Da imate 10 000 evra....

Black_star

Buduća legenda
Moderator
Poruka
30.061
...u sta biste ulozili? Da li bi to bila:

- poslovna investicija, nekretnina, tehnika
- kursevi, edukacija, obrazovanje
- putovanja, hedonizam, gurmanluk i ono preko puta toga. :cool:

... Ili mozda u sve ovo po malo? :) Ako je tako, u kom procentu sta...? P.S. ne bi dugo trajalo...;):lol:

Audi 4 il 6 2009 sa braon kozom i siberom

Bela koza ne dolazi u obzir?

download (20).jpeg

... Ili mozda u sve ovo po malo? :) Ako je tako, u kom procentu sta...? P.S. ne bi dugo trajalo...;):lol:

Isplatio bi stambeni kredit

Zavisi od toga da li sam ih zaradio, ili osvojio na nekoj lutriji.

Da sam ih zaradio, ne bih bio previse lakomislen kad je u pitanju trosenje. Verovatno bih ulozio u nekretnine, eventualno neka tehnika.
Da sam ih osvojio, verovatno bih bio brzoplet i ubrzo bih potrosio sve, sto na neophodne stvari, sto na one manje neophodne :)

Kao što su i drugi napisali, premala suma da bi se diversifikovalo, sa tim parama pokriješ neku rupu u budžetu i toliko.

Ako bismo pričali o ozbiljnijim sumama, npr 200k, sve zavisi od toga šta već poseduješ. Ako imaš nekretninu ili dve u vlasništvu onda tražiš drugu investiciju, ako nemaš nekretninu za život onda je to prvo što treba da rešiš.

Po meni je najgluplja stvar koju možeš da uradiš sa novcem kupovina auta, to je bacanje para. Auto se kupuje kao potreba i za novac koji možeš da baciš (tj totalno slupaš auto i da ti nije smak sveta). Skupa tehnika takođe, ja sam recimo skoro prežalio 160k dinara za OLED TV ali sve drugo imam pa mi nije bila frka, da živim od plate koja je manja od cene tog TVa ne bi mi pao na pamet.

Ali da napravim neku strukturu:
1. Najvrednija stvar koju bi trebalo da imaš su nekretnine, recimo jedna za život i jedna kao investicija.
2. Nakon toga idu investicije, recimo u vrednosti polovine vrednosti nekretnina - akcije, kripto, obrazovanje (ako fali). štednja u bankama je trenutno loša opcija.
3. Onda može auto, svakako mlađi od 10 godina ali ne toliko skup da ti je frka da li će da bude slupan.
4. Sada na red dolaze uživancije, prvenstveno putovanja pa onda provod.

Back