Čvrst stav

LBarbara

La Femme
Moderator
Poruka
50.011
Da li svi mi kroz svoje stavove otkrivamo sopstvene strahove, komplekse, želje?
Zašto se nečiji stavovi ponekad drastično razlikuju od stavova većine?
Šta utiče na formiranje odredjenog stava?...možda iskustvo?
Da li je na kraju krajeva, nečiji čvrst stav ustvari predrasuda?

Na formiranje određenog stava većine u velikoj meri utiče sredina koja već ima formiran stav, te pojedinac bez uplitanja preuzima isti.
Zato mislim da se ljudi koji imaju drugačije stavove u velikoj meri oslanjaju na lično iskustvo, introspekciju i upliv sredine.
Mislim da takvo formiranje stavova još daje i ponajbolji rezultat.

Stav preuzet iz klišea je uvek predrasuda

Cvrsti stavovi su odraz slabosti jedinke koja mora da se oslanja na utvrdjena misljenja sredine.

Dinamika zivota se ubrzava tako da cvrsti stavovi sve vise smetaju i dovode do zbunjenosti i pogubljenosti onih koji nemaju bar iskustvo.

Postoje opste odrednice u okviru kojih pravimo opste izbore, a zivot i trenutak odredjuju trenutni stav koji cak ne mora da bude u okviru izbora, jer ni presedani nisu krsenje opstih izbora iliti cvrstih stavova.

Da li svi mi kroz svoje stavove otkrivamo sopstvene strahove, komplekse, želje?
Cesto da..
Zašto se nečiji stavovi ponekad drastično razlikuju od stavova većine?
Ili su odlucili da misle svojom glavom,ili im je to ugravirano od roditelja koji misle drugacije od okoline..
Šta utiče na formiranje odredjenog stava?...možda iskustvo?
Vaspitanje&iskustvo&sve ono iz prvog pitanja...
Da li je na kraju krajeva, nečiji čvrst stav ustvari predrasuda?
Neee...

neznanje ili bolje receno nerazumevanje proizvodi cvrste stavove..s druge strane ljudi takvim ucvrscivanjem negiraju svoje sopstvene strahove..
npr vecina ljudi ce pre prihvatiti los ali poznat ishod neke situacije od nepoznatog ishoda.

Back