Da li ce ikada stici sa vulgarnosti onoga sto danas zovemo "sport" na pristojnost zabave?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
47.501
Muski vrlo vulgarno prostacki besno jedni drugima na ulici govore gadosti zbog Titovih blizanaca koji su nebitni za njihove zivote.
Neverovatno mi je zao sto sam to cula / obicni muski se caste polnim organima kao da su ****** na sred ulice.
Zvezda (crvena simbol komunista) je nesto nesto nesto / Partizan ( drugi simbol komunista ) nesto nesto nesto nesto (pristojna sam).

To sta ce tamo neki nebitni koji ne znaju ni da oni postoje uraditi u svom poslu sa loptom im nece doneti nista/ dati pare za racune / dovesti devojku / zenu /pare / ni na jedan nacin nece da im promeni zivot.

Sve je to zabava da se opuste / odmore kada ce takvi to poceti da primenjuju u zivotu kako ne bi nasilnim govorom / ponasanjem na ulici uznemiravali druge?

Muski vrlo vulgarno prostacki besno jedni drugima na ulici govore gadosti zbog Titovih blizanaca koji su nebitni za njihove zivote.
Neverovatno mi je zao sto sam to cula / obicni muski se caste polnim organima kao da su ****** na sred ulice.
Zvezda (crvena simbol komunista) je nesto nesto nesto / Partizan ( drugi simbol komunista ) nesto nesto nesto nesto (pristojna sam).

To sta ce tamo neki nebitni koji ne znaju ni da oni postoje uraditi u svom poslu sa loptom im nece doneti nista/ dati pare za racune / dovesti devojku / zenu /pare / ni na jedan nacin nece da im promeni zivot.

Sve je to zabava da se opuste / odmore kada ce takvi to poceti da primenjuju u zivotu kako ne bi nasilnim govorom / ponasanjem na ulici uznemiravali druge?

Није ми јасна тема, шта си покушала да кажеш. Јел је ово још један позив да гајимо цвеће и читамо поезију, јер је спорт и понашање око њега превише агресивно за те неке нежне душице попут тебе.

Рекло би се да ауторка много гледа Мирољуба Петровића. Да се клубови зову "Кокарда" и "Четник" капирам да не би било фрке. Отиђи мало у Грчку, Енглеску (локал) , Бразил, Аргентина, Мароко.. Ово су само неке земље где су Ултраси најжешћи. Ови наши су лимунада наспрам њих.

Није ми јасна тема, шта си покушала да кажеш.
Skloniti takve od obicnih osoba / negde da ne uznemiravaju normalne...
Јел је ово још један позив да гајимо цвеће и читамо поезију,
...da ne mislim da li ce nekog nesto ubiti povrediti svaki put kada oni bez zivota gledaju nekog kako radi svoj posao....
јер је спорт
...nema toga ovde / samo nasilje rizik da obicnu osobu koja prolazi neki nasilnik nasilnica unakaze...
и понашање око њега превише агресивно
...baklje (bilo sta takvo da lepo izgleda na fotografiji) koje na primer na proslavi rodjendana u krugu ne smeju da se zapale (dalje od svih kako bi lepa fotografija bila) inace ide policija kazne oni pale svuda niko ih ne dira iznad zakona su....
....kako se zove to kada lete flase motke stangle staklo / kako se zove kad u neko mirno mesto puste takve bez onih sto im se ne vidi lice te naprave uzas jedan....da nije agresija...

за те неке нежне душице попут тебе.
... ugrozavaju zdravlje svima ako se pobiju (tamo gde su obicne osobe ne pisem o stadionu tu obicne osobe ne idu - ne smeju)te dokaci bilo sta cime se biju / strah me je da strah me je kako ti bez svog zivota mogu da uniste tudje zivote...

Skloniti takve od obicnih osoba / negde da ne uznemiravaju normalne...

...da ne mislim da li ce nekog nesto ubiti povrediti svaki put kada oni bez zivota gledaju nekog kako radi svoj posao....

...nema toga ovde / samo nasilje rizik da obicnu osobu koja prolazi neki nasilnik nasilnica unakaze...

