Da li biste usli u brak iz interesa?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Voleti i biti voljen, ljubav koja menja ljude nabolje, ideali... lepo kao ideja i da se zamišlja, ali kad dođe da se odlučuješ na zajednicu sa nekim sve se gleda, i zašto onda pričat o leptirićima kad udoban dušek nosi barem jednaku težinu, a i opipljiviji je od izlizanih fraza i senzacija koje imaju rok trajanja.

Voleti i biti voljen, ljubav koja menja ljude nabolje, ideali... lepo kao ideja i da se zamišlja, ali kad dođe da se odlučuješ na zajednicu sa nekim sve se gleda, i zašto onda pričat o leptirićima kad udoban dušek nosi barem jednaku težinu, a i opipljiviji je od izlizanih fraza i senzacija koje imaju rok trajanja.

ideal ljudski od vajkada je pridobiti leptirice na udobnom duseku.
covek u dokolici stavlja sebe kao "ili" izmedju dve krajnosti, vezbajuci iskljucivost

Zaboravljaš da i udoban dušek ima vijek trajanja i da sa vremenom postaje sve tvrđi i neudobniji.

Ne mislim sa nekim bogatasem, vec iz interesa..on ili ona vas voli a vi onako ne svidja vam se bas i ne volite nju/njega ali mozete tim brakom da imate krov nad glavom, da vam omoguci bolji posao, da pokrenete biznis, da ne radite nista, da se skolujete, da imate sigurnost.. i jos tih da...

Da li bi usli u takav brak ili vezu bez ljubavi ali sa licnim interesom..?
ne verujem jer imam veoma aktivnu savest i siguran sam da bi me to progonilo kroz ceo život tj. dokle god sam s tom osobom
a vidim da neki sasvim fino žive s tim, pa čak počnu da veruju da zavole tu osobu s kojom su iz interesa

dzaba udoban dusek, ako onog pored sebe dozivljavas kao moranje i obavezu

- - - - - - - - - -

jedini razlog sto mi to ne godi je sto imas takav avatar... da imas neki zenski a da si to rekla ja bi vec blistao od zadovoljstva sto se jako slaze neka zenska sa ovim.

pa ja ne mogu da budem vise zensko od ovog sto sam sad..ni sad mi atribut ne staje u kadar :flert:

A sto bi onda ovaj reko za udoban duseh i keroin... ne mogu da vjerujem da je u nasem narodu ovako supljih razmisljanja puno kako je udobnost duseka nesto...

kako se ja sa tobom slazem.
Hvala sto se slazes. Naravno, da razjasnimo narodu ja i ti: moze li i zena koja nije lijepa, nego ni-ruzna-ni-lijepa da umjesto da udje u brak iz koristi zaradi na drugi nacin, a da ne bude prostitutka, a jos da se ipak osjeca dok to radi (zaradjuje) itekako kao zensko i kao pozeljno zensko? Moze...
Moze, na primjer ljetos sam imao trip da skupim 4 ili 5 postenih zena samo da sjede oko mene i da mi kazu za jednu teoriju filozofsku svoje misljenje, da to bude rasprava filozofska, da bukne a da bude pristojna... i da svakoj platim 10 evra da to 4 sata radimo, vodimo filozofiju, a ne ljubav... Ali paznju moraju da posvete meni a ne da se medjusobno prepiru... Nisam realizovao.

Hvala sto se slazes. Naravno, da razjasnimo narodu ja i ti: moze li i zena koja nije lijepa, nego ni-ruzna-ni-lijepa da umjesto da udje u brak iz koristi zaradi na drugi nacin, a da ne bude prostitutka, a jos da se ipak osjeca dok to radi (zaradjuje) itekako kao zensko i kao pozeljno zensko? Moze...
Moze, na primjer ljetos sam imao trip da skupim 4 ili 5 postenih zena samo da sjede oko mene i da mi kazu za jednu teoriju filozofsku svoje misljenje, da to bude rasprava filozofska, da bukne a da bude pristojna... i da svakoj platim 10 evra da to 4 sata radimo, vodimo filozofiju, a ne ljubav... Ali paznju moraju da posvete meni a ne da se medjusobno prepiru... Nisam realizovao.

nisi zato sto one ne prodaju svoju paznju za novac
kakve veze ima da li je neko lep ili nije lep?
da li mislis zaista da su svi lepi voljeni?
da li su voljeni zbog sebe i toga sto su ili zbog svoje lepote? zbog toga sto nekome odgovara da seta lepotu pored sebe?

