Ćutati o svojoj prošlosti

Meru pravu odredjuje svaka individua.
Mislim da je sasvim dovoljno reci ono sto je vredno pomena, iskljuciti detalje sto je vise moguce osim ako osoba nesto konkretno pita, a vi smatrate (procenite) da je ok da zna, tj. znate sigurno da takvi detalji nece narusiti jedan odnos.
A sto se konkretnog pitanja o vremenu tice: neke stvari treba odmah da zna (ne znaci na prvo vidjanje), neke stvari upoznavanjem kasnije, postepeno...
Jako je bitno da osobu ne smarate sa bespotrebnim pricama, kao sto je bitno da se veoma vazne stvari ne precute, znaci naci neku pravu meru ako je moguce.
Ovo sve moze i da zavisi od vrste konkretnog odnosa.

Знаш како, често људи не знају да поставе питање, па онда буде да други људи ћуте.. Ја нпр слабо причам о себи, ја ћу ти вртети пет сати причу а нећу ти заправо рећи ништа о себи конкретно..

Kad upoznate novu osobu koliko ćutite i prećutite o svojoj seksualnoj i emotivnoj prošlosti? Koja je prava mjera koju novi partner treba da zna?

Ništa neće znati. Ništa neću pričati. Vidiš ono što sada jesam. To sam ja. Uzmi ili ostavi.

Mera je...ćutanje. Ne iz razloga što krijem, nego evo, najiskrenije, sve do zadnje prošle veze, ja pričaj, pričah i pričah..i na kraju dočeh šta dočekah. Htela sam samo da me shvate, da me razumeju, da ukapiraju zašto i ako, da me bolje razumeju. Ja sam to pričala da im sebe približim, da znaju zašto nekada reagujem tako kako reagujem. A, ono...dočeak , lepo Boga mi.

Pravo da ti kažem, ni meni više ništa niko ne mora da priča. Niti ja pitam. Ni koga su voleli, ni šta su voleli. Gledam sama sada. Osluškujem. Pratim dela i reči. Sita se naslušah priča.

Znači ne lažem, ne prećutkujem, kažem...Neću o tome da pričam. To je moje pravo.

:hvala:

Pa ne mora da zna sve, neke pojedinosti, tipa sta sam radio konkretno sa nekom pre nje i gde smo se sekali i koliko cesto, ali ako sam imao neki nezasticeni odnos ili nesto, pozeljno bi bilo da zna. Nemam nesto buran emotivno/ljubavni/seksualni zivot, pa nemam ni sta da precutkujem previse.

Kad upoznate novu osobu koliko ćutite i prećutite o svojoj seksualnoj i emotivnoj prošlosti? Koja je prava mjera koju novi partner treba da zna?

Zasto bih imala potrebu da mu pricam o svojim bivsim vezama ili o tome kakvi su nam bili seksualni ili bilo kakvi odnosi?Proslost ostaje tamo gde joj je i mesto.Inace ne volim da pricam o sebi vec dajem svakome pravo da o meni stvori sliku i misljenje po sebi svojstvenim kriterijumima.Ukoliko me pita za nesto od ranije, odredjeno i konkretno a to na neki nacin utice na nas trenutni odnos,mozda i odgovorim.

То кад се осигураш да је мамлаз као тетреб па да неће да те ногира? : )))

ma jok bre:)
znas one face, muske i zenske, upoznas ih, nebitno gde i u kom kontekstu, i krenu sa svojom zivotnom istorijom, prababom sto imala jednu kracu nogu, pa o komsiluku, pa onda kakvi su oni bili kao deca, pa o svojim zivotnim stavovima, a okolina samo slusa i koluta ocima, jer ono sto bi trebalo da bude jedno lajt caskanje predje u monolog autocentrirane osobe koja ni vazduh ne udahne a niko do reci ne moze da dodje. jao sto se uzasavam tih likova uh

ma jok bre:)
znas one face, muske i zenske, upoznas ih, nebitno gde i u kom kontekstu, i krenu sa svojom zivotnom istorijom, prababom sto imala jednu kracu nogu, pa o komsiluku, pa onda kakvi su oni bili kao deca, pa o svojim zivotnim stavovima, a okolina samo slusa i koluta ocima, jer ono sto bi trebalo da bude jedno lajt caskanje predje u monolog autocentrirane osobe koja ni vazduh ne udahne a niko do reci ne moze da dodje. jao sto se uzasavam tih likova uh

Добро, то су напорни смарачи и од тога треба бежати, али опет не можеш баш пустити ни да прођу месеци да би рекла нешто што може да ти дигне или спусти "цену" ајде тако да кажем.. А то људи махом раде данас.. :)

Добро, то су напорни смарачи и од тога треба бежати, али опет не можеш баш пустити ни да прођу месеци да би рекла нешто што може да ти дигне или спусти "цену" ајде тако да кажем.. А то људи махом раде данас.. :)

te "cene" me ne zanimaju, ja sam to sto jesam i definitivno sam, u odnosu na muskarce, otvorena kao otvorena knjiga.

Знаш како, често људи не знају да поставе питање, па онда буде да други људи ћуте...

e bas to je ta poenta vecina njih neznaju da postave pitanje. na pocetku veze ne treba se pitati neke stvari.
ko ipak postavi takva pitanja dal iz nepostovanja ili naivnosti preporucujem uvek da se izbegne odgovor i sto manje isprica jer ljudka psiha je jako cudna sto te sad nece zagolicati, zagicacete kasnije kad se desi nesto sto si pogreno interpretirao.

Back