Da li bi bilo idealno da se Srbija podeli na pokrajine?

Podela Srbije na 7 AP

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Naravno to se posebno odnosi na KiM.
A druga stvar da nepocnemo da pricamo o lokalnim politicarima koliko bi se barem neki obradovali podeli na AP.
Trece Srbija treba da se podeli na regione i da se izvrsi regionalizacija, kakve veze ima to sa AP?

pa imali smo regione do 1991. imali su samo fiktivnu funkciju,vlast je bila itekako centralizovana,AP daje mnogo veci stepen ekonomske nezavisnosti,i zastitu lokalnog trzista od eksploatacije iz Bg :D

Sta je gospodin beogradski ovim hteo da kaze? :think:

Брале ја сам из Србије и свако ко би делио Србију направио би глупост као кад су комунисти Србију поделили на две покрајине и централну Србију и непосредно допринели да много невиних људи страда и буде прогнано из својих домова .
Нису видели даље од свог носа.
Покрајине су умислиле да имају право републике, а републике да имају право државе !

Poslednja izmena:
Брале ја сам из Србије и свако ко би делио Србију направио би глупост као кад су комунисти Србију поделили на две покрајине и централну Србију и непосредно допринели да много невиних људи страда и буде прогнано из своји домова .
Нису видели даље од свог носа.
Покрајине су умислиле да имају право републике, а републике да имају право државе !

Pokrajina Kosovo je umislila to pravo jer je bila naseljena siptarima,ne vidim zasto bi neki region ili nova pokrajina,kao npr.Juzna Srbija to zelela kad bi Srbi ovde cinili 90% stanovnistva.
Moja zemlja i moja domovina je Srbija i ne zelim ni jednu drugu,to sto zelimo vecu ekonomsku samostalnost ne znaci da smo za nacionalno razbijanje Srbije,naprotiv,i na taj nacin bi se donekle sprecila samovolja oligarha iz bg

Pokrajina Kosovo je umislila to pravo jer je bila naseljena siptarima,ne vidim zasto bi neki region ili nova pokrajina,kao npr.Juzna Srbija to zelela kad bi Srbi ovde cinili 90% stanovnistva.
Moja zemlja i moja domovina je Srbija i ne zelim ni jednu drugu,to sto zelimo vecu ekonomsku samostalnost ne znaci da smo za nacionalno razbijanje Srbije,naprotiv,i na taj nacin bi se donekle sprecila samovolja oligarha iz bg
То можеш да причаш неком страначком активисти мени не !
Драугачије су се називали географки појмови у Краљевини Југославији и СФРЈ.
Никад Србија није била подељена на регионе од свог оснивања 1217. Осим под окупацијом и свако ко би регионизовао Србију извршио би регионализацију српске културе, традиције, вере која је компактна и уоквирена.
Сада нам је Пећка патријаршија у квазидржави захваљујући комунистима из Србије који су гледали само свој интерес и интерес своје породице.
Идеја о регионализацији није скоријег датума и није потекла из Србије !

То можеш да причаш неком страначком активисти мени не !
Драугачије су се називали географки појмови у Краљевини Југославији и СФРЈ.
Никад Србија није била подељена на регионе од свог оснивања 1217. Осим под окупацијом и свако ко би регионизовао Србију извршио би регионализацију српске културе, традиције, вере која је компактна и уоквирена.
Сада нам је Пећка патријаршија у квазидржави захваљујући комунистима из Србије који су гледали само свој интерес и интерес своје породице.
Идеја о регионализацији није скоријег датума и није потекла из Србије !

Srbija je osnovana 1217 ?!!!! do 1991,juzna Srbija je imala Juznomoravski regio,kao i Niski region,kasnije su i ukinuti mada nikakvu svrhu nisu ni imali,a u Kraljevini Jugoslaviji bili smo deo Vardarske banovine....
Hteo ti ili ne do regionalizacije ce doci :super:

Srbija je osnovana 1217 ?!!!! do 1991,juzna Srbija je imala Juznomoravski regio,kao i Niski region,kasnije su i ukinuti mada nikakvu svrhu nisu ni imali,a u Kraljevini Jugoslaviji bili smo deo Vardarske banovine....
Hteo ti ili ne do regionalizacije ce doci :super:
Да Србија је изашла 4. јануара 1217. год. на светску политичку сцену крунисањем Стефана Првовенчаног у манастиру Жича.
Поражавајуће је да је званичан датум узет Мировни конгрес у Берлину али шта ћеш више се гледају интереси странаца него Срба и Србије.

Регионализација може да се деси због политичке климе и јаког утицаја страног фактора али престанком утицаја странаца на политичка дешавања, Србија ће опет бити хомогена.

greska,zar ne gledas skupstinu???
SRBIJA SE DELI NA 7 AP

DELI JE CEDA,CANAK HALJIMI IOSTALE PEDERCINE KAO STO SI TI.DALI CE USPETI VIDECEMO?NE ZABORAVI DA SAMO SLOZNA SRBIJA JE SRBIJA A OVI STO SAMARAJU GLUPOSTI NE RACUNAJU,BEZ OBZIRA STO SE KORISTE OPROBANIM METODAMA OTUPLJAVANJEM NARODA SVOJI VELIKIM RECIMA,,I U SKUPSTINI(GDE UZGRED BUDIRECENO VISE OD POLOVINE PARTJA I NEMA MESTA DA UOPSTE I BUDE TAMO VEC SU SE NASLI POLITIKOM PREVARA,OBMANA I LAZIMA A SADA NE SLUZE NI ZA UKRAS JEDINO SU SVE ZUCI DOK PODIZU DVA PRSTA ZA SVOJE (TADICEVE) UNAJMANJU RUKUBEZMOZGASKE:idea::idea::idea::bljak::bljak::bljak:IDEJE.

DELI JE CEDA,CANAK HALJIMI IOSTALE PEDERCINE KAO STO SI TI.DALI CE USPETI VIDECEMO?NE ZABORAVI DA SAMO SLOZNA SRBIJA JE SRBIJA A OVI STO SAMARAJU GLUPOSTI NE RACUNAJU,BEZ OBZIRA STO SE KORISTE OPROBANIM METODAMA OTUPLJAVANJEM NARODA SVOJI VELIKIM RECIMA,,I U SKUPSTINI(GDE UZGRED BUDIRECENO VISE OD POLOVINE PARTJA I NEMA MESTA DA UOPSTE I BUDE TAMO VEC SU SE NASLI POLITIKOM PREVARA,OBMANA I LAZIMA A SADA NE SLUZE NI ZA UKRAS JEDINO SU SVE ZUCI DOK PODIZU DVA PRSTA ZA SVOJE (TADICEVE) UNAJMANJU RUKUBEZMOZGASKE:idea::idea::idea::bljak::bljak::bljak:IDEJE.

:klap::klap::klap:

Back