Da li ću ići u zatvor?

U pravu si, nisam obracao paznju na tekst....pa nista onda, bankrot i kraj price, mogu da dodju i da joj oduzmu nesto ako ima na svoje ime, u svakom drugom slucaju nikom nista.
Banke daju kredite na svoju odgovornost, loze te .... kakav zatvor kakvi bakraci. ;)
NIsi u pravu, ovo je Srbija !!
Banka će, kad ona to proceni, kredit proglasiti dospelim u celosti, pa pokrenuti sudski postupak koji će sasvim sigurno dobiti. U tom Sudskom rešenju će doslovce pisati, da banka ima da se naplati za ostatak duga ( glavnica sa sve kamatama za ceo ugovoreni period plus troškovi postupka ) i još sa sve zateznim kamatama do dana naplate.
U tome i jeste nevolja; Banka, ukoliko ne može da se naplati odmah, jer predpostavimo da klijentica nema svoju nekretninu niti primanja, čekaće dok ista ne počne da radi, dok po nekom osnovu ne stekne pravo na nekakvu nekretninu ili slično, što može da traje i godinama, a svo vreme iznos utvrđen Sudskim rešenjem će se uredno uvećavati za iznos zatezne kamate, što nimalo nije naivno. Zatezna kamata je nekoliko % na mesečnom nivou, pa se glavnici dodaje kamata koja postaje glavnica i tako da tome nema kraja. Sve u svemu, iznos se sasvim sigurno može uvećavati za svaku godinu i do 40% pa i više.

Jedini izlaz je da do kraja života ne zasnuje radni odnos i da ne nasledi nikakvu nekretninu, ako je takav život uopšte moguć.

Postoji još jedna opcija koju banka može da primeni, a to je da Vaš kredit proda nekoj zainteresovaoj agenciji, a koja onda preuzima naplatu u skladu sa gore navedenim.
Dakle,Vaša banka može, ukoliko želi, da Vaš kredit proda za 20-30% vrednosti i tako "brigu" prebaci nekom drugom.

Nije baš tako naivno, evo i novi zakon o izvršenju potraživanja.... U gadnom smo sosu ...

Poslednja izmena:
Ne razumem sta je doticna ovom temom zelela da postigne .
Ako imas problem treba da objasnis sve sitnice kako bi neko mozda i uspeo da pomogne / posavetuje. Ako nema problem cemu tema?
Sada neko treba da nagadja da je u pitanju neki decko koji je dok ste bili u vezi uzeli ste zajedno krediti i stavili stan kao hipoteku... On pobegao sa ostatkom novca, kad je pukla veza, a tebe zanima kako da izbegnes placanje kredita jer nemas novca... Zato planiras da se selis, jer znas da mogu stan da ti oduzmu ??

Tvoj otac i vi ste pocinioci visestrukog krivicnog dela.Automobil koji je po tvojim tvrdnjama prodao on za sud nema apsolutno nikakakv argument jer je automobil uzet na tvoje ime kao i kredit bez prava otudjenja dok se isti ne vrati.
Ukoliko mu je trebao novac za biznis mogao je da trazi kredit za tu namenu.
Izbegavanjem da se pojavis pred sudom cinis dodatno krivicno delo.
Iz sudske prakse za ova krivicna dela sad po novom zakonu dobices zbirnu kaznu zatvora posto verovatno nemas cime da obestetis onoga koji potrazuje .
Ukoliko dug prelazi cifru od milion dinara smesi ti se zatvor od 7 do 15 godina za jedno delo a ti ga vec imas tri pa se malko presaberi.

Tvoj otac i vi ste pocinioci visestrukog krivicnog dela.Automobil koji je po tvojim tvrdnjama prodao on za sud nema apsolutno nikakakv argument jer je automobil uzet na tvoje ime kao i kredit bez prava otudjenja dok se isti ne vrati.
Ukoliko mu je trebao novac za biznis mogao je da trazi kredit za tu namenu.
Izbegavanjem da se pojavis pred sudom cinis dodatno krivicno delo.
Iz sudske prakse za ova krivicna dela sad po novom zakonu dobices zbirnu kaznu zatvora posto verovatno nemas cime da obestetis onoga koji potrazuje .
Ukoliko dug prelazi cifru od milion dinara smesi ti se zatvor od 7 do 15 godina za jedno delo a ti ga vec imas tri pa se malko presaberi.

