- Poruka
- 388.205
Kuca sa dvorištem i vocnjakom, blizu veceg grada u vlasništvu
Šta biste uradili sa njom ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moja kuća u Valjevu je na 5 min od centra, a okružena zelenilom, tu je i voće... mnogo lepo. Idem svake nedelje po dva-tri puta.Kuca sa dvorištem i vocnjakom, blizu veceg grada u vlasništvu
vocnjak nemam, mrzi me da prskam, secem, ..........ocu da se odmaram kad sam na selo.Kuca sa dvorištem i vocnjakom, blizu veceg grada u vlasništvu
Рентирао снобовима.Kuca sa dvorištem i vocnjakom, blizu veceg grada u vlasništvu
To nije selo bajo. Mora da bude fino odvojeno od grada. Za grad veličine Valjeva to bi trebalo da bude barem deset km.Moja kuća u Valjevu je na 5 min od centra, a okružena zelenilom, tu je i voće...
Onda ti se ne isplati da se vraćaš nazadmnogo lepo. Idem svake nedelje po dva-tri puta.
Na selu siA na selo sam.
Pa nekad je u tvom mestu tradicionalno održavana gitarijada ?Na selu zivim,ali kao da sam u gradu.Kolonija rudarska i zgrade,ali okolo zelenila i drveca koliko hoce.Idila.
Kupio bih većeg belog psa, pošto za crnog moram svetleću ogrlicu noću kad je u dvorištu....Kuca sa dvorištem i vocnjakom, blizu veceg grada u vlasništvu
Jeste.Ima i sada,ali nije toliko kao nekada.Pa nekad je u tvom mestu tradicionalno održavana gitarijada ?
Mi imamo dosta cveca ispred zgrade.Imali smo 3 velika Jasena,ali su morali da ih iseku,jer su bili matori i visoki,pa kada duva vetar,postojala je mogucnost da padnu na terase i prozore.Posle smo zasadili patuljasto drvece.2 Jasena i jednu tresnju.Imamo Jorgovana.Tako da nam je lepo.Imala bih taj vocnjak, manju bašticu sa povrcem i obavezan manji kokošinjac i puno cveca oko kuce i uživala bih![]()
Živim.Kuca sa dvorištem i vocnjakom, blizu veceg grada u vlasništvu
Zato je kod mene sada vise vocnjak,nego povrtnjak,ali ipak treba da se pokosi i da se skloni trava.Dok sam ja mogao da radim,svega smo imali od povrca,nista nismo kupovali,a zalivanje,imam neku dobru pumpu za krecenje i obujem cizme i udjem u vir recice,pumpam polako,a zena sa crevom polako zaliva.Imamo tamo dobru baraku i u njoj drzimo taj rucni alat,sekira,asov,motike,lopata,vile,tesarsku sikiricu i klesta.Jedan veoma dobro naostren noz i gorionik za one male boce za plin za kuvanje kafe.Kad se setim cisto uzivanje.obavezno smo sadili beli kukuruz za purenjake.Divota.Imam i nije to baš tako lako za održavanje pored redovnog posla. Puno je obaveza, posla oko osnovnog održavanja a za realizaciju vikendice i rajske bašte treba zato dosta i para i vremena.
Leti je dosta i odricanja ostalih zadovoljstva i socijalnih aktivnosti ali ko voli taj mir, zelenilo, zemlju...Svaki sekund se isplati
Svako ko još nema, nije odrastao u kući i idealizuje kuću, vikendicu, plac na selu treba prvo dobro da razmisli koliko vremena i para ima za održavanje.
Ukoliko se ide tamo jednom mesečno, leti jednom nedeljno...možeš zaboraviti i cveće i povrće i sve...Za neke stvari trebaš da si svaki dan tamo.
Pa jel ti mislis da oko zgrade ne mora nista da se radi.Radi se sve kao i u dvoristu kuce,samo nema zivotinja.Doduse ima jedan komsija kuce,koj je veoma dobro i poslusno i ne pravi nam nered po zgradi.Imam, naravnosamo nije baš tako idilično kao što se misli. Ko želi da mu ta kuća bude sređena, mora mnogo više da se potrudi u odnosu na sređivanje stana. Znači, središ kuću, dvorište, padne kiša, opet trava, juriš male životinjke, da ti ne uđu u kuću, gajiš ostale životinjke, a to je posao 24/7 . Zalivanje bašte i plevljenje je takođe posao sa stalnim radnim vremenom... branje voća, spremanje i ostavljanje tog voća. Baba i deda žive takvim životom ceo svoj vek...
Ne znam ko to prica ali nije isto u Bg-u udaljenost od 20tak km I kod manjih gradova.Meni samo nisu jasni oni koji imaju kuću na selu pored nekog manjeg grada.
Kuća udaljena od centra grada 5 km ili 15 i oni žive u gradu. Kao, daleko
im je da odatle putuju na posao..Ljudi u Beogradu prelaze po 30km
u jednom pravcu, a kad im je posao na 5km za to kažu ''blizu mi je posao''.