Да ли ће се Шешељ нагодити са Вучићем?

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
Ако СРС уђе у коалицију са ДСС, онда се Војо нагодио са Александром Вучићем.
Из простог разлога јер је ДСС у коалицији са СНС.
Шешељ на првој конференцији за новинаре није се децидирано о коалицији са ДСС изјаснио, ни *за* ни *против*, значи да још увек вага или се већ ценка око износа у чврстој валути. Знаће се ускоро.
Подсетио бих да је потпредседник СРС Немања Шаровић децидирано против коалиције са ДСС, као и са SS Двери који у том случају са ДСС иду "у пакету" ( као и да је Мила Алечковић као ванстраначки националиста жестоко напала Санду Рашковић - Ивић, а што није без смисла за ову причу)

Poslednja izmena:
Ако СРС уђе у коалицију са ДСС, онда се Војо нагодио са Александром Вучићем.
Из простог разлога јер је ДСС у коалицији са СНС.
Шешељ на првој конференцији за новинаре није се децидирано о коалицији са ДСС изјаснио, ни *за* ни *против*, значи да још увек вага или се већ ценка око износа у чврстој валути. Знаће се ускоро.
Подсетио бих да је потпредседник СРС Немања Шаровић децидирано против коалиције са ДСС, као и са SS Двери који у том случају са ДСС иду "у пакету" ( као и да је Мила Алечковић као ванстраначки националиста жестоко напала Санду Рашковић - Ивић, а што није без смисла за ову причу)

ja sam isto odslusao konferenciju za novinare, nisam tako shvatio to sto su ga novinari ispitivali, razumeo sam da Seselj ima neka saznanja o stanju u DSS ali da mu je potrebno vreme da prouci sta se desava ne u DSS nego uopste u svim partijama, pa ce da izadje sa programom u javnost...nije on nijednu partiju zvao u koaliciju, a inace koliko se ja secam, ni dok je bio u Srbiji pre Haga, radikali izlaze na svake izbore samostalno...e sad u to vreme su bili najbrojnija partija pa im niko nije ni trebao...sada ne znam sta ce da bude kod njih, drugaciji je odnos glasova... do lokalnih izbora ima dosta vremena, pa videcemo... ja licno mislim da ce da krene sa napadom na SNS i SPS, sto je i logicno em su rezim, em su mu ovi prvi rasturili stranku. a to ce da rade sve opozicione stranke, sto je i normalan proces politikanstva....

ja sam isto odslusao konferenciju za novinare, nisam tako shvatio to sto su ga novinari ispitivali, razumeo sam da Seselj ima neka saznanja o stanju u DSS ali da mu je potrebno vreme da prouci sta se desava ne u DSS nego uopste u svim partijama, pa ce da izadje sa programom u javnost...nije on nijednu partiju zvao u koaliciju, a inace koliko se ja secam, ni dok je bio u Srbiji pre Haga, radikali izlaze na svake izbore samostalno...e sad u to vreme su bili najbrojnija partija pa im niko nije ni trebao...sada ne znam sta ce da bude kod njih, drugaciji je odnos glasova... do lokalnih izbora ima dosta vremena, pa videcemo... ja licno mislim da ce da krene sa napadom na SNS i SPS, sto je i logicno em su rezim, em su mu ovi prvi rasturili stranku. a to ce da rade sve opozicione stranke, sto je i normalan proces politikanstva....

Не слажем се. Није ситуација тако много компликована у осталим тзв. "патриотским странкама" (читај: ДСС и Двери) па да је Шешељу потребно да "изучава" ситуацију.
Одлично се зна да је у СРС група око Дејана Мировића који је саборац SS Двери и залаже се за коалицију СРС са том гнусном параполитичком и псеудо-верском сектом и са ДСС који је у дилу са 'Алеком' - данас у оштром сукобу са изворним радикалима Немањом Шаровићем, Вјерицом Радетом, Наташом Јовановић, Красићем и осталима. Ако би примио новац ( а цифра не би била мала) што би се знало ако уђе у ту непринципијелну коалицију, Шешељ би у два дана постао Вучићев "омиљени опозиционар". Понека "жаока" са Шешељкове стране према 'Алеку, и то би било све; наравно само ако падне ОЗБИЉНА цифра баш као када је "изгубио" од Лилића / Милутиновића, и као када је Диплома "изгубио" од Тадића 2004године.
Ако се не нагоди, Шешељ ће наставити самостално односно у коалицији са покретом "Наши" и "Образом", и онда ће бити "шибања". У другом случају неће.