nisi zato sto one ne prodaju svoju paznju za novac
kakve veze ima da li je neko lep ili nije lep?
da li mislis zaista da su svi lepi voljeni?
da li su voljeni zbog sebe i toga sto su ili zbog svoje lepote? zbog toga sto nekome odgovara da seta lepotu pored sebe?
Pa sto da mi ne prodaju paznju koja se ne moze zloupotrebiti (u smislu da mi u slucaju da sam los covjek prija) a koju ja i koristim (pomazem ljudima), radim nesto sto ima veze sa filozofijom.
Pazi, lijepi jesu voljeni, jer to sto dobro izgledaju znaci da su nekad u zivotu bili iskreni jako, jer se iskrenoscu i stice dobar izgled. Ne mora znacit da su sada, ali to sto moze da zablista se cuva da opet zablista... Samo, meni nije lijepa zena koja ima dobre sise i sve a nema lijepo lice, ako ima lice neko "sto znam, bezveze" onda mi je i ona "sto znam, bezveze".
A najljepse je kada ona ide pored tebe a na maici joj pise "srecna devojka" jer onda si se ishvalio vise nego svi ovi sto setaju u haljine ove... ja vazda idem do krajnosti koju god glupost ili pametnu stvar da radim... To filozofiranje je trebalo da se odrzi oko jednog izvora, u sred noci, dok stojimo i filozofiramo, a izvor je pored magistrale. Pa zato da im platim sto ih siba onaj vjetar od auta...

Poslednja izmena:
Pa sto da mi ne prodaju paznju koja se ne moze zloupotrebiti (u smislu da mi u slucaju da sam los covjek prija) a koju ja i koristim (pomazem ljudima), radim nesto sto ima veze sa filozofijom.
Pazi, lijepi jesu voljeni, jer to sto dobro izgledaju znaci da su nekad u zivotu bili iskreni jako, jer se iskrenoscu i stice dobar izgled. Ne mora znacit da su sada, ali to sto moze da zablista se cuva da opet zablista... Samo, meni nije lijepa zena koja ima dobre sise i sve a nema lijepo lice, ako ima lice neko "sto znam, bezveze" onda mi je i ona "sto znam, bezveze".
A najljepse je kada ona ide pored tebe a na maici joj pise "srecna devojka" jer onda si se ishvalio vise nego svi ovi sto setaju u haljine ove... ja vazda idem do krajnosti koju god glupost ili pametnu stvar da radim... To filozofiranje je trebalo da se odrzi oko jednog izvora, u sred noci, dok stojimo i filozofiramo, a izvor je pored magistrale. Pa zato da im platim sto ih siba onaj vjetar od auta...

pa mozda se plase mraka :)

pa mozda se plase mraka :)
Pa dao bi im onda motke da me biju ako ih napadnem i naravno pare za taksi i dopunu za telefon da ga zovu... Onda ne bi imale cega da se boje. Nego nisam htio to dovoljno jako... A ja sam inace siromasan, tad sam imao pare samo trenutno, i odma su mi smetale. Htio sam da ih cijepam, zamalo nisam pocijepao pare i stavio na fejsbuk sliku "neka bude carstvo nebesko, a ne zemaljsko"...A i jednako kao dokaz da je fenomen da mislis da oko tebe u okruzenju ne postoji niko vrijedan toga da mu das pare ili ko bi mogao da ti kupi za njih nesto i donese iz prodavnice a da si siguran da ti nece to posuti otrovom moguc fenomen. Pa neka se misli da sam lud, ili da sam normalan, ili neka se ne misli uopste o tome, ali samo neka se konstatuje da ljudsko bice jeste u mogucnosti da tako misli o svom ljudskom okruzenju, svojoj braci, sestrama... Pa oce li biti bolest, ili zdravlje, to mi je nebitno, samo da se konstatuje da postoji...

Poslednja izmena:
Ne mislim sa nekim bogatasem, vec iz interesa..on ili ona vas voli a vi onako ne svidja vam se bas i ne volite nju/njega ali mozete tim brakom da imate krov nad glavom, da vam omoguci bolji posao, da pokrenete biznis, da ne radite nista, da se skolujete, da imate sigurnost.. i jos tih da...

Da li bi usli u takav brak ili vezu bez ljubavi ali sa licnim interesom..?

Nikad!

Imao sam te situacije, kada sam kao mlad bio u teškim krizama, ali nisam hteo da platim tu cenu. :)

Back