Da li bojler troši više struje kada je stalno uključen ili kada se povremeno pali?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Slusaj ti neobrazovanog, plocice su izolatori, rucka i crevo je od plastike? Pa ovo treba skrinsotovati i poslati na neki konkurs za najgluplju poruku ikada.
Pa tako je u normalnim stanovima, nisam mislio na tebe i tebi slične koji se,
em ne tuširaju, em kad ih žena natera na to, stoje u tučanoj kadi koja im je ostala
od dede, a žena ih poliva iz kofe.
Čuj, struja će da prođe kroz plastične cevi, ustvari neće plastičnim cevima, ali će
da prođe kroz vodu, pa kroz tebe, pa kroz keramičku kadu, pa opet kroz plastične
odvodne cevi, sve dok ne nađe nešto metalno da stigne do zemlje?
To možda kod tebe u šupi, u normalnim zgradama zbog toga i postoji uzemljenje i osigurači.

Svaka neuka budala na internetu umislja da je strucnjak.
Tako je, ti si odličan primer za to.

Pa tako je u normalnim stanovima, nisam mislio na tebe i tebi slične koji se,
em ne tuširaju, em kad ih žena natera na to, stoje u tučanoj kadi koja im je ostala
od dede, a žena ih poliva iz kofe.
Čuj, struja će da prođe kroz plastične cevi, ustvari neće plastičnim cevima, ali će
da prođe kroz vodu, pa kroz tebe, pa kroz keramičku kadu, pa opet kroz plastične
odvodne cevi, sve dok ne nađe nešto metalno da stigne do zemlje?
To možda kod tebe u šupi, u normalnim zgradama zbog toga i postoji uzemljenje i osigurači.

Tako je, ti si odličan primer za to.
Kakav kreten, majko mila. Jel to znaci da te struja u stanu ne moze ubiti jer su podovi od drveta?

U momentu pregorevanja grejaca u bojleru i probijanja kosuljice istog.Struja ide direktno u vodu,a voda ide na telo i bos si u kadi.Znaci da nema spasa ni od izbijanja osiguraca,niti od uzemljenja,jer se pre provuce kroz telo do tucane kade,
Aha, sigurno.
Neće kroz sigurnosni ventil i vodovodne cevi od metala, neće ni kroz uzemljenje,
nego će baš kroz vodu (koja je mnogo lošiji provodnik) i kroz tebe do zemlje?
A osigurač ste ti i kolega premostili licnom?
Sve stručnjak do stručnjaka... :mazi:

Poslednja izmena:
Aha, sigurno.
Neće kroz sigurnosni ventil i vodovodne cevi od metala, nego će baš
kroz vodu (koja je mnogo lošiji provodnik) i kroz tebe do zemlje?
A osigurač ste ti i kolega premostili licnom?
Sve stručnjak do stručnjaka... :mazi:
Voda je medju svim tim stvarima najbolji provodnik i ide pravo na telo.

A to si pročitao... gde tačno?
Destilovana voda je izolator, voda iz vodovoda provodi struju samo
zbog rastvorenih minerala.
Ali nije ni blizu provodljivosti metala.
Tako da...
Prvo nije tacno.Voda nikada ne moze biti izolator,a gde si ti video i cuo da je u bojleru,destilovana voda.Ne pisi gluposti.Neko ce poginuti zbog tebe.

Prvo nije tacno.Voda nikada ne moze biti izolator,
Prvo, jeste tačno, samo što ti nisi nikada čuo za to.

a gde si ti video i cuo da je u bojleru,destilovana voda.
A gde sam ja to napisao da je u bojleru destilovana voda?
Imaš poteškoća sa razumevanjem napisanog?

Ne pisi gluposti.Neko ce poginuti zbog tebe.
Neće niko ko živi u normalnom stanu.
U normalnom stanu nema šanse ni da te protrese struja ako je instalacija u redu.
Naravno, kod vas gde je instalaciju pravio majstor Žika i gde
te drmne struja kad se uhvatiš za česmu, je skroz druga situacija...

Bole gde se isključuješ od tvog lupetaranja može neko da pogine. Imaj meru suzdrži se jbt.

Do 80tih se nije ni radilo uzemljenje pa se nulovalo francuski za metalnu vodovodnu cev. Ali pošto su danas počeli sa pvc cevima onda je bolje u staroj gradnji uzemljiti se na radijator i sistem centralnog grejanja. Bolje išta nego ništa.

I naravno obavezno isključivati bojler prilikom kupanja.

Dešava se i kada probije grejač - da i dalje radi ali pušta struju u vodu pa ako perete ruke i imate neku ranicu - ona vas pecka. Pipneš glinericom česmu a ona svetli. Da su vam noge mokre pukla bi vas struja. Kod struje je problem kada ona prolazi kroz telo (mišiće).

Struja je dobar sluga ali zao gospodar.

Prvo, jeste tačno, samo što ti nisi nikada čuo za to.

A gde sam ja to napisao da je u bojleru destilovana voda?
Imaš poteškoća sa razumevanjem napisanog?

Neće niko ko živi u normalnom stanu.
U normalnom stanu nema šanse ni da te protrese struja ako je instalacija u redu.
Naravno, kod vas gde je instalaciju pravio majstor Žika i gde
te drmne struja kad se uhvatiš za česmu, je skroz druga situacija...
Ne pisi gluposti,da ne izginu ljudi.Moze biti instalacija u savrsenom redu,ali pri probijanju grejaca struja ide direktno na osobu koja se tusira.Pogledaj na netu koliko ljudi pogine u kadi i pored fidove sklopke.Prekidac je zakon.Iskljucis dovod struje i mirno se tusiras.

U momentu pregorevanja grejaca u bojleru i probijanja kosuljice istog.Struja ide direktno u vodu,a voda ide na telo i bos si u kadi.Znaci da nema spasa ni od izbijanja osiguraca,niti od uzemljenja,jer se pre provuce kroz telo do tucane kade,Tako da ne bih nikome predlozio da se tusira sa upaljenim bojlerom.Nikada se ne zna kada grejac moze da probije.
Komplet grejac - anoda se menja na svake 2-3 godine. Tada se cisti kamenac i onda znas da je u redu.

Bojler mora da se odrzava.

Uvek fabrički grejač koji dođe sa novim bojlerom crkne taman po isteku garancije tako da su tvoja naglabanja besmislena. Ja već 50 godina imam inox bojlere što je za tebe svemirska tehnologija. Na moru imam i solarnu toplu vodu što vama sirotanovićima ne znači ništa.
Ma sigurno. A grabis se u lidlu za svaki popust i places kad nema. :rotf:

Komplet grejac - anoda se menja na svake 2-3 godine. Tada se cisti kamenac i onda znas da je u redu.

Meni je bojler koji je star nekih 3-4 godine ( ne znam tacno ) poceo da pucka kada puštam vodu
Zvala majstore, oni došli , ocistili bojler , promenili grejac i sada je sve u redu
Meni bojler nikada ne stoji na najjace, uvek malo više od polovine i stalno je ukljucen i voda mi je topla uvek koliko mi treba

Noirmalno,kao i svaki drugi uredjaj,ali postoji velika mogucnost i da nov grejac probije,jer to sada pravi mala pribreda.Najsigurniji su prvi originalni grejaci na bojleru.

Back