Čudo koje nikada ne spava

• Začetnik teme Začetnik teme Lada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bio sam nekih nedelju dana da vidim. Išao danima na bus i brodske ture i obišao sve što je bitno da se vidi. I naravno o svom trošku lunjao peške pa i prevozom.

Jedino što valja su oni basnoslovno skupi apartmani sa portirom na vratima i uslugom kao da si u hotelu. Ostalo je po meni smor; pacovi, bubašvabe, galama, smrad. Mnogi krajevi su opasni i za preko dana a kamoli noću. A sada su (mahom crnci) totalno podivljali i napadaju narod na ulici a panduri samo gledaju. Sve kao jadni, korona ih ojadila...

Da se razumemo, ima toga i kod nas po velikim gradovima, ali zato tamo možeš da nadješ mirnija mesta. Recimo, u okolini Njujorka ima mirnijih mesta i dosta ljudi putuje na posao.
Kad si mlad i željan, ili si rodjena landara, onda ti ne smeta to što sam naveo već se koncentrišeš na provod, a tačno je da grad ne spava. U ponoć može da bude gužva na ulicama kao i preko dana. I normalno, dosta mesta je otvoreno. To naravno pre korone.

Људи сад мисле како је Американцима супер, како они све знају, како је тамо најбоље... Амерички сан је само сан. Имао сам прилику да радим годину дана у DC, први дан хтео да запалим кући него нисам имао новца за карту назад... Радим као лични шофер ћеркици неког богатуна, и возим је у школу, чекам је после школе, па је возим кући или где већ треба. Викендом је возим где год жели да иде. Има пуно другарица кокошака глупих, има три момка (ал' стварно), има пудлицу коју такође возам где треба. Ја сам мислио да то постоји само у филмовима. Поштују све вере, али се ругају хришћанству. Подржавају све жене, али ако случајно жена одлучи бити домаћица називају је спонзорушом. Сва тела су лепа и није у реду ругати се некоме због тежине, али ако си мршав редовно ти добаце: '‘eat a burge’'. Трансродне особе сви морамо ословљавати заменицама које су они одабрали (he/she/them), а не схваћају зашто је за афроамериканце увреда када кажеш њихову реч: ''nigga''.
То је један мали народ, који нема везе са животом. То су људи који мисле да чоколадно млеко дају неке браон или црне краве...

Tako isto čim udjes u Doughty street gde se nalazi Dikensov muzej, tačnije kuća u kojoj je stanovao jedan period i napisao Tvista i jos nekoliko njih, osetiš blagodat već na početku ulice i u celoj toj kući spokoj i mir.
To čine te velike duše.

Tako isto čim udjes u Doughty street gde se nalazi Dikensov muzej, tačnije kuća u kojoj je stanovao jedan period i napisao Tvista i jos nekoliko njih, osetiš blagodat već na početku ulice i u celoj toj kući spokoj i mir.
To čine te velike duše.
Istina! Ja sam se slicno tvom opisu osecala kada sam posetila Stratford on Ejvon radi Sekspira.Cinilo mi se da su likovi njegovih dela bas tada bili tu sa mnom...:rumenka:

Ја не знам зашто ви не идете онда из Србије ако је у Њујорку, Лондону тако све бајно. И сад ви величате људе који замало нису цркли од Тифоида ...

Ја не знам зашто ви не идете онда из Србије ако је у Њујорку, Лондону тако све бајно. И сад ви величате људе који замало нису цркли од Тифоида ...
Zato što volimo svoju zemlju i svoj grad(ove)
Šta je problem Zbigi?
Svud je zemlja Gospodnja
Šta fali da se putuje svuda gde čoveka vuče?
Svako putovanje je učenje, nova prijateljstva ali i promocija svoje rodjene zemlje ljudima koje tamo upoznajes

Back