D.Moris "Upoznajte vasu macku"...

Upoznajte svoju macku, naslov originala Catwatching, Desmond Morris, u Londonu izdata 1986, a kod nas izdala Prosvjeta, Zagreb, 1988.
Mozda se moze naci u nekoj antikvarnici, a mozda jos bolje u biblioteci, npr. Narodnoj, pa je iskopirati (ako zelis da je imas), ne verujem da je ima u prodaji. Ja je u ovih 20 godina od izdavanja nisam videla u novom izdanju, a u zadnjih 15 godina ni u starom.
:D

ja moju upoznao danas....

Ne treba mi knjiga stara 20 godina...ej bre...1986...

pa i mačke se menjaju..NISU ISTE ka pre dve decenije....

Išlifovale se...................:lol::)

Hahahaha živa istina! I meni se čini da se moja mačka promenila sama od sebe, ulazi u menopauzu, ima iste reakcije ko moja mama :hahaha: čas se popne ne peć, čas siđe, pa tako 100x, ima valunge! :D I neurozna je s vremena na vreme :)

Pa zar su kucne macke toliko komplikovane da trebaju knjige o njima....:think:

Aman...ja ne razumem........:dontunderstand:

Jel pise neko u ovom 21 veku o mackama....:???:

............- i to sve neki strani izdavaci....Mozda vec i pomrli.....:???:
............- te knjige trebaju da se traze u antikvarnicama...:otkacio:
............- e stvarno cu da napisem knjigu i ja.....:idea:

O tom - potom.....bicete obavesteni...izdanje 2008 / 2009....sveze dakle :ok:

Ja imam tu knjigu. Ako treba nešto konkretno iz nje - mogu da skeniram i pošaljem. Ali nije baš nešto naročito.
Mnogo bolja je "vaša mačka" od Davida Taylora, ali je i ona izdata u Ljubljani 1989.

Hvala na ponudi ali ne bih da te cimam jer ne postoji nekakav odredjen segment iz nje, vec me zanima macija psihologija u "kompletu" pa mi je malo glupo da ti kazem: E super, 'ajd mi skeniraj celu knjigu...
Reci mi cime se bavi ova druga knjiga koju pominjes i zasto smatras da je bolja? Nisam cula nju, a rada sam saznati...
Hvala

Tejlorova knjiga se bavi mackom najvise sa aspekta veterine, a ima i od svega drugog pomalo: anatomija macke, poreklo, rase, kako izabrati macku, nega, smestaj i postupak sa macetom, ishrana, nega dlake, izlozbe, kako je razumeti, gajenje, zdravstvena nega, prva pomoc.
Tejlorova i Morisova knjiga su potpuno razlicite i ne mogu se porediti, obe su odlicne, svaka na svoj nacin jer posmatraju macku sa razlicitih strana. Svako ko zeli da upozna macku treba da ih ima obe.
Umalo da zaboravim i svakako Larusovu enciklopediju macaka. Fantasticna je, sa predivnim ilustracijama.
:bye:

Back