Čudo tehnike

gost 351128

Domaćin
Poruka
4.973
Sve češća scena da gde sa nekim ne možeš da progovoriš dve rečenice a da se ne vadi mobilni ili nešto slčino šta se već sad nosi, pogtovo se to odnosi na neko duže bitisanje u određenom društvu.
Stičem utisak da je ta osoba na silu sa nama kad joj je zanimljivije šta je neko skuvo na fejsu ili je neko nedaj bože nekog ostavio. Jasno je meni da su ljudi preselili živote na flejsbuk i slično ali ima li tu granice ili i kad prdneš trebaš stavit status?

da li je to bolest ili potreba da se pohvališ skupim telefnom ili se glumi neka zauzetost? :dontunderstand:
da li biste ustali i odšetali ili je to tako normalno?

Bogme, smorise vise ljudi sa telefonima i porukama, a Face i ostale gluposti da ne pominjem.
Sta znam, nekako mi dodje nekulturno, sedim sa nekim pricam, a on na svakih 2 min odgovara na poruku, proverava FB i sl.

Kazi lepo "e radim nesto, javicu ti se kasnije" i molim lepo, ispostuj sagovornika tih 30 minuta i to je to.
Krenes da pricas nesto i vidis on/a pilji u telefon, uzasno me to nervira.

Kapiram ja, nesto je hitno manje-vise, pa mora da se odgovori, desava se svima, ali da ga na svakih 5 minuta cackas, pa bas preterivanje.
Priznajem evo, i ja sam kriv za to, mada to su bili neki problemi LJiS tematike, pa je manje-vise moralo da se odgovori.

Sta znam, neko dodje kod mene, a ja sednem na forum i raspisem se ovako, glupo je.

Sve češća scena da gde sa nekim ne možeš da progovoriš dve rečenice a da se ne vadi mobilni ili nešto slčino šta se već sad nosi, pogtovo se to odnosi na neko duže bitisanje u određenom društvu.
Stičem utisak da je ta osoba na silu sa nama kad joj je zanimljivije šta je neko skuvo na fejsu ili je neko nedaj bože nekog ostavio. Jasno je meni da su ljudi preselili živote na flejsbuk i slično ali ima li tu granice ili i kad prdneš trebaš stavit status?

da li je to bolest ili potreba da se pohvališ skupim telefnom ili se glumi neka zauzetost? :dontunderstand:

tema je za psihologiju
žestoka manipulacija polupismenim svetom koji je uobrazio nešto značajno - VELIKO JA
koje mora da plati provajderu

Iako su se neki sa zapada potrudili da lažno svedoče o elektromagnetnom polju
činjenica je da su za svoje lažne mythbusterse koristili starije telefone
sa novim možete da pravite kokice koliko su zajebani...

nadjite na youtube

Nije to da se pohvalis skupim telefonom.Pa cak i one najbolje mozes da uzmes za 2000,3000 kesha i 2000 mesecno.Neki vrhunski telefon i nije vise neki luksuz.Proslo je to vreme kada su se hvalili prvo ekranom u boji,pa touch screen,pa android...izmodelo je to.Vise je stvar da se,kao sto ti mudro rece,glumi neka zauzetost.Kao neko ti non-stop salje poruke,neko te zove,stalna desavanja i muvanja preko FB...Ma gluposti kako okrenes.
Tehnika je definitivno otisla predaleko.Toliko da je razgovor licem u lice totalno izgubio smisao.

ma kakave zanimljivosti, tehnokamuflaža, kao imaš neko brdo prijatelja i dešavanja u telefonu, a ne umeš da razgovoaraš s drugim bićem... i da se vidi koji je tel i pošto je.

ima na Limundo povoljno, donela tetka iz Nemačke, SIM FREE

inače stvarno su se odljudili...
sve vreme kao dubiozno kuca neke poruke, lajkuje fotke, a kad treba da izadje krene ko govedo bez onog "izvinite"
kome bre da se izvinjava? tebi? ko si ti bre u njegovom ili njenom životu?

Tako sam ja naučio da ako ih pitaš "Da li silazite na sledeću stanicu" oni će ćutati i ignorisati te
jer to znači da ne silaze pa se zato ne pomeraju da prodješ do izlaza.
Dugo sam se nervirao a po neki put zbog toga i stajalište propuštao jer ne bih stigao od ovih što ne silaze.

a zapravo sva genijalna rešenja su prosta i obično ispred nosa...
E njih zapravo treba da pitaš: "JEL SE SKIDATE NA SLEDEĆU?"

