CV problem.

Šomi1o

Zainteresovan član
Poruka
151
Dobar dan, imam problem sa CV ne znam kako da ga kreiram, nista ne razumem skoro 🙂
Jel ima neko ko zna i ko je ljubazan da ga napravi za mene, bio bih jako zahvalan.
Hvala unapred.

Dzabe kad mozak ne kapira 😁
Jednostavno je.

Osnovni podaci:
Ime prezime, kontakt

Obrazovanje:
Koji stepen i eventualno koja obrazovna ustanova

Radno iskustvo:
Od prvog prethodnog do poslednjeg relativnog za zaposlenje

Eventualno neka specifičnost:
Projekti, sertifikati, kursevi
...

Karakteristike:
...

Veštine:
...

I eventualno fotografija.
Imaš automatski na poslovi.infostud.com samo popuniš, posle uzmeš pdf...

Pozdrav s okeana....

Напишеш своју биографију.
У зависности у које је сврхе, обратиш пажњу да се осврнеш на деловање у тој области.

Ево рецимо сиви за пријем у неки рок бенд:

Рођен тад и тад у том и том граду,
свирам тај и тај инструмент од своје те и те године.
до сада сам био у тим и тим групама
осећам велику стваралачку снагу и спреман сам да се одрекнем било чега

да бих успео у рокенролу.

Као што видиш у само пар реченица треба много да кажеш.
Ја сам овде чак убацио и мотивациону реченицу на крају,
људи пишу читаве мотивационе трактате, али то је наравно без везе !

Тражи се да у мало речи пуно кажеш,
јер је претпоставка да ће такав на радном месту са лакоћом да испуњава све своје задатке ! ;)

Poslednja izmena:
Тражи се да у мало речи пуно кажеш,
јер је претпоставка да ће такав на радном месту са лакоћом да испуњава све своје задатке ! ;)
Ne lupetaj.
Takav CV kod mene ide odmah u koš.
Za CV se traže suvi podaci, šta si završio, šta znaš, gde si radio, da se vidi da li uopšte ispunjavaš određene uslove.
Šta bi ti hteo da radiš i za šta se osećaš sposobnim ne interesuje nikoga u tom momentu.
Za tako nešto se zakazuje razgovor - ako ispunjavaš uslove....

Formal/casual fotografija

Kontakt/adresa
Jezici
Hobi
Edukacija

O sebi
Vestine
Alati
Iskustvo

Na primer:
cv_templates_with_photo.jpg

Ver.1
cv-template-cascade@3x.png

895fa28faf0ee4dc7a5c2052e15cba41.jpg

Takodje pozeljno je da uz Rezime posaljes i propratno pismo, malo detaljniji razlog zbog kojeg si ti bas pravi kandidat za njih u par recenica, ne previse price jer nece niko da cita rat i mir.

Ako se bavis dizajnom ili sl. obavezno linkove ka eksternim sajtovima u vidu portfolija. Pogotovo ako je u pitanju recimo dizajn/arhitektura i sl.

Portfolio ima vecu tezinu od samog rezimea.

U zavisnosti od iskustva i serttifikata prilagodjavas svoj CV, ako imas iskustva nabrojis sve sertifikate i kompanije u kojima si radio, u suprotnom potenciraj na alate i vestine kojima baratas i ubaci par reci o sopstvenom psiholoskom profilu.

Poslednja izmena:
Ne lupetaj.
Takav CV kod mene ide odmah u koš.
Za CV se traže suvi podaci, šta si završio, šta znaš, gde si radio, da se vidi da li uopšte ispunjavaš određene uslove.
Šta bi ti hteo da radiš i za šta se osećaš sposobnim ne interesuje nikoga u tom momentu.
Za tako nešto se zakazuje razgovor - ako ispunjavaš uslove....

Мене би требало у затвор, када бих се са тобом расправљао !