Koji si ti debil. :hahaha:

p.s.za dug mogu samo da te poljube u donja leđa.....veruj mi...provereno je ;)

Za novcani dug NE MOZE da se ide u zatvor......
To je Srbija kao drzava potpisala neku medjunarodnu konvenciju, u kojoj to stoji.
Dalje, dug po kreditu tj. po izvrsnom sudkom resenju moze da postoji najvise 10 godina.
Ako se za to vreme ne naplati, dug zastareva.
Kraj price.

Evo odgovora.....zbog kredita se ne ide u zatvor....samo Vam popišu imovinu daju na prodaju, uzmu njihov deo i to je to...ako nemate ništa na svoje ime, postoji druga solucija...da banka sudski traži da Vam se odbija od plate za dug -administrativna zabrana...otplaćujete dok god ne vratite...ne ljutite se na tatu...imao čovek ideju...nije mu uspela...i on je verovatno Vama pomagao nebrojano puta...a ovakve situacije se dešavaju mogu slobodno da kažem u 70% Srbije. Jednostavno ljudi kad uzimaju kredit ne razmišljaju kako će otplaćivati ako krene nizbrdo....svi se uvek nadaju boljem ...a često bude surotno....
još jedna stvar....Vi sta sad u kreditnom birou i da Vama lično zatreba kredit ne bi ste ga dobili nikada..ili bar u narednih 3 godine.
Moj savet...pomozite i sebi i tati....sedite sa njim i napravite plan otplate prema vašim mogućnostima pa polako....mada prvo treba otići do banke i porveriti kakav je vaš status po pitanju kredita....to bar možete....oni Vam neće ništa....nemaju ovlašćenja sem da Vas kritikuju i blokiraju Vam račun , što su već verovatno i učinili...Veliki pozdrav
:ok:

Ćao!
Imam jedan veliki problem! Dakle plašim se da ću zbog greške koju sam napravila pre par godina (verovala ćaletu) morati da ispaštam u tvorza.

Dakle,sve se desilo jednog blaženog jutra kada sam napunila 18 godina. Moj ćale me je nagovorio da na moje ime uzmem kredit za auto. On je imao već jedan kredit na svoje ime i nije mogao da uzme drugi pa je čekao da postanem punoletna. Dogovor je bio da on vraća taj kredit. Naravno nije hteo da izigrava šumahera sa tim autom,njegov plan je bio da ga proda i da uloži u privatni posao koji je imao (proizvodnja). Uvek sam imala dobar odnos sa matorim i naravno da sam mu pomogla, verovala sam mu jer me je u svemu u životu uvek podržao i uvek je bio uz mene.

Jedno vreme je išlo sve po planu i 2 godine on je vraćao kredit bez problema. Prošle godine firma mu je pukla i od tada se svi u porodici nekako snalazimo, ćale vozi taksi,keva ne radi ništa,ja se bavim trgovinom. Niko nema redovna primanja ali preživljavamo nekako. Ćale nema da vrati kredit...nema para, ne ostaje ništa na kraju meseca. Salama luksuz.

Uglavnom smaraju me iz vrhovnog suda nešto. Poštar mi je prijatelj pa nisam primila pismo ali rekao mi je da je iz vrhovnog suda. Već duže vreme me gađaju tim pismima. Ne znam zbog čega ali s obzirom da sam fina devojčica predpostavljam da je za taj kredit.

Šta da radim?

kad je tako postar dobar sacekaj da slucaj zastari :lol:

vidi ovako.mogu da te kazne plenibdom imovine.ako predpostavimo da imas oko 21god. verovatno nemas licne imovine,pokretne,nepokretne.sto ce reci da mogu samo da ti zaplenje donji vesh,pa im uvali prljave gace da idu na dobosh...kad je bal nek je sabor :mrgreen:

Ide ti tuzba onom na cije je ime uzet kredit. U ovom slucaju koliko vidim tvoj otac je ne jemac vec kreditni zirant sto je zapravo mnogo gore.Sa tuzbom ide izracunavanje preostale glavnice, zatim glavnice dospelih neisplacenih kamata, zatim zatezna kamata. Zatim ide izvrsni postupak, koji je sad neefikasan i zbog toga ce gledati da ti nacakaju sto vecu slavnicu od kamate. Ali od 1. oktobra stupa na snagu novi izvrsni postupak koji ce naterati ljude da ili prodaju sve sto stignu ili ce sud. ili privatni izvrsioci to uraditi kako bi se poverioci, u ovom slucaju banke- namirili. Cena troskova izvrsnog postupka nije uracunata.

Back