Poslednja izmena od moderatora:
(...)
Radikali idu samostalno, šta će im predizborna koalicija kad svakako prelaze cenzus sa Šešeljem?

Објаснио сам горе зашто мислим због чега би Шешељ евентуално ушао у предизборну коалицију са лажном опозицијом.
Уколико му се понуди цифра на коју би пристао.

Објаснио сам горе зашто мислим због чега би Шешељ евентуално ушао у предизборну коалицију са лажном опозицијом.
Уколико му се понуди цифра на коју би пристао.

Šta će Šešelju čvrsta valuta, za skup spomenik i raskošnu sahranu?
Da je hteo novac, ne bi čekao dve metastaze, da ga skupa sa njima troši.

Osamdesetih je, u najboljim godinama, proveo dve godine na robiji baš zbog tog što nije hteo da se proda, niti da ćuti. Mogao je isto učiniti i početkom devedesetih, i krajem devedesetih, i u Hagu. Ali nije. Ne deluje novac isto na svakoga.

Šta će Šešelju čvrsta valuta, za skup spomenik i raskošnu sahranu?
Da je hteo novac, ne bi čekao dve metastaze, da ga skupa sa njima troši.

Osamdesetih je, u najboljim godinama, proveo dve godine na robiji baš zbog tog što nije hteo da se proda, niti da ćuti. Mogao je isto učiniti i početkom devedesetih, i krajem devedesetih, i u Hagu. Ali nije. Ne deluje novac isto na svakoga.
Шешељ није алергичан на паре под одређеним условима, то сам у горњем посту већ објаснио, а сада би му добро дошло да обезбеди и унуке, а и даље да буде "у опозицији" (читај: лажној опозицији са ДСС и SS Двери) тј. у лажном "патриотском блоку" око ДСС, а који многи тзв. "српски националисти" и прижељкују, па чак и неки од високо цењених чланова СРС као што су то нпр. Деајан Мировић, Драган Тодоровић, Божидар Делић и да не набрајам.
Но, запамти да ја не тврдим да ће Шешељ тако и поступити, већ ја постављам круцијално питање: ДА ЛИ ЋЕ СЕ НАГОДИТИ СА 'АЛЕКОМ' ДА БУДЕ ДЕО ЛАЖНЕ ОПОЗИЦИЈЕ, и коју контролише 'Алек'.
Значи, не тврдим, али остављам као могућност.
Зато сам тему и поставио у *Политичке разговоре*.

- - - - - - - - - -

. . .

Poslednja izmena od moderatora:
Шешељ није алергичан на паре под одређеним условима, то сам у горњем посту већ објаснио, а сада би му добро дошло да обезбеди и унуке, а и даље да буде "у опозицији" (читај: лажној опозицији са ДСС и SS Двери) тј. у лажном "патриотском блоку" око ДСС, а који многи тзв. "српски националисти" и прижељкују, па чак и неки од високо цењених чланова СРС као што су то нпр. Деајан Мировић, Драган Тодоровић, Божидар Делић и да не набрајам.
Но, запамти да ја не тврдим да ће Шешељ тако и поступити, већ ја постављам круцијално питање: ДА ЛИ ЋЕ СЕ НАГОДИТИ СА 'АЛЕКОМ' ДА БУДЕ ДЕО ЛАЖНЕ ОПОЗИЦИЈЕ, и коју контролише 'Алек'.
Значи, не тврдим, али остављам као могућност.
Зато сам тему и поставио у *Политичке разговоре*.

- - - - - - - - - -

. . .

Evo, reći ću ti ja, iako to već i sam znaš.
Neće biti deo lažne opozicije, niti će se nagoditi sa Vučićem.
Toliko na tu temu.

