CVETIĆI SAVREMENOG DOBA

U svome pripovedanju o tricentričnim stanovnicima planete Zemlje moram da sledim tok svojih asocijacija i da ti pričam o dva moćna etnosa, grčkom i rimskom, koji su s lica Zemlje počistili čak i samo sećanje na plodove svetih dela Velikog Ašjate Šimaša.
Pre svega, zapamti da je u vreme dok je Izaslanik Odozgo, Sveti Ašjata Šimaš podučavao tricentrične stanovnike Azije, i kasnije, kada su ljudi njegova dela postepeno prepustili zaboravu, na susednom kontinentu pod nazivom "Evropa" živeo veliki broj tih čudnih tricentričnih bića koja su već formirala samostalne narode i države. U skladu s kozmičkim zakonima o kojima sam ti već govorio, tih godina su najveći i najmoćniji među njima, tj. oni koji su bili najbolje organizovani i imali najveće mogućnosti za uništavanje sebi sličnih, bili Grci i Rimljani.

Upravo o tim starim etnosima, naravno, starim s gledišta tvojih ljubimaca, naših savremenika, nameravam da ti pričam što detaljnije i to ne samo zato što su oni definitivno uništili sve ljudima korisne plodove dela Sveljubećeg Ašjate Šimaša i čak izbrisali i samo sećanje na njega, već i zato što zbog njih u mislima tvojih ljubimaca vlada potpuni apsurd, dok im se u dušama ugasio funkcionalni životni impuls, glavni pokretač objektivnog morala, tj. osećanje stida. Pošto sam se bliže upoznao s ovim značajnim ljudskim društvima i sa mnogobrojnim "dobrima" koja su ona darovala potonjim generacijama, shvatićeš kako su na Zemlji stvarane različite države, kako su nastajali i razvijali se narodi, kako su ti narodi sticali moć (u čemu nema njihove zasluge) samo zato da bi donosili smrt drugim, slabijim narodima i zemljama, i kako su to činili s punom svešću o svojoj ispravnosti.

Želim da te upozorim, čedo moje, da se moja priča o istoriji porekla i razvoja stare grčke i stare rimske civilizacije i o svemu što je s njima povezano ne bazira na mojim ličnim utiscima, već samo na podacima koje su nam preneli naši srodnici što su želeli da se zauvek nastane na Zemlji. Kada sam šesti i poslednji put krenuo na Zemlju, odlučio sam da po svaku cenu doprem do stvarnih uzroka zbog kojih je psiha tricentričnih stanovnika Zemlje, koja treba da bude ista kao i kod svih razumnih bića, dobila neverovatno čudne i neobične odlike. Sve više i više sam se uveravao da glavni uzrok svih nevolja koje su zadesile savremeno čovečanstvo leži u takozvanoj civilizaciji koju su stvorili i proširili svetom Grci i Rimljani. Zato sam naprosto bio dužan da ih proučim. Ali, pošto sam u to vreme bio zauzet istraživanjem dela Velikog Svetog Ašjate Šimaša, tu misiju sam poverio jednome od svojih zemljaka, tj. upravo onome koji je posedovao pogrebno preduzeće u jednom od najvećih evropskih gradova.
Na osnovu istraživanja koja je naš saplemenik obavio još pre mog dolaska u Vavilon, u ona vremena kada su ljudi uglavnom živeli u Aziji a centar njihove kulture bila država Tikliamiš, u Evropi još nije bilo nikakvih gradova i ništa nije govorilo o tome da će u budućnosti taj deo sveta početi da igra glavnu ulogu u životu čovečanstva. U to vreme u Evropi su uglavnom preovladavala bicentrična i monocentrična bića, "takozvani "sisari" i "reptili", a malobrojna ljudska plemena bila su divlja skoro isto koliko i životinje. Ljudi su lovili samo zveri i reptile, veoma retko su ubijali jedni druge. Njihov broj se primetno povećao tek onda kada su se izbeglice iz Maralplesija posle dugog lutanja napokon dokopale Evrope. Otprilike u isto vreme u Evropu su se preselili i ljudi iz Tikliamiša, neki od njih su svoj život vezali za more, drugi su na ravnicama i planinskim pašnjacima napasali ovce i bikove. Porodice pastira nastanile su se uglavnom na jugu kontinenta zato što su tada ta mesta bila najpogodnija za uzgajanje stoke. Ta grupa je nazvana "latinaki", što je značilo "pastiri". U početku su pastiri sa svojim stadima živeli na raznim mestima. Zatim, kako se povećavao njihov broj, uglavnom zahvaljujući došljacima iz Azije koji su se bavili tim istim poslom, a delimično i zbog njihove plodnosti, jer je Priroda na Zemlji počela da se prilagođava stalnom pogoršavanju vibracija - koje su joj neophodne - tako što je smanjivala dužinu života ljudi i povećavala njihov natalitet. Dakle, kada su ti razlozi doveli do znatnog porasta stanovništva, među pojedinim grupama su počeli da se intenziviraju kontakti, te su oni postepeno formirali veliku zajednicu i nastanili se na mestu koje su nazvali "Rimk". Upravo od tog plemena azijskih pastira nastali su znameniti Rimljani: njihovo ime potiče od prve pastirske naseobine nazvane "Rimk". Drugi došljaci iz dubina Azije, koje je hranilo more, bavili su se ribolovom, skupljali sunđere i vodeno bilje. Oni su se sa svojim porodicama nastanili na jugoistoku Evrope, na zapadnim obalama Azije i na mnogobrojnim ostrvima blizu moreuza koji je tada delio dva kontinenta. Ti ljudi su sebe nazvali "elinaki", što je značilo "ribari". Njihovo ime se nekoliko puta menjalo, a danas se oni zovu "Grci".

Da, čedo moje... Uglavnom zbog ta dva naroda Um tvojih ljubimaca,naših savremenika, postao je mehanički, a impuls stida se kod njih skoro sasvim ugasio. Grci su bili razlog postepenog pada Uma tricentričnih Zemljana i on je toliko degradirao da je sada jedino u stanju, kako bi rekao Nasradin Hodža, "da melje gluposti". Rimljani su krivi što se suština tricentričnih Zemljana promenila toliko da se u njima nikada nisu formirali faktori koji kod drugih razumnih bića rađaju impuls "instinktivnog stida", tj. životni impuls koji predstavlja osnovu takozvane "moralnosti" i "objektivnog morala". Dogodilo se da su ta dva naroda, kao što se to često događa na Zemlji, kasnije na neko vreme postala stabilna i jaka.
Eto istorije kobnog nasleđa koje su oni preneli potomcima.

Back