Kćerka Direktora Cirkusa
Legenda
- Poruka
- 58.279
A kad odeš na razgovor pa te pitaju je li ti bitna plata obavezno da odgovoriš: ma ne, meni su bitne šume u Brazilu. Da se očuvaju.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A kad odeš na razgovor pa te pitaju je li ti bitna plata obavezno da odgovoriš: ma ne, meni su bitne šume u Brazilu. Da se očuvaju.
To je navlaka.Najvolim kad mi kazu "gde vidite sebe za 5/10 godina"![]()
To je navlaka.
Navodno to pitanje postavljaš da bi video da li je neko ambiciozan.
Ustvari, kad pitaš nekoga tako nešto, samo hoćeš da vidiš da li je to gnjida koja će da radi nadređenom o glavi,
da bi ga zahebao i uguzio se na njegovo mesto ili je običan zombi.
Pravo pitanje je "Šta očekujete od naše firme?"
Tu padaju 90% budaletina.
Onda moze daleko da dogura.Поента је да лажеш, нема на чему.
To je i meni najodbojnije pitanje. Ranije kada sam bio mlađi su ga postavljali, u poslednje vreme hvala isusu ne. A kada bi me pitali iskreno bih im rekao - ne verujem u dugoročne planove.Najvolim kad mi kazu "gde vidite sebe za 5/10 godina"![]()
Pismenost je ociglednaImaš da skineš razne forme sa neta. I na engleskom i na srpskom. Ja lično preferiram vrlo rudimentalan cv, bez ikakvih 'kerefeka'. Samo jedno ispod drugog nabrajam par segmenata. Poslodavci generalno gledaju više iskustvo i pismenost nego da li ti je CV na oko lep.
Pa to je onda kao radna biografija?Ne lupetaj.
Takav CV kod mene ide odmah u koš.
Za CV se traže suvi podaci, šta si završio, šta znaš, gde si radio, da se vidi da li uopšte ispunjavaš određene uslove.
Šta bi ti hteo da radiš i za šta se osećaš sposobnim ne interesuje nikoga u tom momentu.
Za tako nešto se zakazuje razgovor - ako ispunjavaš uslove....