Moramo uzeti u obzir i to da je i devedesetih pljuvao Miloševića i suprugu mu, ali je ipak sa njima ušao u koaliciju, a pre toga manjinski podržavao vladu...

Ali i to da ga Slobo nikad nije izdao, razbio mu stranku, oteo mandate, nazivao malim mišom i monstrumom dok je ovaj bio daleko od kuće i nemoćan.
Takođe, treba uzeti u obzir da je krajem devedesetih SPS bio najradikalnija opcija, ispred SPO i DS, te da je izbor bio ili "Vlada nacionalnog jedinstva" ili koalicija SPO-DS-NATO.
Ulaskom u vlast sa Miloševićem, samo je kupio nekoliko godina pred 5. oktobar, ali nije uspeo u nameri da zastavi prodor EU i NATO ideje, koja za sobom povlači odvajanje Crne Gore i Kosmeta.

Ali i to da ga Slobo nikad nije izdao, razbio mu stranku, oteo mandate, (...)

Слобо му је направио странку тако што је растурио Народну радикалну странку - адвокатску странку Вељка Губерине, а преко превејаних сарадника Милошевићевог дебеа, извесног "таксисте Петковића" и извесног шефа гробља , затим Наше Маје - тада главне личности у данас заборављеној "Радикалској омладини", као и уз помоћ самог Шешеља наравно, али истога тренутка Шешељ (тада, да не заборавим, Шешељ 9.марта 1991 подржава СПС) бива презрен од оне урбане и студентске омладине која га је до тада изузетно поштовала као опозиционара, и већ тада код њега у ширем чланству остаје само најгори друштвени талог. То је њему тада одговарало, али то ће му се касније и осветити, јер ће се исти касније пребацити *покретним степеницама* код његовог кума.

Poslednja izmena:
Ali i to da ga Slobo nikad nije izdao, razbio mu stranku, oteo mandate, nazivao malim mišom i monstrumom dok je ovaj bio daleko od kuće i nemoćan.
Takođe, treba uzeti u obzir da je krajem devedesetih SPS bio najradikalnija opcija, ispred SPO i DS, te da je izbor bio ili "Vlada nacionalnog jedinstva" ili koalicija SPO-DS-NATO.
Ulaskom u vlast sa Miloševićem, samo je kupio nekoliko godina pred 5. oktobar, ali nije uspeo u nameri da zastavi prodor EU i NATO ideje, koja za sobom povlači odvajanje Crne Gore i Kosmeta.

Podržavao je vladu i pre ulaska u koaliciju sa onima koji su izgubili sve srpske teritorije za koje su slali golobrade mladiće da ginu. Naravno, ne čudi što je to radio - on je upravo to i podržavao, dok je držao govore i pravio spiskove srbskih izdajnika, pretio proterivanjem i ubijanjem. Onaj primer sam naveo samo kao dokaz njegove neprincipijelnosti.

Podržavao je vladu i pre ulaska u koaliciju sa onima koji su izgubili sve srpske teritorije za koje su slali golobrade mladiće da ginu. Naravno, ne čudi što je to radio - on je upravo to i podržavao, dok je držao govore i pravio spiskove srbskih izdajnika, pretio proterivanjem i ubijanjem. Onaj primer sam naveo samo kao dokaz njegove neprincipijelnosti.

Шешељ и *принципијелност* су, ван националистичке умишљене "стварности", заправо два потпуно одвојена појма.

Tačno, Šešelj se ne razlikuje od drugih političara - osim po primitivizmu i nakaradnim idejama. Tu je iznad drugih.

Да, многе далеко ученије људе од себе је правио будалама у тв студијима на дрипачке и уличне форе. Једини који га је на том нивоу РАЗБИО у тв дуелу, то је био Мирко Јовић, "монархиста" иначе бивши радник железнице из Нове Пазове.

