Ćufte u paradajz sosu

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.444
Padoše mi na pamet i prijelo mi se - ćufte u paradajz sosu, a sve preko pire krompira.

Dajte neki recept, savet...

Evo ja ću sliku :)
1690273318870.png

Ћуфте: месо, бели лук, со, алева, бибер, уље и мало пзп...нико не ставља пзп врв, сем мене, али мени су тако растреситије. Не стављам презле и хлеб, то су онда више фаширке. Добро умесиш, направиш лоптице и пржиш.
Сос: парадајз, бели лук, зачин, першун, алева, шећер и крчкаш дуго. Кад се згусне, убациш ћуфте и још мало прокрчкаш заједно. Не стављам брашно, више волим да се природно укува.

Mlevenom mesu dodaj 1 jaje, so, biber, sitno, sitno seckani luk, malo belog luka, aleve paprike i dobro oceđenu sredinu hleba prethodno potopljenu u mleku.
Sve to dobro izmešaš rukom.
Moraš baš dobro izmešati i spojiti sve sastojke.
Pravi ćuftice kako ti odgovara, može i malo pljosnate.
Ostavi ih na tacni da 'odmore' ( u frižideru).

U šerpu sipaš malo ulja, kašiku- 2 brašna i dinstaj lagano, da peni i ostane belo ali dovoljno uprženo.Na kraju dodaj kašiku crvene paprike.
Skloni sa ringle, dodaj lagano čašu vode uz mešanje da ti se ne stvore grudvice.
Kada se ujednači, dodaj paradajz sok, malo posoli, malo pošećeri, dodaj malo origana.
Neka se lagano krčka.
Gustina jogurta otprilike.

Na vrelo ulje spuštaj ćuftice, brzo ih okreni da ' uhvati' sa svih strana i smanji temperaturu da se dobro ispeku.
Izvadi ih na ubrus.
Sos skloni sa ringle, poređaj čuftice i još malo zajedno prodinstaj.

Količina po potrebi, začini po ukusu.
Pazi da ti sos ne bude (pre) gust.

Da li hoćeš faširane šnicle, ili ćufte u sosu od paradajza?
To nije isto...
То и мене збуњује, хлеб и презле иду у фаширке, ћуфте су само месо и зачини...
Dosao lik u veterinarsku stanicu.
Dobar dan.
Dobar dan.
Imate prasak za buve?
Imate psa ili macku?
Imam buve!

Back