ... ako volite amonijakovani vosak.
Mislim da u Mongoliji ili u Sibiru tako fermentišu ptice. Ulove ih i ostave ih da fetmentišu. Potražiću baš

Perverzije i gadosti, 2u1.
Žena koja je prebegla iz S. Koreje je podelila detalj na svom YT kanalu da joj je je tamo, u datom momentu i nedostatku hrane u nekakvom pritvoru, najukusniji obrok bilo par najobičnijih bubašvaba:rida: , ali to je drugo.

Naleteo sam na nekoliko "čudnih" prehrambenih proizvoda za koje se mislim da li bih se usudio da probam. A vi?

Recimo

Casu Martzu

Pogledajte prilog 963386

Na Sardiniji njegovo ime doslovno znači „truli sir“. Proizvođači zapravo dozvoljavaju casu martzuu da se raspada dok fermentira, do tačke u kojoj muve polažu svoja jaja u njega. Jednom kada sir postane vrlo mekan i te larve se izlegu, spremno je za jelo - živi crvi
To je nešto najodvratnije što se može videti, a navodno je jestivo.
Ova vrsta sira se pravi od ovčijeg mleka, (ovčiji sir obožavam, inače). Problem su ti crvi. Moraju biti živi, i bukvalno skaču iz tog kotura. Skaču u oči i nozdrve. Skaču i u tanjire onih koji to ne žele da jedu. Crve, odnosno larve iz kojih su se izlegli, polažu obične muve, koje su pre toga bile možda na nekom izmetu.
Sir se smatra jestivim sve dok su crvi živi. Ako su uginuli, onda se sir pokvario. :D
Mogu crvi i da se izvuku, pa da se sir posluži "oplemenjeno fermentisan", i čist od skakutavih crva.
Kažu da je zabranjen. Jedu ga meštani, a ko voli da svašta proba, mora da ga kupi na crno.

Jaje veka / jaje staro 100 godina / jaje staro 1000 godina - Kina

10.jpg

Da, u redu, nije staro ni vek ni milenijum, ali ovo jaje je prilično trulo. Nakon što se nekoliko meseci konzervirao u mešavini gline, pepela i živog vapna, žumance postaje tamnozeleno ili čak crno i sluzavo, dok belo prelazi u tamno smeđi providni žele. Očigledno jako miriše na sumpor i amonijak, ali ima ukus tvrdo kuvanog jaja ... dok ne izdahnete...

Supa od mravljih jaja

20200815_ASP501.jpg

Jaja polažu crveni mravi tkalci koji se u aprilu i maju gnezde na drvećima manga i kokosovim palmama. Hrabri sakupljač - ugrizi mrava su poput uboda igle - koristi štap da rastvori gnezdo, hvatajući jaja (i puno živih mrava) u kantu. Noseći što manje odeće, to lakše da otrese mrave sa kože i skakućući sa noge na nogu kako bi izbegli razjarene insekte, sakupljač zatim protrese jaja sa lišća. Seoski narod uglavnom meša ovu teško osvojenu nagradu u omlete, salate ili supe, dodajući prepoznatljiv, kiseli ukus.

Back