Dobro, a koga je trebalo da podrži?
Vuka Draškovića, koji je još za vreme rata vodio antisrpsku propagandu? On je u ratu govorio ovako: "U Drugom svetskom ratu, Skender Kulenović je napisao Stojanku majku Knežopoljku, Ivan Goran Kovačić Jamu, a evo danas, progovorih i ja, pišući o Srbima kao zločincima...", a pre neku godinu je proglašen za prvog čoveka NATO pakta na prostoru istočne Evrope, ili kako već glasi "počast"?
Zorana Đinđića, kriminalca iz Nemačke koji je po nalogu došao da u Srbiju unese ideju o EU integracijama?
Koštunicu, koji je, onako ćablav i nesnađen, u životu sve naopačke uradio, počevši od DOSa, preko dogovora sa Solanom o referendumu Crne Gore, uvođenju ekonomske politike Labusa i Dinkića, slepog verovanja u EU da neće podržati samoproglašenje Kosova, pa ga je na kraju i Nikolić preveslao? Ja verujem da je Koštunica imao dobre namere, najbolje od svih njih, ali je u svakoj prilici ispao naivan.

Dakle, tema je "da li će Šešelj podržati Vučića", da ne širimo priču, je l stvarno misliš da će ga podržati?
Naravno da neće. Uostalom, vreme će pokazati.

Vuka Draškovića, koji je još za vreme rata vodio бла бла бла
Е да, да те подсетим да се Шешељ нагодио са ДОС-ом да СРС прва прогласи Коштуницину победу над Милошевићем у првом кругу КОЈЕ НИЈЕ БИЛО, тј. да Тодоровић прочита у камере и микрофоне "резултате" које му је Чеда Јовановић јавио мобилним.

Vuka Draškovića, koji je još za vreme rata vodio antisrpsku propagandu? On je u ratu govorio ovako: "U Drugom svetskom ratu, Skender Kulenović je napisao Stojanku majku Knežopoljku, Ivan Goran Kovačić Jamu, a evo danas, progovorih i ja, pišući o Srbima kao zločincima...", a pre neku godinu je proglašen za prvog čoveka NATO pakta na prostoru istočne Evrope, ili kako već glasi "počast"?
Zorana Đinđića, kriminalca iz Nemačke koji je po nalogu došao da u Srbiju unese ideju o EU integracijama?
Koštunicu, koji je, onako ćablav i nesnađen, u životu sve naopačke uradio, počevši od DOSa, preko dogovora sa Solanom o referendumu Crne Gore, uvođenju ekonomske politike Labusa i Dinkića, slepog verovanja u EU da neće podržati samoproglašenje Kosova, pa ga je na kraju i Nikolić preveslao? Ja verujem da je Koštunica imao dobre namere, najbolje od svih njih, ali je u svakoj prilici ispao naivan.

Dakle, tema je "da li će Šešelj podržati Vučića", da ne širimo priču, je l stvarno misliš da će ga podržati?
Naravno da neće. Uostalom, vreme će pokazati.

Da, svako je trebalo da podrži Đinđića, ali i da ga je podržao - opet bismo mogli da govorimo o Šešeljevoj neprincipijelnosti. Dakle, ja ne govorim o tome da li je koalicija sa SPS-om i JUL-om bila dobra za Srbiju ili ne (i koliko), već o tome da je to neprincipijelna koalicija. Takav je Šešelj. Lažov, manipulator, primitivac. O tome je reč.

цитат:

[...]међу Србе се из више временске димензије вратио човек који се током свог првог боравка у политици истакао и изјавом да се једно прича у изборној кампањи а друго после избора. Дошао је да се увери у оно што нико није веровао – да су у српској политици Шешељ постали готово сви, а дошао је из оне стварности у којој му нико од њих није био ни до колена.

БЕКО, ШЕШЕЉ И ПОЧЕТАК ВЕЛИКИХ ДОГАЂАЈА - ЖЕЉКО ЦВИЈАНОВИЋ

У сваком случају, мислим да више нећемо имати препотентне излете Вучића у медијима. Јасно је да се свима тресу гаће доласком Шешеља, али и Шешељ је особа која избацује све што му је на памети - што на ум то на друм. Дозвољава да му други наметну теме за прикупљање својих политичких поена - (ДС/ЛДП тема: Ђинђић).

Back