...baklje (bilo sta takvo da lepo izgleda na fotografiji) koje na primer na proslavi rodjendana u krugu ne smeju da se zapale (dalje od svih kako bi lepa fotografija bila) inace ide policija kazne oni pale svuda niko ih ne dira iznad zakona su....
....kako se zove to kada lete flase motke stangle staklo / kako se zove kad u neko mirno mesto puste takve bez onih sto im se ne vidi lice te naprave uzas jedan....da nije agresija...

... ugrozavaju zdravlje svima ako se pobiju (tamo gde su obicne osobe ne pisem o stadionu tu obicne osobe ne idu - ne smeju)te dokaci bilo sta cime se biju / strah me je da strah me je kako ti bez svog zivota mogu da uniste tudje zivote...

Да ли има шансе мало разумније нешто да напишеш. Мада из овога што си написала, рекао бих да би ти трчала да идеш на спортске приредбе само да није великих злих хулигана који вребају да ти отворе главу, јер немају животе. И онда ти си ускраћена за одлазак на исте.

Ако сам у праву, то је делић лицимерја која окружује читаву тему навијачког насиља. Јер видиш, има много који размишљају слично као ти. Срам било те хулигане који због свог дивљања терају поштену публику са стадиона. Само, у Србији, рецимо фудбалске утакмице (а то се односи и на друге спортове јер сам фудбал узео само што има најмасовнију посету), када Звезда и Партизан не играју међусобно имају прилично мизерну посету и веома ретко се догађа било какав инцидент, осим спорадичног псовања судије. Могу да узмем као полазну тачку да народ не жели да гледа те утакмице где Звезда и Партизан играју са неком Младошћу из Лучана, Хајдуком из Куле и сличним тимовима, јер се плаши за безбедност.

Са друге стране, најризичније утакмице су дербији и међународне утакмице. Народ је толико заплашен да на дербијима, који обилују насиљем, напуне стадион. Исто и на међународним утакмицама и многим другим. Какав закључак извести, коју поруку послати. Исти они који не желе да гледају неку утакмицу локалне лиге или не желе да гледају Звезду и Партизан како играју са неким мање популарним клубом, напуне трибине када играју међусобно.

Постоји само једна реч, а зове се лицимерје. Та реч описује и случај тебе конкретно, која вероватно ни не пратиш спорт, нити имаш жељу за тако нечим, али не зато што си уплашена и дрхтиш за сопствени живот, већ зато што те не интересује. Али то те не спречава да и ти онако лицимерно отвориш тему "докле више ти хулигани да дивљају и терају поштен народ са стадиона".

