CV problem.

Najvolim kad mi kazu "gde vidite sebe za 5/10 godina" 🤣🤣🤣
To je navlaka.
Navodno to pitanje postavljaš da bi video da li je neko ambiciozan.
Ustvari, kad pitaš nekoga tako nešto, samo hoćeš da vidiš da li je to gnjida koja će da radi nadređenom o glavi,
da bi ga zahebao i uguzio se na njegovo mesto ili je običan zombi.
Pravo pitanje je "Šta očekujete od naše firme?"
Tu padaju 90% budaletina.

To je navlaka.
Navodno to pitanje postavljaš da bi video da li je neko ambiciozan.
Ustvari, kad pitaš nekoga tako nešto, samo hoćeš da vidiš da li je to gnjida koja će da radi nadređenom o glavi,
da bi ga zahebao i uguzio se na njegovo mesto ili je običan zombi.
Pravo pitanje je "Šta očekujete od naše firme?"
Tu padaju 90% budaletina.

Ne znam. Nemam vise intervjue takvog tipa, samo pokazem sta znam da radim i dogovorimo se oko cene 😎

Imaš da skineš razne forme sa neta. I na engleskom i na srpskom. Ja lično preferiram vrlo rudimentalan cv, bez ikakvih 'kerefeka'. Samo jedno ispod drugog nabrajam par segmenata. Poslodavci generalno gledaju više iskustvo i pismenost nego da li ti je CV na oko lep.

Dc2WUrrX4AEw-9M.jpg

Nije valjda da je problem sklopiti CV ,,,Ne kopiraj nista... napisi svoje podatke okaci sliku , napisi svoje iskustvo i istakni svoje kompentance ,,,Dobro je da ne bude sablonski vec budi malo inovativan da privuces paznju tj da se izdvojis od ostalih ,,,Nema niko vremena da cita sve i jedan CV ,,

Gde ima na net izrada besplatnog Cv tipa samo uneses podatke i on sam napravi u pdf formatu?

Sve naletim na neke koje moram da platim tj ubijem se da ubacim podatke i tek na kraju traze da platim da bi mogao da skinem Cv.

Na jednom sajtu su me ostetili tj platio sam 99 dinara i lazu me da nije prosla uplata a skinulo mi sa racun, kartice i kazu proveri u banci a u banci kazu sve ok uzo i potvrdu i poslaoim i sliku oni nista.A najgore sto na sav glas vristim i saljem poruke da mi otkazu dačja placanja posle 7 dana jer zelim samo ovaj Cv od 99 a posle 7 dana ako ne otkazem moram da plaćam 2000i nesto mesecno i oni se prave blesavi i svaki dan im saljem mailove, znaci lopovi a oni mi pisu uglavnom isto ko botovi...

Evo i sajta:

https://www.cvmaker.rs/cv-primeri?u...hxa47u9R20MBMyL24pobIUKwf_Epuu_xoC5ngQAvD_BwE

Nemojte nikad tamo da idete i placate Cv jer su lopovi, ne znam kako da ih prijavim ili slicno i kome da se zalim?

Svojevremeno, dok sam bila u fazi slanja CV-a, isti sam kreirala, ni manje ni više, nego u Wordu, još sam se poigrala formatom i bojama, i ispalo je fino. Nisam dugo čekala na posao.
Najtoplija preporuka koju mogu da dam jeste da ljudi, osim preciznih podataka (koji su zaista i traženi u konkursu i koji su relevantni za struku) dozvole sebi da budu i malo kreativni, kada je u pitanju format. Takav CV ima da se izdvoji.

Ne lupetaj.
Takav CV kod mene ide odmah u koš.
Za CV se traže suvi podaci, šta si završio, šta znaš, gde si radio, da se vidi da li uopšte ispunjavaš određene uslove.
Šta bi ti hteo da radiš i za šta se osećaš sposobnim ne interesuje nikoga u tom momentu.
Za tako nešto se zakazuje razgovor - ako ispunjavaš uslove....
Pa to je onda kao radna biografija?

Back