- - - - - - - - - -

ako kojim slučajem dobijete odgovor "DA SKIDAM SE"
samo uljudno uzvratite "ODLIČNO! POČNITE PRVI JA ĆU ZA TOBOM"

Nije normalno. Ne bih bas ustala i otisla uvek, sve zavisi sa kim sam u drustvu ali sam sigurna da bi to bio poslednji izlazak sa doticnom osobom.

Poenta je da ljudi više ne gotive ljude, tako da i ti što sede zajedno nije baš da su ono prijatelji pa da su bitni jedni drugima, to je više ono "sedimo zajedno da ne bi sedeli sami", ni na tom fejsbuku nema šta pametnije raditi, ali kao sede zajedno ali bleje na fejsbuku, kad neko pita bili su u kafiću sa tom osobom, ali su zapravo bili na fejsbuku. Danas u kafićima da ukinu Wi-Fi, mislim da bi nastala histerija.

- - - - - - - - - -

Ja počnem da ih nazivam debilima. Jer ne mogu da verujem da neko mora da fejsuje... Prosto ne verujem.

Poenta je da ljudi više ne gotive ljude, tako da i ti što sede zajedno nije baš da su ono prijatelji pa da su bitni jedni drugima, to je više ono "sedimo zajedno da ne bi sedeli sami", ni na tom fejsbuku nema šta pametnije raditi, ali kao sede zajedno ali bleje na fejsbuku, kad neko pita bili su u kafiću sa tom osobom, ali su zapravo bili na fejsbuku. Danas u kafićima da ukinu Wi-Fi, mislim da bi nastala histerija.

- - - - - - - - - -

Ja počnem da ih nazivam debilima. Jer ne mogu da verujem da neko mora da fejsuje... Prosto ne verujem.
ja ne znam dal bi ikog našo :lol:
svi su skriveni a kad neko okači sliku njih 50 izmili da lajkuje u dve minute

Ja sam vrhunac te gluposti video kada su dve drugarice (obe znam) sedele zajedno, jele, slikale jelo a onda isto to što su okačile lajkovale i komentarisale na fejsu, a sede zajedno, za istim stolom. Kao i ono kad se sređuju i zovu u izlazak, ali se to radi na fb zidu, da svi vide... Ne znam, možda sada stvarno jeste sve u tom lajku.

strucan nisam i ne mogu da se razbacujem sa strucnim nazivima
teorije zavere cu da izostavim

ne smatram da trebamo to uzeti za normalno, covek koji ne moze da se skoncetrise na nekog sa kim je i da poprica taj gubi sve vise nama poznat socijalni odnos
mozda ne bih ustao kod prvog puta al ako se to ponavlja ne bi tezio vise ka druzenju

da mnogoma je to potreba da se pohvale i zbog ega

- - - - - - - - - -

Nije normalno. Ne bih bas ustala i otisla uvek, sve zavisi sa kim sam u drustvu ali sam sigurna da bi to bio poslednji izlazak sa doticnom osobom.

nemam smartphone a i cesto ostavljam obican mobilni u autu :rumenko:

Ja sam vrhunac te gluposti video kada su dve drugarice (obe znam) sedele zajedno, jele, slikale jelo a onda isto to što su okačile lajkovale i komentarisale na fejsu, a sede zajedno, za istim stolom. Kao i ono kad se sređuju i zovu u izlazak, ali se to radi na fb zidu, da svi vide... Ne znam, možda sada stvarno jeste sve u tom lajku.

Epidemija gluposti, širi se na sve generacije. Gledam baš na fb, u nekim grupama, žene kuvaju i svakodnevno kače šta su spremile za doručak, ručak, večeru...uvijek iste, znači ne odvajaju se od mobilnog ni u kuhinji....i onda naravno komenari i lajkovi...:lol:

:lol:

_70855323_10690120_678515005600413_6321207727606978830_n.jpg

to su ti bracala nebitni stvorovi koji se ama bas nista ne pitaju ;) vec postaju bitni konzumirajuci svaku ponudjenu modernu pomiju pa ti vidi kako danasnje potlacivanje funkcionise:lol:

Sa takvima ne provodim vreme, to mi lici na neke klinke od 16, 17 godina... A ni kada sam ja imala toliko godina se nisam druzila sa takvima. Dosadni su mi.

Back