Да ли има шансе мало разумније нешто да напишеш.
A Vi da prihvatite kako nasilje koji Vi zovete "navijanje" treba da nestane?
Мада из овога што си написала, рекао бих да би ти трчала да идеш на спортске приредбе само да није великих злих хулигана који вребају да ти отворе главу, јер немају животе. И онда ти си ускраћена за одлазак на исте.
Ne.Atletika vaterpolo golf skijaski skokovi skokovi u vodu tenis plus mnogi drugi sportovi su divni za gledanje sa normalnom publikom.
Nema da neko bude ni nasilan ni agresivan sto pratis neciji posao plus dajes podrsku /deca se vode normalno sve boje se nose normalno lepo je.
Ако сам у праву, то је делић лицимерја која окружује читаву тему навијачког насиља.
Navijaci su normalne osobe koje prate neki sport sportistu nemaju nista protiv da drugi prate suprotan tim / drugog sportistu / sportistkinju.
Huligani su nasilni / sve njih treba skloniti.
Јер видиш, има много који размишљају слично као ти.
Normalno kada zele sigurnost za sebe svoju decu ostale / zele da necija baba moze normalno na utakmicu da ode vrati se sa iste.
Срам било те хулигане који због свог дивљања терају поштену публику са стадиона.
Sa stadiona je oterana odavno / oko stadiona isto / problem je sto se to nasilje prenosi u neke manje sredine koje su bile normalne dok im nasilje nije gurnuto kao "normalno".
Onda se dvojica u Kursumliji /Apatinu /Negotinu / Kikindi svadjaju bez smisla oko toga.
Guraju u unutrasnjost nase zemlje te gluposti da se svadjaju dele osobe / tuzno je gledati to.
Само, у Србији, рецимо фудбалске утакмице (а то се односи и на друге спортове јер сам фудбал узео само што има најмасовнију посету), када Звезда и Партизан не играју међусобно имају прилично мизерну посету и веома ретко се догађа било какав инцидент, осим спорадичног псовања судије. Могу да узмем као полазну тачку да народ не жели да гледа те утакмице где Звезда и Партизан играју са неком Младошћу из Лучана, Хајдуком из Куле и сличним тимовима, јер се плаши за безбедност.
Zemun kad igra / Kragujevac / nije to samo dva kluba odnekud se pojavljuje mnostvo huligana koje moraju da cuvaju oni sto im se ne vidi lice / to je bacanje para od poreza svih osoba koje zive u nasoj zemlji.
Kada ih posalju bez njih oni unistavaju sve sto im se nadje na putu prodavnice izloge bukvalno sve.
Са друге стране, најризичније утакмице су дербији и међународне утакмице. Народ је толико заплашен да на дербијима, који обилују насиљем, напуне стадион. Исто и на међународним утакмицама и многим другим. Какав закључак извести, коју поруку послати. Исти они који не желе да гледају неку утакмицу локалне лиге или не желе да гледају Звезду и Партизан како играју са неким мање популарним клубом, напуне трибине када играју међусобно.
Skloniti huligane sa tribina / pustiti one koji stvarno prate sport da prate sport ako zele.
Ovako kuknjava po novinama "zasto nije poseceno takmicenje" je bez smisla ...
Постоји само једна реч, а зове се лицимерје.
Screenshot_20220611-164838_Chrome.jpg

Ne / ono sto pratim je sigurno...
Та реч описује и случај тебе конкретно, која вероватно ни не пратиш спорт, нити имаш жељу за тако нечим, али не зато што си уплашена и дрхтиш за сопствени живот, већ зато што те не интересује.
Interesuje me da bude normalan sport sa normalnim osobama koje uzivaju dok ga gledaju / ne da u grotlu pokidaju nekog klinca iz provincije koji je mislio da sme tu da udje.Ne da dete dobije flasu (cini mi se da je tako pisalo) jer otac u Nisu nije znao da ne sme iza kosa da sedne sa detetom.
Али то те не спречава да и ти онако лицимерно отвориш тему "докле више ти хулигани да дивљају и терају поштен народ са стадиона".
Ako Vam smeta sto bi Vase radno mesto nestalo ukidanjem huligana nemam komentar.

A Vi da prihvatite kako nasilje koji Vi zovete "navijanje" treba da nestane?

Ne.Atletika vaterpolo golf skijaski skokovi skokovi u vodu tenis plus mnogi drugi sportovi su divni za gledanje sa normalnom publikom.
Nema da neko bude ni nasilan ni agresivan sto pratis neciji posao plus dajes podrsku /deca se vode normalno sve boje se nose normalno lepo je.

Navijaci su normalne osobe koje prate neki sport sportistu nemaju nista protiv da drugi prate suprotan tim / drugog sportistu / sportistkinju.
Huligani su nasilni / sve njih treba skloniti.

Normalno kada zele sigurnost za sebe svoju decu ostale / zele da necija baba moze normalno na utakmicu da ode vrati se sa iste.

Sa stadiona je oterana odavno / oko stadiona isto / problem je sto se to nasilje prenosi u neke manje sredine koje su bile normalne dok im nasilje nije gurnuto kao "normalno".
Onda se dvojica u Kursumliji /Apatinu /Negotinu / Kikindi svadjaju bez smisla oko toga.
Guraju u unutrasnjost nase zemlje te gluposti da se svadjaju dele osobe / tuzno je gledati to.

