Cyber love, da ili ne?

Ko kaze da u cyber svetu nema hemije? Kako onda objasnjavas leptircice koji se javljaju kad pricas sa nekim preko neta?
Ма наравно да има хемије.
И то је оно што мене, лично, највише фасцинира код познанстава и заљубљивања тим путем, путем интернета.:)

И разлика у годинама није битна.
Ја волим старије...увек сам имала старије...и то по 15 година...сад је то само 5, али Боже мој...никад се не зна...можда на крају буде и млађи.:lol:

U danasnje vreme kada sve manje vremena imamo jedni za druge, a sve vise se okrecemo sami sebi i kompjuterima, pitam se da li bas ti kompjuteri i ljudi sa druge strane zice stvarno mogu da postanu pravi prijatelji ili cak nesto vise. Upoznala sam se sa covekom mladjim od sebe na internetu i catujemo vise od godinu dana. Od pocetka je bilo drugacije nego sa svima drugima. Postoji neka veza. Jel moguce da sam se zaljubila u nekoga koga nikada nisam videla? A ne znam ni da li cu ikada zato sto on zivi na drugom kontinentu. Jedno znam sigurno, kad njega nebi bilo, deo mene bi umro. Nemam nikakvu zelju da se upoznam ili izadjem sa bilo kim drugim. Veliki deo slobodnog vremena, a toga imam jako dosta trenutno zato sto ne radim, provodim pricajuci sa njim. Cak i noci provodimo zajedno, pricajuci i tonuci u san zajedno. Cemu sve ovo vodi? Da li samo gubim vreme? Volela bih da cujem vasa iskustva ukoliko ih ima slicnih.

Mozda moj savet uopste nije uputan, jer nemam takvih iskustava, ali bi najbolje bilo da se upoznate i uzivo. Tako bar mislim:bye:

Ziva slika je ipak ziva slika.Rezonuj logicno i dobro citaj svaku poruku pa cak i izmedju redova.Opasna je ovo igra,ekran je magicna stvarcica ali....Sve je moguce i potpuno suludo u isto vreme.Mislim da je moguce naci srodnu dusu ali da je posle nekog vremena ipak potreban zivi susret i konacni sud o tome da li je to zaista to.Nista nece niti moze zameniti susred oci u oci.U tvom slucaju ja bih praktikovala i telefonske razgovore naravno u granicama finansiskih mogucnosti jer ste mnogo udaljeni,mozda ti glas vise kaze od slova na ekranu.Probaj....telefon,chat...konbinuj itd.A posebno ti savetujem da se druzis sa ljudima iz tvog mesta/grada i da ti virt.prijatelj bude samo jedan od onih koje ces vidjati u realnom svetu a ne iskljucivo jedini!

Ziva slika je ipak ziva slika.Rezonuj logicno i dobro citaj svaku poruku pa cak i izmedju redova.Opasna je ovo igra,ekran je magicna stvarcica ali....Sve je moguce i potpuno suludo u isto vreme.Mislim da je moguce naci srodnu dusu ali da je posle nekog vremena ipak potreban zivi susret i konacni sud o tome da li je to zaista to.Nista nece niti moze zameniti susred oci u oci.U tvom slucaju ja bih praktikovala i telefonske razgovore naravno u granicama finansiskih mogucnosti jer ste mnogo udaljeni,mozda ti glas vise kaze od slova na ekranu.Probaj....telefon,chat...konbinuj itd.A posebno ti savetujem da se druzis sa ljudima iz tvog mesta/grada i da ti virt.prijatelj bude samo jedan od onih koje ces vidjati u realnom svetu a ne iskljucivo jedini!

Slažem se i dodajem: uvek treba biti oprezan jer ni poznanstvo oči u oči ne garantuje ništa.
Na manijaka možeš naleteti i u RL i na internetu. Tu nema nikakve razlike. To što si nekoga video uživo ne znači da taj ne laže i nije manijak.
Tako da... oprez je uvek neophodan.
Ali sa druge strane ima ona čuvena: "Boj se ovna, boj se govna, kad ćeš živeti?".

A normalno je da nećeš prekinuti kontakt sa RL ako ti se neko svidi preko interneta. Nije mi jasno zašto ljudi tripuju da će ih internet odvući od RL. To su predrasude ljudi koji to nisu ni doživeli. Uostalom predrasude i stvaraju neupućeni.

Ма наравно да има хемије.
И то је оно што мене, лично, највише фасцинира код познанстава и заљубљивања тим путем, путем интернета.:)
И разлика у годинама није битна.
Ја волим старије...увек сам имала старије...и то по 15 година...сад је то само 5, али Боже мој...никад се не зна...можда на крају буде и млађи.:lol:

Simpatično... :) :ok: I istinito...:klap::klap::klap: I iskreno...:)

Da tacno je da neki ljudi idu u tu krajnost da im net prelazi u zavist i da je to jedini nacin na koji upoznaju nove ljude. Nismo pricali o tome. Poznanstav ovde mogu da budu lepa. Ne mora da dodje do zaljubljivanja. Dovoljno je naci prijatelja, nekoga sa kime mozes da podelis deo sebe. Meni se vise puta desilo da sam tuzna ii srecan ili ljuta i da jednostavno o tome zelim da pricam sa nekim, a da niko od mojih prijatelja iz rl nije bio tu za mene. Ovde sam stekla prijatelje iz celog sveta. Uvek je neko tu. Uvek kad mi bas najvise treba. A eto jedano takvo prijateljstvo je preraslo u nesto monogo jace i dublje.

