Da li centar za socijalni rad zaista oduzima bebe od žena koje žive u garsonjerama?

Izvini a gde pisu ti standardi? Ovo te pitam kao licencirani hranitelj. Poznati su mi standardi za decu na haniteljstvu a za decu u bioloskim porodicama oni ne postoje.
To su standardi o stanovanju koje cuveni strucnjaci mogu da primenjuju, ako im odgovara....naravno to ne bi proslo na sudu, ali do suda prodje voz....donesu resenje pa se ti zajebavaj sa nekim glupim sudijom i pokvarenim advokatom....

To su standardi o stanovanju koje cuveni strucnjaci mogu da primenjuju, ako im odgovara....naravno to ne bi proslo na sudu, ali do suda prodje voz....donesu resenje pa se ti zajebavaj sa nekim glupim sudijom i pokvarenim advokatom....
Pazi, dete moze da se dodeli nekom roditelju samo odlukom suda na osnovu preporuke CSR koju sud moze i ne mora da prihvati. Generalno u uzrastu od 14 godina sudije dodeljuju kako hoce deca. Kad dete navrsi 16 godina, dete i ako samoinicijativno ode kod drugog roditelja ni policija nece da raca dete jer kazu da se s 16 godina moze zeniti i udavati i da je sizifov posao stalno vracati dete koje ide kod oca ili majke... A tek o sobi niko i ne postavlja pitanje.

Izvini a gde pisu ti standardi? Ovo te pitam kao licencirani hranitelj. Poznati su mi standardi za decu na haniteljstvu a za decu u bioloskim porodicama oni ne postoje.
Ni ja nisam do skora znala za takav slučaj. Već sam pisala u prethodnim postovima, možda nisi pročitao. Kod razvoda braka, otac se borio da kćer bude kod njega. Mala to nije htela, pa je otac da bi majci napakostio, unajmio advokata koji je prezentovao sudu i centru za soc.rad kako mala nema adekvatne uslove za život kod majke, jer žive u malom stanu. Onda je ženi savetovao njen advokat da nađe veći stan, gde bi mala imala svoju sobu, da otac ne bi mogao da je više z...... a. Uostalom, žena je bila uplašena da bi ocu to moglo da prođe na sudu i da zbog toga sud promeni odluku i da kćer provere ocu.
Jednostavno, žena se našla u takvoj situaciji da nije htela rizikovati da zbog sobe izgubi kćer, odnosno, da malu dodele ocu.

Ni ja nisam do skora znala za takav slučaj. Već sam pisala u prethodnim postovima, možda nisi pročitao. Kod razvoda braka, otac se borio da kćer bude kod njega. Mala to nije htela, pa je otac da bi majci napakostio, unajmio advokata koji je prezentovao sudu i centru za soc.rad kako mala nema adekvatne uslove za život kod majke, jer žive u malom stanu. Onda je ženi savetovao njen advokat da nađe veći stan, gde bi mala imala svoju sobu, da otac ne bi mogao da je više z...... a. Uostalom, žena je bila uplašena da bi ocu to moglo da prođe na sudu i da zbog toga sud promeni odluku i da kćer provere ocu.
Jednostavno, žena se našla u takvoj situaciji da nije htela rizikovati da zbog sobe izgubi kćer, odnosno, da malu dodele ocu.

Payi to je savetovao advokat a ne kaze ni zakon ni propisi CSR. I ja mogu kao licencirani hranitelj da ti svasta kazem i napricam ali to ne mora uvek da bude tako. U njihovom slucaju cak i da sud dodeli dete drugom roditelju to ne znaci da dete ne moze samostalno da ode kod roditelja kod koga hoce da zivi. Imajuci na umu devojcicine godine policija i da dodje na vrata kada dete kaze da je tu dobrovoljno i da nece kod drugog roditelja oni samo napisu belesku i odu. Ili kazu - hajde molim te idi kod drugog roditelja da on nama potpise pa se ti vrati ovde.

Da ne razglabam dalje priču, najveća parodija u svemu tome je što žena nije nikakav socijalni slučaj. Zaposlena je, u drugom gradu ima bolje uslove i za sebe i za kćer, ali radi i živi u mestu gde se udala. Našla je čak i bolji posao u mestu u kome ima veliku kuću, ali mala nije htela da se preseli u drugi grad zbog škole i prijatelja.Zato je našla veći stan i rešila problem.

