Da li će zarada u 2014. premašiti 500 evra?

Wrong Turn

Domaćin
Banovan
Poruka
4.812
Pozdrav,

Šta mislite da li će prosečna neto zarada u Srbiji 2014. godine preći 50 000 din?

Na početku 2013. prosečna zarada iznosila je oko 390 evra, dostigla je čini mi se 480 ili 470 evra, nisam siguran, da bi na kraju spala na sadašnjih 440 evra, u odnosu na početak godine, zarada se povećala za 50 evra, tako da sledeće godine bi trebalo očekivati da prosečna zarada pređe 500 evra, pošto se ekonomskoj krizi valjda vidi kraj u sl. godini?

govorim o Srbiji naravno...

Pozdrav,

Šta mislite da li će prosečna neto zarada u Srbiji 2014. godine preći 50 000 din?

Na početku 2013. prosečna zarada iznosila je oko 390 evra, dostigla je čini mi se 480 ili 470 evra, nisam siguran, da bi na kraju spala na sadašnjih 440 evra, u odnosu na početak godine, zarada se povećala za 50 evra, tako da sledeće godine bi trebalo očekivati da prosečna zarada pređe 500 evra, pošto se ekonomskoj krizi valjda vidi kraj u sl. godini?

Ne znam sta znaci to "prosecna plata" niti je to omjer nekakvog standarda...Veci je omjer kada bi minimalac bio 400-500€ ..Neki dan sam citao Hrvati poslali izvestaj EU 45% stanovnistva radi za 320€ mesecno a prosek im kazu +800€

Nije bitna kolika je prosecna plata.vec sta se moze sa njom kupiti-parafrazirao sam E.B.Bewercka.Statistika u jednoj dinamicnoj disciplini,kao sto je ekonomija,savrseno ne znaci nista.Zavisi od slucaja do slucaja.od drzave do drzave,od perioda do perioda,tj.zavisi od raznoraznih faktora.Sasvim nebitno za nas koji bitisemo u Srbiji.

Привредна друштва: 110699 | Предузетници: 212633 |

Najveci priliv novca u budzet dolazi od redovnih mesecnih uplata svih zaposlenih.
Kolicina novca koju svaki zaposleni (ili njegov poslodavac) svakog meseca mora da uplati drzavi direktno je srazmerna prosecnoj plati.
Zato je posao zavoda za statistiku da smisli inventivan nacin obracuna da nam stvarna zarada od dvehiljadite do danas pada, ali da obracunata prosecna zarada svake godine raste.
Sto je veca prosecna plata vise placamo drzavi.

Laz, velika laz, najveca laz, gnusna laz, statistika.

Statistika je danas,a to je zapravo vec tako decenijama,samo orudje u rukama onih koji se bave drzavnom ekonomijom.Ona moze da prikaze svasta i salje poruke sa jasnim ciljem tacno odredjenim grupacijama.Pokazatelj dobre ili lose ekonomije jednog drustva jeste snaga,tj.potrosnje clanova tog drustva-da li pojedinac ima kupovnu moc ili nemoc.Mi smo drustvo koje ocigledno ima nemoc,a o statistici smo ovde bili pisali pre nekolko meseci,tako da se ne ponavljam.

Pozdrav,

:rotf: Statisticki verovatno,u stvarnom zivotu sretan je onaj ko ima i 30k.

Pozdrav,

:rotf: :hahaha: :cepanje: oce, nego kako

Back