CyberPower surge protektori

Treba mi misljenje iz prve ruke, da li ovi uredjaji vrse svoj posao. Relativno su jeftini, a meni treba produzni kabl sa osnovnim zastitama za neke kucne aparate tipa telefon, TV, stub, frizider, mikrotalasnu i sl.

http://www.cyberpower-eu.com/products/surge.htm

Hvala

Већина уређаја који се данас праве..поседују своју сопствену заштиту од пренапона и разних транзијената...:think:

Ту спадају комјутери, лаптопови, телевизори, музичке линије ...као и сви уређаји који нису " директно спојени " на мрежни напон 230V...и то су углавном слабији потрошачи ( до 200W ) ...:aha2:

Они...ЈАЧИ ПОТРОШАЧИ...( од 300W до преко 1000W ) и они имају заштиту, али је неки пут ...недовољна...:(

То су уређаји који су директно спојени на мрежни напон..као сијалице, веш машине, фрижидери и слични ( који немају грејна тела као бојлери, грејалице ТА пећи итд ).

За микроталасну пећницу иако је велики потрошач не треба никаква заштита сем основне-фабричке...јер нису стално у погону..већ по неколико минута..до макс пола сата...;)

Да се вратим на питање...;)

НЕ ЗНАМ...МОРАШ ДА ПРОБАШ...па нам ...ЈАВИ :hej:

А ...оно што ..ЗНАМ..описао сам на једној мојој теми ..на пдф Hi-Fi...:aha2:

Kao što sam najavio u jednoj od predhodnih poruka...zbog interesovanja za problematiku zaštite uređaja od prenapona u napajanju, telefonskim linijama itd ....izazvanih atmosferskim pražnjenjima i ostalim nepovoljnim efektima...OTVARAM TU TEMU..:).

Za početak prestaviću ...PROFI MODULE...za zaštitu analognih ( digitalnih ) telefonskih linija od tranzijenata i prenapona izazvanih atmosferskim pražnjenjima...znači za naselja i priv. kuće sa vazdušnim telefonskim vodovima ( ima ih i u mnogim gradovima u unutrašnjosti pa i u Beogtadu :) )

Za ovu priliku izabrao sam module firme ABB ( ASEA Brown Boveri )...koji se koriste u mojoj firmi...

Elem...linijski odvodnici prenapona (OVR TC) pružaju zaštitu od prenapona za prolaznu opremu spojenu na telefonske linije (digitalnu ili analognu), komjuterske linkove ili struje petlje, za aplikacije kao što su RS-485, 4-20 mA.

6UVrWvO.jpg

Konkretno za zaštitu telefonske linije za privatne kuće u krajevima gde su učestala atmosferska pražnjenja...a i uopšte...

hxU4nr2.jpg

Pomenutih modula ...nema u prodavnicama...ali se mogu naručiti i kupiti kod prodavaca koji inače prodaju i distribuiraju uvozne komponente i opremu...kao na primer...Itc Electronic ili Netiks...:).

NASTAVIĆE SE..
:).

Back