Da tacno je da neki ljudi idu u tu krajnost da im net prelazi u zavist i da je to jedini nacin na koji upoznaju nove ljude. Nismo pricali o tome. Poznanstav ovde mogu da budu lepa. Ne mora da dodje do zaljubljivanja. Dovoljno je naci prijatelja, nekoga sa kime mozes da podelis deo sebe. Meni se vise puta desilo da sam tuzna ii srecan ili ljuta i da jednostavno o tome zelim da pricam sa nekim, a da niko od mojih prijatelja iz rl nije bio tu za mene. Ovde sam stekla prijatelje iz celog sveta. Uvek je neko tu. Uvek kad mi bas najvise treba. A eto jedano takvo prijateljstvo je preraslo u nesto monogo jace i dublje.

lepo rečeno ....

Ne slazem se ni sa jednom reci...
Nema razlike...zaljubljena zena u realu = zaljubljena zena u virtuelnu.

Dve duse se traze...il se nadju il ne ...kakva je razlika gde se i kako traze...

Fulamo i u realnom zivotu, zaljubimo se , promasimo, poljubimo patos , dignemo se idemo dalje...
I ovde je isto.

Ne nudi savrsenstvo ono sto ne vidis...niti eko moze da ti se ponudi bas onakvim kakvim ga zelis...nego se ili nadjes ili ne !

Ja sam u istom "sosu" s tim što sam ja ovde gde jesam, u crnoj rupi zvana Srbija, a ona u Španiji...oboje mislimo da nas je sam Bog spojio, da nam je bilo sudjeno da se upoznamo, da smo jedna duša u dva tela i posle svih glupavih situacija koje su nam se dogodile od kako smo rešili da se vidimo i upoznamo, a koje su nas sprečile u tome, mi i dalje ne odustajemo...Mislim, dokle to ide: na regrutaciji u julu mesecu celu jednu stranu psiho-testa preskočim, nisam je video uopšte, i zbog toga me oni pošalju kod neuropsihijatra:roll: koji je u stvari bila ona i koja je, verovali ili ne, par nedelja pre nego što sam ja otišao kod nje na pregled, krstila sina svoje prijateljice koja je udata za Španca:eek::eek:..Odložila mi je vojsku čim sam spomenuo moju španjolkicu:D...Tako da, ja sam za i verujem da je moguće..Ako ništa drugo, barem znam gde ću na letovanje sledeće godine, garantno pismo je tu, samo se pare čekaju:roll::mrgreen:

Pa evo, da pridodam i ja svoje iskustvo. Citam ovde razne komentare a posebno su mi zanimljivi oni tipa 'to mi je bljak i bolje u RL nego na netu' jer sam i sama nekada tako razmisljala.
Iskreno receno ja verujem da pola ljudi ovde koji su doziveli cyber ljubav uopste je i nisu trazili na netu. Jednostavno se desila. U ovo doba kada smo manje vise svi za kompjuterom, sto zbog posla, sto zbog informacja, sto zbog razbibrige sasvim je logicno da se ostvaruju i poznanstva koja kasnije prerastu u dugogodisnja prijateljstva ili cak i ljubav. Sto se ovog drugog tice, postoji ta mala razlika u odnosu na prijateljstvo. Jednostavno pre ili kasnije pozeli se fizicki kontakt. Samim time i provera da li je to stvarno to. Jer ipak je drugacije kada nekog konacno zaista pogledas u oci, mozes da ga dodirnes, i jos lepse...poljubis.
Kada se meni desila ljubav preko ICQ-ua apsolutno je nismo trazili ni ja ni on. Ja sam radila na zavrsetku nekog projekta do kasno i usput caskala sa prijateljima cisto da povremeno odmorim mozak, on je spremao muziku na radiu (bio je muzicki urednik). Nismo caskali svaki dan, vec tu i tamo, kad se sretnemo, naime oboje smo bili ljudi koji vole da izlaze, a ne da noci provode za kompom. A onda je to preraslo u svaki dan...pa na moj opsti uzas citav dan i noc, pa su usledili telefonski razgovori...pa kamerica...i upala sam u istu frku kao i ti. Dal' je moguce da sam se zaljubila..preko neta?! JA?! Iskreno me uplasila ta cinjenica, takodje jer nismo bili iz iste zemlje. Proveli smo pricajuci skoro po 20h dnevno 3 meseca a onda resili da se upoznamo. Tek tu je pocela stvarna prica. Oboje smo maksimalno odlepili. I da, bilo je to to. Bila je prava predivna ljubav koju nikada ranije nisam dozivela. Ljubav kakva se desi samo jednom. Nikada u zivotu nisam bila srecnija, provodili smo 24h dnevno kao u bajci. I eto, da nisam bila tog dana kada smo krenuli sa caskanjem na netu nikada takvu ljubav ne bih upoznala niti znala da uopste postoji osoba koja je moje drugo ja.
Zato lili, go for it :ok: Zelim ti zaista da iskustvo upoznavanja samo jos vise produbi osecanja i da dozivis tako dugo prizeljkivanu srecu i srecan zavrsetak ;)

Back