bird again
Buduća legenda
- Poruka
- 38.410
Psica kao da malo iritira, a tebe?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ima podešavanje, pa menjaš brzine.volim te obrtaljke što se laganije okreću, to me smiruje
ovaj ventilator iz videa se malo brže okreće, viđao sam neke što idu baš baš sporo...to mi prija
e a padalo mi na pamet da uradim jedan ventilator na plafon, volim zaista taj fazonIma podešavanje, pa menjaš brzine.![]()
recimo, ovakva brzina bi bila okeejj
![]()
Nema,...taj vazduh samo struji i vrti se u krug, pa imaš subjektivni osećaj hlađenja. Meni se dopao luster, pa sam ga kupila. Ventilator je bio samo bonus.nema to baš mnogo uticaja na hlađenje ali dobar je osećaj da bleneš u njega kad se nešto zamisliš i mozgaš![]()
jel se cimne malo u stranu kad ga uključiš ?Nema,...taj vazduh samo struji i vrti se u krug, pa imaš subjektivni osećaj hlađenja. Meni se dopao luster, pa sam ga kupila. Ventilator je bio samo bonus.
Pali se po potrebi, ali i ne mora.
a u klatno zidnog sata ?Ako duže gledam, vrti mi se u glavi, dakle, da, nervira me.
Psic te nervira?psić ne nervira
Da.jel se cimne malo u stranu kad ga uključiš ?
Jok
Psica kao da malo iritira, a tebe?
dobro, kad su vreli dani nema to baš mnogo uticaja na hlađenje ali dobar je osećaj da bleneš u njega kad se nešto zamisliš i mozgaš![]()
Zanimljivo je, ali zapravo on zaista hladi predmet (ili čoveka), i to nije subjektivna nego objektivna stvar. Barem donekle.Nema,...taj vazduh samo struji i vrti se u krug, pa imaš subjektivni osećaj hlađenja.
Zanimljivo je, ali zapravo on zaista hladi predmet (ili čoveka), i to nije subjektivna nego objektivna stvar. Barem donekle.
I to ga hladi tako što mu odvodi toplotu. A odvodi je na dva načina: prvo što pospešuje isparavanje znoja. Kada tečnost isparava sa čvrste površine, ta površina se hladi. (tako uostalom radi i klima uređaj, i zato nam je hladno kada izađemo ispod tuša)
Drugi način je čista konvekcija toplote - duvanjem u neki predmet, taj vazduh (čak i kada je predmet suv) se greje, i time odvodi malo toplote od tela, time hladeći telo.
Loša strana ovoga je što, gledajući sobu kao zatvoren sistem, ventilator zapravo zagreva vazduh (i to na tri načina - hladeći predmete u koje duva, trošeći struju za svoje okretanje, kao i trenjem (vazduha o listove i unutrašnjih delova ventilatora prilikom rotacije)
Tako da ima tu svašta.
Imazavisi od temperature vazduha
kad leti opeče vrelina danima po 35 stepeni, vazduh se toliko zagreje da ventilator siroma mota ko poludeo ali nema tu baš nekog značaja
e kad je temperatira malo niža onda se i oseti nešto
doduše isto zavisi i od brzine okretanja, što je brže, naravno ima većeg efekta, sporo okretanje ovog plafonskog je više samo kao fazon za kuliranje
ko voli da mu se okreće plafon