Zemun kad igra / Kragujevac / nije to samo dva kluba odnekud se pojavljuje mnostvo huligana koje moraju da cuvaju oni sto im se ne vidi lice / to je bacanje para od poreza svih osoba koje zive u nasoj zemlji.
Kada ih posalju bez njih oni unistavaju sve sto im se nadje na putu prodavnice izloge bukvalno sve.

Skloniti huligane sa tribina / pustiti one koji stvarno prate sport da prate sport ako zele.
Ovako kuknjava po novinama "zasto nije poseceno takmicenje" je bez smisla ...

Pogledajte prilog 1169270
Ne / ono sto pratim je sigurno...

Interesuje me da bude normalan sport sa normalnim osobama koje uzivaju dok ga gledaju / ne da u grotlu pokidaju nekog klinca iz provincije koji je mislio da sme tu da udje.Ne da dete dobije flasu (cini mi se da je tako pisalo) jer otac u Nisu nije znao da ne sme iza kosa da sedne sa detetom.

Ako Vam smeta sto bi Vase radno mesto nestalo ukidanjem huligana nemam komentar.

Прво ово последње што си написала то је чиста будалаштина. Али то је и на савшен начин осликава све друге будалаштине које си написала, али и лицимерје које исијава из тебе.

Видиш, горе си поменула да су скокови у воду, ватерполо, атлетика и слични спортови дивни за гледање. Штавише, цитираћу твоје речи:

"Ne.Atletika vaterpolo golf skijaski skokovi skokovi u vodu tenis plus mnogi drugi sportovi su divni za gledanje sa normalnom publikom.
Nema da neko bude ni nasilan ni agresivan sto pratis neciji posao plus dajes podrsku /deca se vode normalno sve boje se nose normalno lepo je."

Апсолутно сам сагласан, већина од ових спортова је дивна за гледање и то са нормалном публиком. Зато имам питање, зашто те спортове уживо прати стотинак гледалаца и то у најбољим данима. Зашто су на тим спортовима трибине сабласно празне. Зашто су трибине најпуније на мечевима који су најризичнији, а то су фудбалски и кошаркашки дербији. Нисам чуо да се тражи карта више за такмичење у боћању, али јесам за велики дерби. У прилог томе колико плитко размишљаш о свему ово је само један мали додатак.

А дао сам ти пре тога пример, да се на најмање ризичним утакмицама појави и најмање људи, а да су трибине крцате када су најризичније утакмице. Први лицимери, укључујући тебе, који закукају да не смеју на утакмицу због великих злих хулигана, никада не оду ни на оне најмање ризичне мечеве, ових спортова које си претходно набројала.

Сада имамо ону фаму да се насиље са стадиона преноси на мање средине. Ово донекле може да се сматра тачним, јер навијачки, односно хулигански обрачуни одигравају у свим срединама. Али зашто је то више опасно од насиља рецимо у дискотекама, кафанама и клубовима. Где се дешава и у највећим градовима и у овим мањим срединама. Јел ћемо да позивамо на затварање свих тих места. Или породично насиље, јел се и то пресликава са трибина, па муж испребија жену и децу. Када ће насиље у спорту да служи само као параван за све друге облике насиља који се дешавају.

Иначе ово склонити хилигане са трибина је племенит поклич и вапај. Прво, да ли имаш неки предлог како то урадити. Помно пратим шта ћеш режи јер ме занима твој план.

А са друге стране, узми хипотетички, померила си хулигане са трибина, да ли то значи да утакмицу Задругар-Текстилац гледа десет хиљада људи или и даље пар десетина, као и до сада.

Ja sam operisan od sporta, nikad me nije zanimalo :P
To je normalno / sport spada u zabavu druzenje odmaranje / koga ne zanima ima nesto drugo da nadje...
No kokarda i cetnik sam kao dete mastao, bas te nazive :P
Kralj Petar Prvi Karadjordjevic 💟Car Dušan Silni 💟da zabodemo kolac 💔 akrepu komunizma.

Ozbiljno - Dragan Mance je legenda kako kazu navijaci / moze klub da se nazove po njemu / drugi po ulici u kojoj se nalazi / da se skinu petokrake sa grbova moze krst da se stavi kako bi 💔 akrepa komunizma.

Back