Da imate kuću na selu?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imala bih taj vocnjak, manju bašticu sa povrcem i obavezan manji kokošinjac i puno cveca oko kuce i uživala bih :zaljubljena:
Mi imamo dosta cveca ispred zgrade.Imali smo 3 velika Jasena,ali su morali da ih iseku,jer su bili matori i visoki,pa kada duva vetar,postojala je mogucnost da padnu na terase i prozore.Posle smo zasadili patuljasto drvece.2 Jasena i jednu tresnju.Imamo Jorgovana.Tako da nam je lepo.

Inace imamo bastu jedno 2-3 kilometara od nas.Recica protice pore nje.Milina bozija,ali ja dugo nisam bio tamo zbog svojih problema.Ima 26 ari.Polovina je sada zasadjen bagrem,a ima dosta kalemljenog voca,jer starac to radi i stalno mu se primaju vocke.Nesto malo ostalo za bastu.Zena ide povremeno.Do skoro je starac to odrzavao,kosio travu,ali zbog godina ne moze ni on vise.Kupili smo neki jeftiniji aku trimer i zena sa dve baterije ode i pokosi koliko moze.Zao mi je sto ne mogu da provodim vreme tamo,jer je super i lepa priroda.

Imam i nije to baš tako lako za održavanje pored redovnog posla. Puno je obaveza, posla oko osnovnog održavanja a za realizaciju vikendice i rajske bašte treba zato dosta i para i vremena.
Leti je dosta i odricanja ostalih zadovoljstva i socijalnih aktivnosti ali ko voli taj mir, zelenilo, zemlju...Svaki sekund se isplati :heart:
Svako ko još nema, nije odrastao u kući i idealizuje kuću, vikendicu, plac na selu treba prvo dobro da razmisli koliko vremena i para ima za održavanje.
Ukoliko se ide tamo jednom mesečno, leti jednom nedeljno...možeš zaboraviti i cveće i povrće i sve...Za neke stvari trebaš da si svaki dan tamo.

Imam i nije to baš tako lako za održavanje pored redovnog posla. Puno je obaveza, posla oko osnovnog održavanja a za realizaciju vikendice i rajske bašte treba zato dosta i para i vremena.
Leti je dosta i odricanja ostalih zadovoljstva i socijalnih aktivnosti ali ko voli taj mir, zelenilo, zemlju...Svaki sekund se isplati :heart:
Svako ko još nema, nije odrastao u kući i idealizuje kuću, vikendicu, plac na selu treba prvo dobro da razmisli koliko vremena i para ima za održavanje.
Ukoliko se ide tamo jednom mesečno, leti jednom nedeljno...možeš zaboraviti i cveće i povrće i sve...Za neke stvari trebaš da si svaki dan tamo.
Zato je kod mene sada vise vocnjak,nego povrtnjak,ali ipak treba da se pokosi i da se skloni trava.Dok sam ja mogao da radim,svega smo imali od povrca,nista nismo kupovali,a zalivanje,imam neku dobru pumpu za krecenje i obujem cizme i udjem u vir recice,pumpam polako,a zena sa crevom polako zaliva.Imamo tamo dobru baraku i u njoj drzimo taj rucni alat,sekira,asov,motike,lopata,vile,tesarsku sikiricu i klesta.Jedan veoma dobro naostren noz i gorionik za one male boce za plin za kuvanje kafe.Kad se setim cisto uzivanje.obavezno smo sadili beli kukuruz za purenjake.Divota.

Roditelji mog oca su živeli na selu. Voleo sam da idem tamo. Kokice koje trčkaraju naokolo, vinograd, vađenje krompira, lubenica, zatim drveće jabuke, voda iz bunara... Kad su njih dvoje umrli, plac je prodat za male pare nekim Italijanima da tamo love fazane. Baš mi fale ti dani na selu. Danas tatina drugarica ima kuću na selu, ali nije to to.

Imam, naravno ;) samo nije baš tako idilično kao što se misli. Ko želi da mu ta kuća bude sređena, mora mnogo više da se potrudi u odnosu na sređivanje stana. Znači, središ kuću, dvorište, padne kiša, opet trava, juriš male životinjke, da ti ne uđu u kuću, gajiš ostale životinjke, a to je posao 24/7 . Zalivanje bašte i plevljenje je takođe posao sa stalnim radnim vremenom... branje voća, spremanje i ostavljanje tog voća. Baba i deda žive takvim životom ceo svoj vek...

Imam, naravno ;) samo nije baš tako idilično kao što se misli. Ko želi da mu ta kuća bude sređena, mora mnogo više da se potrudi u odnosu na sređivanje stana. Znači, središ kuću, dvorište, padne kiša, opet trava, juriš male životinjke, da ti ne uđu u kuću, gajiš ostale životinjke, a to je posao 24/7 . Zalivanje bašte i plevljenje je takođe posao sa stalnim radnim vremenom... branje voća, spremanje i ostavljanje tog voća. Baba i deda žive takvim životom ceo svoj vek...
Pa jel ti mislis da oko zgrade ne mora nista da se radi.Radi se sve kao i u dvoristu kuce,samo nema zivotinja.Doduse ima jedan komsija kuce,koj je veoma dobro i poslusno i ne pravi nam nered po zgradi.

Meni samo nisu jasni oni koji imaju kuću na selu pored nekog manjeg grada.
Kuća udaljena od centra grada 5 km ili 15 i oni žive u gradu. Kao, daleko
im je da odatle putuju na posao.. :lol: Ljudi u Beogradu prelaze po 30km
u jednom pravcu, a kad im je posao na 5km za to kažu ''blizu mi je posao''.

Meni samo nisu jasni oni koji imaju kuću na selu pored nekog manjeg grada.
Kuća udaljena od centra grada 5 km ili 15 i oni žive u gradu. Kao, daleko
im je da odatle putuju na posao.. :lol: Ljudi u Beogradu prelaze po 30km
u jednom pravcu, a kad im je posao na 5km za to kažu ''blizu mi je posao''.
Ne znam ko to prica ali nije isto u Bg-u udaljenost od 20tak km I kod manjih gradova.
Kod nas recimo ima jako puno sela oko grada a u nekima ima prevoz tipa jednom ujutru I jednom posle podne I trebas da setas jos 5km do stanice.

Back