Payi to je savetovao advokat a ne kaze ni zakon ni propisi CSR. I ja mogu kao licencirani hranitelj da ti svasta kazem i napricam ali to ne mora uvek da bude tako. U njihovom slucaju cak i da sud dodeli dete drugom roditelju to ne znaci da dete ne moze samostalno da ode kod roditelja kod koga hoce da zivi. Imajuci na umu devojcicine godine policija i da dodje na vrata kada dete kaze da je tu dobrovoljno i da nece kod drugog roditelja oni samo napisu belesku i odu. Ili kazu - hajde molim te idi kod drugog roditelja da on nama potpise pa se ti vrati ovde.
Ma je's... da je žena htela da se ostatak svog života z...... a sa sudom, centrom i da joj policija dolazi na vrata, verovatno ne bi sama uradila to što je uradila.Poslušala je advokata i rešila problem. Verovatno joj je advokat predočio sve moguće situacije "šta bi bilo kad bi bilo"i na kraju je odlučila da je joj bude mirna glava i kćer sa njom.

Ma je's... da je žena htela da se ostatak svog života z...... a sa sudom, centrom i da joj policija dolazi na vrata, verovatno ne bi sama uradila to što je uradila.

Onog trenutka kad mala napuni 16 godina... Ni sud se vise ne mesa. Znaci ne 18 vec 16. Tumacenje je da se sa 16 moze zvanicno udati pa sto bi onda odredjivali kod kog roditelja zeli da zivi.

Ma je's... da je žena htela da se ostatak svog života z...... a sa sudom, centrom i da joj policija dolazi na vrata, verovatno ne bi sama uradila to što je uradila.Poslušala je advokata i rešila problem. Verovatno joj je advokat predočio sve moguće situacije "šta bi bilo kad bi bilo"i na kraju je odlučila da je joj bude mirna glava i kćer sa njom.
I jos nesto... Ko ti kaze da bi sud dodelio devojcicu ocu? Posebno jer je zensko dete u pubertetu.

Onog trenutka kad mala napuni 16 godina... Ni sud se vise ne mesa. Znaci ne 18 vec 16. Tumacenje je da se sa 16 moze zvanicno udati pa sto bi onda odredjivali kod kog roditelja zeli da zivi.
Tada nije imala 16 god. Mislim da još uvek nema toliko. Sa 18 god.mala kreće na fax, žena tamo ima kuću, to je kasnije sasvim druga priča.

moje misljenje o deci koju radjaju nesvesne zene bez zivotnog prostora i finansijske stabilnosti
je upravo isto kao i kod engleza

u nekim nasim porodicama radjaju po sedmoro dece praveći tako armiju siromasnih ljudi koji zivote provedu u bedi i roptanju bez dovoljno hrane odece i krova nad glavom
ta prosirena reprodukcija bi trebalo da se regulise zakonom
ako nemas sredstva za zivot nemoj roditi nijedno dete nemoj ga u startu kazniti bedom

Poslednja izmena:
moja sestra zivi u engleskoj i tamo vaze bas ovakva pravila
kada patronazna sestra dodje u posetu ako nemate dovoljno zivotnog prostora ili cete ga naci ili ce vase dete cuvati neko ko ima sobu vise
ona je takodje zivela u garsonjeri koja je bila njena
ali je morala da iznajmi veci stan u koji se preselila sa bebom

Nasi i engleski propisi su dijametralno razliciti.

Čula sam od prijateljice da jedna trudna žena nije mogla da odvede novorođenu bebu iz bolnice zato što živi u maloj garsonjeri, a dete treba da ima 'sopstveni prostor i privatnost'?

Možda ja nešto ne razumem, ali mi to zvuči mnogo čudno? Zna li neko nešto više o tome?

Prvi put čujem. Tradicionalno, naši su sudovi uvek bili skloniji tome da decu dodele majci. Ista je morala biti ili teški prestupnik, ili narkoman, ili luda, ili sve to skupa, pa da stvari prevagnu u korist oca. Pod uslovom, naravno, da ni on nije ništa od maločas pobrojanog. Stambeni status nije tu mnogo figurirao.

Čisto sumnjam da su eUropske vrednosti već zaživele u zemlji Srbiji. Mada, kako biće skoro propast sveta, budi pametan sad.

Svejedno, opet bih volela neki dokaz konkretniji od prijateljica kume moje zaove čula onomad na pijaci.

Back