(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)
ĆURLIJANJE
Dakle, ćurka je ćurka i kad ćuti ima nade (doduše mikroskopske) da baš i nije tolko glupa....ali kad ćurlija, e, onda je ta sitna nada otišla u pm bez mogućnosti da se vrati jer ćurka je beznadežan slučaj ...jedan od retkih koje je Priroda stvorila po svoj prilici bagujući

Imam posla preko glave, i to baš onako, da sve moram da mislim baš mnogo i ozbiljno...dakle, luda kuća....malo jače od standarda.
Jutros podjemo Maki i ja na posao. Kažem da me odveze do pijace da kupim duvan, što dete uradi, pa idem u kancelariju i ceo vikend je radan da li kući ili u kancelariji nema veze.
Eeeeeeee, tu počinjem da ćurlijam. Kupim 3kg krastavaca (baš kakve ja volim), 1,5 kg paradajza (lep, domaćii, zreo), pa 1kg višanja (Maki mnogo voli onaj običan kolač sa višnjama....samo ne znam kad ću da očistim višnje i da ga napravim...verovatno noćas ), pa 1kg paprike, pa ne mogah da odolim da ne kupim sebi dinju (one obične, domaće, starinske sa rebrima i vertikalnim crticama...majka ih je sadila samo zbog mene).....pa kod našeg prodavca 1/2 kile šampinjona jer ko zna šta će mi pasti na pamet da spremim a kad njih imam onda je nekako sve lakše....i naravno nosim tešku tašnu (a teška je jer moram uvek biti u pripravnosti za svašta

I tako ćurlijajući baršunastim dubokim glasom krenem u kancelariju.......kaaaad, setim se da mi je crklo ono kuvalo za kafu, a kad kuvam na rešou ogromne su šanse da se samozapalim jer se ćurkoliko zablentavim u ono što radim pa zaboravim da sam lonče i turila....tako nastradaše kodža džezve

I tako.....ćurlijajući podjem u kancelariju sa sve kesama koje su landarale oko mene istežući mi mišiće vrata i ledja. Lepo i čak, za teške kese sasvim nežno, sekle su po dlanovima dok sam ja lagano napredovala zainaćena da neću stati do kancelarije....jer ja to mogu...taj bol su vežbe..trening...cilj....sve je u glavi. Dubokim glasom, doduše već poprilično roptajućim, ćurlijala sam u sebi (još nisam došla u stadijum da to činim naglas na ulici) dok mi je blagi vetrić hladio usijane mišiće ruku i vrata i nekako baš lepo pasovao kao muzička pratnja uz bubnjanje u ćurećoj glavi.

I sad, dok pijem kafu iz novog lončeta, sasvim bezbedna od same sebe, jer stojim pored njega dok ne provri a to je svega minut, osećam se tako lepo živo i naravno ćurkoliko.
I da me neko pita zašto sam sve to kupila i nosala sad a ne sutra kad podjem sa Makijem kolima na istu tu pijacu....e, ne bih znala odgovor....al' ćurlijam i dalje...i najiskrenije, samovolim se tako ćurkoliko jer šta bi ova ćurka bez one druge

U nedostaku ćurki...može i ovo...samovoljenje samorazgovora

PS Dobro jutro.....lep i ugodan dan vam želim bez ćurlijanja...mada, istina je, kao što znamo a i vidimo, to je prosto prirodna i individualna stvar ...msm, ne mož' da se izbegne