Cure pomagajte :D

• Začetnik teme Začetnik teme Jovk3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo je baš jednostavno, pa je za tebe kao početnika a ko zna možda i buduće nade kulinarsta baš simplifikovano, a nije ni skupo, ja se nadam da sam detaljno pojasnila, pa javi kako je uspela poslastica, vazi? :) :cmok2:

Poslastica se zove : KREM SA KAFOM i za 6 je osoba originalan recept, pa ti se sve smanji na pola ako ti je ovo prevelika količina da ti stoji u frizu, ok?
Evo,sta vam je potrebno:
-300 g secera,
-6 kasika gustina,
-9 dl mleka,
-3 zumanca,
-80 g omeksalog putera,
-kasika nes kafe,
-2 kasicice ekstrakta vanile(ja nisam u prodavnici bila nasla ekstrakt vanile kada sm nameravala da pravim ovaj krem,pa sam se dosetila i kupila jedan vanilin secer umesto toga ),
-2 kasike kakao praha i
-slag za dekoraciju.
PRIPREMA: U sud sipajte 90 g secera,dve kasike gustina i trecinu mleka,pa dobro umutite.Zagrejte na umerenoj temperaturi i uz neprekidno mesanje dodajte jedno zumence. Pustite da masa prokljuca,pa kuvajte jos jedan minut. Sklonite sa ringle i dodajte dve kasike putera i neskafu. Umutite,ostavite da se malo prohladi i podelite krem u 6 casa. Polovinu preostalog secera i dve kašike gustina prelijte sa 3 dl mleka,zagrejte i dodajte jos jedno zumance.Mesajte opet dok krem ne prokljuca,pa kuvajte jos minut.Sklonite sa toplote i dodajte vanilu( ili vanilin secer u mom slucaju) i dve kasike putera.Sipajte preko tamnoga krema. Pomesajte dalje,ostatak šećera i dve kašike gustina sa preostalim mlekom,zagrejte i dodajte preostalo zumance,pa mutite dok ne prokljuca.Kuvajte minut,sklonite sa toplote i dodajte ostatak putera i kakao.Prohladite i sipajte preko krema od vanile.
Ostavite u frižideru da se krem dobro ohladii stegne.Ukrasite slagom pre sluzenja.Ovaj krem najlepse izgleda kada ga servirate u providnim casama da se vidi sarenilo krema.Ja sam jos na slag dodala ribizle i prelila sa rastopljenom cokoladom,radi lepse dekoracije.
Prijatno!!! :cmok2:

Meni ovo liči na višu matematiku... Al dobro zvuči...:)

Back