Evo gledam uvek je bilo ko ume on se snadje...evo sad su uveli trik navlacenje zove se university break, kao da odmore studenti izmedju dva roka, pa turisticko putovanje sa zurkama , zurka bus, tresikur bus ili kako to vec nazvati...
Zanimljivo je da su cene oko 15e po danu , a jos zanimljivije je ako znate za one pozive na predavanja , kao dobices neki poklon , i plus rucak, i sad tu je bilo nekih agencija koje su imale stidak od obroka a i pokloni su bili neki magnetici , za nogice, ledja i slicno , a bilo je agencija koje su imale takva putovanja skoro dzab dzabe, samo sto su svuda racunati dani u putu kao spavanjac, a noci bludnicenje, a nigde nema ili jedan dan je neki hotel da se zenskice izapiraju....i to bilo dzab dzabe...8 dana pariza bilo 45e, plus ti uz predavanje daju dobar rucak za dvoje..a vala i restoran je bio u 29og novembra, znaci i tu neki jak restoran...i pokloni neki vuneni debeli gunjevi , kao sirogojno dzemperi pa duplo debeli...ali zene izbegavale da kupuju te dzempere jer su teski a jesu , a za muske su duplo tezi od sinjela, cisto orjentaciono da znate...a i topliji...opet neka sica pare...
Al mi ostala u secanju ta prezentacija i jos jedna, ali na te su me pozvali zato sto sam bio u stanu jedne na listi bg burzuja...tako da ponuda zavisi i od pedigrea, samo se ljudi prave mutavi....
Ima turistickih agencija gde morate da znate ko vas salje, kao u onom filmu nikol kidman a nije nista kriminalno , ali su sve jaki turisti , znaci ljudi koji hoce da potrose..i onda traze razne usluge..npr mene su poslali dva puta u neka turisticka mesta placeno na 3 dana da otkrijem sta je sve zabavno tog trenutka u tom mestu , letovalistu...i ako klijent zeli onda budem vodic njemu i njegovoj saputnici , dobra para, a nanjusis sta im lezi a sta ne...pa tu padne i dodani bonus, npr zena ako kupuje dosta hoce da te angazuje da nosis stvari , a to ti je 20e vise dnevnica...nosis ali 20e, plus onih 45e za turist vodica....i sve se definise uglavnom pre pocetka letovanja, jer to je letovanje...
Ali nema seljacina medju angazovanima u turizmu...kao da su svi klijenti profesori knjizevnosti ili akademici...
Devojke su cesto bile bebi siterke malim bebama, ili deci do 4 godine, a za stariju su mogli i muskarci..jer starija deca bolje slusaju muskarce...
A lepo je kad dobijes zadatak, sve placeno , a tri dana da otkrivas neko letovaliste...pises referat o tome..to mi lezi , ja stvarno provalim sve sta ima taman za 3, 4 dana...ali moras da imas nos za zurke, za zabavu , za interesantno ...steta sto je BG sistem skolstva uzasno los, pa su raspodele u januarskom roku , pa je sve uzas...inace bi to bio solidan nacin izdrzavanja dok studiras em putujes malo 3 malo 10 dana...a i leti i zimi , zimi Azija, ekvator, ali Azija je dobra jer ne treba vakcina kao za afriku i j ameriku , ne mozes tamo onako doslo mi ...