CVIJANOVIĆ: DAČIĆ JE OZBILJNO UCENJEN ČOVEK

dejan624

Domaćin
Poruka
4.526
Kako to izgleda konkretno, u smislu da su dogovorena rješenja samo korak omogućavanju Kosovu da funkcioniše samostalno?

Srbija ubrzano odustaje od Kosova: ona primenjuje granice pokrajine kao državne, primenjuje kosovsko drzavljanstvo, koje će morati da zatraže i Srbi, odustaje od svoja dva najveća privredna resursa na Kosovu – Elektroprivrede i Telekoma – i predaje ih u ruke Prištini. Kruna svega je povlačenje države Srbije sa severa Kosova, što će biti glavni uslov Beogradu za dobijanje datuma pregovora. Tu je i Dačićevo apsurdno i bezglavo podizanje uloga u ponudi Prištini članstva u UN pod uslovom da pristane na celovit dogovor.
Uslov, međutim, da bi se branilo ne samo Kosovo već i sve drugo što je napadnuto – teritorije, privredni resursi, identitet… – jeste redefinisanje srpskog odnosa prema EU. Kada je to izostalo, izostalo je i sve drugo. Naravno, sada ostaje pitanje zašto vlada nije postupila na jedino ispravan način i energičnije zaštitila državni interes. Radi se, po meni, o veoma veštom manevru zapadnih službi, izvedenom uz korištenje beslovesnih srpskih elita, medijskih i ostalih.
http://www.vestinet.rs/info/cvijanovic-dacic-je-ozbiljno-ucenjen-covek

Zato će on i ova vlada verovatno od sudbine dobiti još jednu šansu: u junu će teško udariti glavom u vrata EU i, ako tada ne dodu sebi, uveren sam da će Srbija tada ostati bez većine rešenja da očuva državu mirnim putem. Ta nada me, međutim, više plaši nego što mi budu očekivanja.

Drugim rečima, Srbija se prvi put u svojoj dvadesetogodišnjoj krizi susreće sa faktorom vremena. Ako u ovoj i narednoj godini ostanemo na putu ka EU – a to znači ako sasvim ostanemo bez resursa kojima ćemo privredno podizati zemlju (poljoprivredno zemljište, energetika), tada će šanse za naša politička rešenja biti minimalne. Da parafraziram Ekmečića, tog trenutka svoju budućnost gledacemo kroz tamu, i među nama, plasim se, reč neće imati najrazumniji, već najopasniji.

Patriote se ućutale?

A da malo nije nameštena igranka "da pobedi Toma" i "patriote" da bi polupismeno stanovništvo "lakše progutalo"?

Kao što smo imali prvu pticu lastavicu od teme za srpsko-bosansko ujedinjenje kao uspeh?
USpeh koji nam odredila Rusija sa CIA-om
Kosovo nihc, a trećina Bosne nama a dve trećine sa morem - HRvatima
Tako da ja pozdravljam i CIA-u, i Ruse i lokal-patriote sa foruma

Ja bih zadržao Kosovo a Bosnu ostavio Hrvatima i to celu
Da napustimo kulturu a da mi dodju drekavci sa grane što kradu mobilne i valjaju drogu - neka fala

Nadajmo se da se crni scenarij nece ostvariti. Dugorocno, Kosovo mozda je izgubljeno, ali treba raditi na prevladavanju ekonomske krize u Srbiji i fokusirati se u tom smjeru, tako da u regiji imamo gospodarski i politicki stabilne zemlje koje ce medjusobno trgovati.

Nista od toga nije realno i izvesno. USA iliti najveca i najaca ekonomska sila na svetu moze da izdaje iz krize. Mislim, sta jos reci.... ako oni ne mogu, kako ce onda banane od drzava na Balkanu.

U periodu od aprila 2008. godine do aprila 2012. godine, kada je u zemlji proglašeno da nema alternative ispunjavanju uslova EU, broj radnika u hemijskoj industriji skraćen je sa 33.839 na 19.151 ljudi, u mašinskoj industriji sa 38.777 na 23.204 radnika, automobilskoj industriji sa 36.594 na 13.923 radnika. Broj zaposlenih u poljoprivredi smanjen je sa 84.050 na 42.339 (duplo!), u građevinarstvu sa 97.521 na 71.504 zaposlenih. Postojan pad zabeležen je i u oblasti trgovine – sa 206.293 na 188.707 radnika i u saobraćaju sa 126.872 na 104.716 radnika.

Nadajmo se da se crni scenarij nece ostvariti. Dugorocno, Kosovo mozda je izgubljeno, ali treba raditi na prevladavanju ekonomske krize u Srbiji i fokusirati se u tom smjeru, tako da u regiji imamo gospodarski i politicki stabilne zemlje koje ce medjusobno trgovati.

tebe kao da je state department istrenirao za i u cilju zaglupljivanja naroda....da, izgubili ste teritorij ali ste dobili ekonomsku pomoc mocne amerike:D

Patriote se ućutale?

A da malo nije nameštena igranka "da pobedi Toma" i "patriote" da bi polupismeno stanovništvo "lakše progutalo"?

Kao što smo imali prvu pticu lastavicu od teme za srpsko-bosansko ujedinjenje kao uspeh?
USpeh koji nam odredila Rusija sa CIA-om
Kosovo nihc, a trećina Bosne nama a dve trećine sa morem - HRvatima
Tako da ja pozdravljam i CIA-u, i Ruse i lokal-patriote sa foruma

Ja bih zadržao Kosovo a Bosnu ostavio Hrvatima i to celu
Da napustimo kulturu a da mi dodju drekavci sa grane što kradu mobilne i valjaju drogu - neka fala

Sta se ti brines,....gay pride nece faliti...!!!

izjava premijera Ivice Dačića u Skupštini Srbije:
"Šta vi, Srbi sa severa Kosova, mislite, da će sedam miliona ljudi da pati zbog nekoliko desetna hiljada vas sa severa".
FUKARA!!!
Глупа изјава, Космет је Србија!- нетреба ни еу ни албанија ни албанци.
Албанцима и још пар нација из тз . Европе треба забранити пролаз и улаз у СРБИЈУ док се јавно пред целим светом не извину за све злочине против Срба и Србије у протеклих1000год

Back