Navedeš osnovne lične informacije i obrazovanje koje si stekao, sa sve sertifikatima sa raznih kurseva ako ih imaš,
šta možeš i umeš, zašto bi te uzeli u obzir;
onda pod aspiracije ispišeš sve u čemu jesi i nisi dobar, ali si spreman da učiš; Sve si spreman da učiš!
Npr. kad sam rekla da brzo učim, nisam imala u vidu prikupljanje USB-ova u poslednjem minutu i puštanje filmova u 18 sala, i da nijedan film nikad ne zakasni.
Da pogon fabrike jutrom kreće sa onim što moja ruka pritisne;
Nisi ni svestan, ali uz par reči ulaziš u priču, i to u CV-u treba da naglasiš.
Uletiš u posao, ali pre nego što uletiš, tvrdiš da sve možeš.
Posao sam te nauči da si sposobniji nego što si mislio. :)

CV mora biti takodje i vizuelno interesantan, ne previse isaran ali citak i profesionalan i uvek je ako mene pitate dobro ubaciti po koji graficki epitet, uz to mora da sadrzi osnovni psiholoski profil kako bi te HR tim automatski vec u startu pikirao za prvi krug pogotovo ako nemas previse iskustva, posto ako vec nemas nekoga da te preporuci budi preporuka samom sebi.

Takodje potenciraj da sve upakujes na jednoj stranici.

Inace Hobi koliko god da zvuci smesno ide OBAVEZNO i mora imati veze sa oblascu za koju apliciras.

Rezime koji sadrzi samo tekst i suve podatke o vestinama koje posedujes dolazi u obzir samo ako imas decenijsko iskustvo u nekoj specijalizovanoj oblasti. Mada ti u tom slucaju nece ni trebati CV, kontaktirace oni tebe.

Поента је да лажеш, нема на чему.
Ovo je delimicno tacno, s tim sto se ne bih bas slozio da "laze" ali moze slobodno da "uvelica" neka svoja znanja i iskustva, nikako ne sme biti skroman, zato je za pocetni posao uvek dobro ciljati na neku vecu multinacionalnu korporaciju u kojoj bi sve svoje prikrivene mane nadomestio dobrom obukom.

Takodje obavezno otvori Linkedin profil i socijalizuj se sa ljudima.

Pitanje CV je mnogima nejasno , iako je bilo samo 2 razlicita formata po kojima su se pisali...
Iste su dileme...konkurs, trazimo strucnjaka sa iskustvom koji je radio na 6 programa za obradu teksta i 5 programa za obradu slika, 7 programa za analizu masinskih elemenata, 6 programa za analizu elektrokomponenti...
To nijedna osoba na svetu ne zadovoljava.....ako zadovoljava taj nije strucnjak nego je silom prilika morao da uci bespotrebno 6 softvera za isto...

U novije vreme se javlja inicijativa da se radnici edukuju prvo svoji a kasnije i potencijalni , a ne da se drze na milost i nemilost trzistu pa onda nema niko kvalitetne radnike a radnici lutaju od jednog do drugog novog profila...

Ali to je cisto zezanje covecanstva....ebiga uvek bilo , ko nema njega navuku pa vristi sto nije kolac podmazan...

Pitanje CV je mnogima nejasno , iako je bilo samo 2 razlicita formata po kojima su se pisali...
Iste su dileme...konkurs, trazimo strucnjaka sa iskustvom koji je radio na 6 programa za obradu teksta i 5 programa za obradu slika, 7 programa za analizu masinskih elemenata, 6 programa za analizu elektrokomponenti...
To nijedna osoba na svetu ne zadovoljava.....ako zadovoljava taj nije strucnjak nego je silom prilika morao da uci bespotrebno 6 softvera za isto...

U novije vreme se javlja inicijativa da se radnici edukuju prvo svoji a kasnije i potencijalni , a ne da se drze na milost i nemilost trzistu pa onda nema niko kvalitetne radnike a radnici lutaju od jednog do drugog novog profila...

Ali to je cisto zezanje covecanstva....ebiga uvek bilo , ko nema njega navuku pa vristi sto nije kolac podmazan...
Imitation game.
Igra imitacija.

Ja npr znam svaku profesionalnu kameru da koristim ili software ali svaki vremenom postane kvalitetnije i spretnije.
To se zove praćenje promena na tržištu. Prilagodljivost. Sposobnost reprogramiranja svojih veština.

Име и презиме,твоја понуда за почетну плату,шта знаш и то је то.Ако те одбију са тим,онда им не треба радник него роб.

Back