Cudno trnjenje u ledjima.

StrangeDude

Početnik
Poruka
9
Pozdravcina svima!
Sto se moze zakljuciti iz naslova imam osecaj trnjenja u ledjima. Trnjenje je blago i ne pretstavlja mi preteran problem ali traje vec duze vreme i postaje mi malo cudno. Kao sto rekoh osecaj je blag, na maloj povrsini, cini mi se da je plitko, s leve strane, blizu kicme, nesto ispod leve lopatice. Ne osecam bolove na tom mestu, niti imam bilo kakve druge tegobe. Taj osecaj mi se javlja mozda tri, cetiri puta dnevno i traje vrlo kratko, mozda minut ili manje. Mislim da se javlja prilikom savijanja kicme ili nekog pokreta. Nocu ne osecam to.
Radim sklekove i zgibove i ne krecem se preterano, ako je to bitno uopste. Ne pusim, pijem ponekad kad izadjem i to ne svaki put, recimo svake druge nedelje. Ima li ko kakvo objasnjenje? Hvala.

Pozdravcina svima!
Sto se moze zakljuciti iz naslova imam osecaj trnjenja u ledjima. Trnjenje je blago i ne pretstavlja mi preteran problem ali traje vec duze vreme i postaje mi malo cudno. Kao sto rekoh osecaj je blag, na maloj povrsini, cini mi se da je plitko, s leve strane, blizu kicme, nesto ispod leve lopatice. Ne osecam bolove na tom mestu, niti imam bilo kakve druge tegobe. Taj osecaj mi se javlja mozda tri, cetiri puta dnevno i traje vrlo kratko, mozda minut ili manje. Mislim da se javlja prilikom savijanja kicme ili nekog pokreta. Nocu ne osecam to.
Radim sklekove i zgibove i ne krecem se preterano, ako je to bitno uopste. Ne pusim, pijem ponekad kad izadjem i to ne svaki put, recimo svake druge nedelje. Ima li ko kakvo objasnjenje? Hvala.

Сажето:
Имаш осећај трњења, са леве стране у близини кичме,тачније испод леве лопатице, који се јавља приликом савијања кичме или неког
покрета...

Такав осећај може настати због промене на кичменом пршљену,инетрпршљенском ( међупршљенског) дискусу, због појачаног тонуса мишића дуж к. стуба, некаквог притиска на нерве...
Највероватније да није ништа озбиљно...

Наравно, ништа без прегледа... Сам кажеш да ти траје дуже времена...
Ортопед, физијатар, можда и неуролог...

Прегледај се па јави шта ти је дијагностиковано...

Вероватно оно што ти је Глорина навела па се устајањем затегну коренови кичмених живаца и тад се створи тај осећај. ;) Али наравно, неуролог треба да погледа.

Bio sam kod lekara, opste prakse. Rekao mi je da je, posto nemam nikakve druge tegobe, dovoljno da taj deo masiram, jer on veruje da je to od nekakvog grca misica. Nije mi dao nikakav uput za slikanje kicme niti bilo sta.
Ne verujem da ce to proci od masaze, s obzirom da traje vec nekoliko meseci...

Bio sam kod lekara, opste prakse. Rekao mi je da je, posto nemam nikakve druge tegobe, dovoljno da taj deo masiram, jer on veruje da je to od nekakvog grca misica. Nije mi dao nikakav uput za slikanje kicme niti bilo sta.
Ne verujem da ce to proci od masaze, s obzirom da traje vec nekoliko meseci...
Е стварно...
Изгледа да ћеш морати да "кукаш" како ти масажа не помаже,а да је почело и да те боли. и то пуно..
Па мислим када вероватно Др није обратио пажњу да ти то траје месецима...
Да некако добијеш упут за неуролога, физијатра, ортопеда.. барз за неког специјалисту..

Dap, kao sto sam i mislio, masaza za sada ne pomaze, mada mi je jacina ove senzacije nesto slabija, ali ne verujem da je to od masaze.
Cudno mi je sto ovaj simptom ne mogu da pronadjem nigde guglajuci na srpskom, tj. niko se nije zalio na ovo ili barem ja to ne mogu da pronadjem.
Medjutim, nasao sam ovaj sajt, koji nije na srpskom, na kom se gomila ljudi zali na ovu pojavu ali niko ne zna o cemu se radi. Samo sto neki to osecaju sa desne strane, neki s leve, kao ja.
http://www.steadyhealth.com/periodic_tingling_in_same_spot_on_back_t66224.html
Cudna stvar, nema sta...

Dap, kao sto sam i mislio, masaza za sada ne pomaze, mada mi je jacina ove senzacije nesto slabija, ali ne verujem da je to od masaze.
Cudno mi je sto ovaj simptom ne mogu da pronadjem nigde guglajuci na srpskom, tj. niko se nije zalio na ovo ili barem ja to ne mogu da pronadjem.
Medjutim, nasao sam ovaj sajt, koji nije na srpskom, na kom se gomila ljudi zali na ovu pojavu ali niko ne zna o cemu se radi. Samo sto neki to osecaju sa desne strane, neki s leve, kao ja.
http://www.steadyhealth.com/periodic_tingling_in_same_spot_on_back_t66224.html
Cudna stvar, nema sta...
Mora da se pronadje uzrok,pa tek onda da se leci.Meni se to desavalo od dugog stajanja.Prvo utrne,pa se posle pojavi ka da neko vuce i hoce da otkine taj deo ledja.Moras ti uraditi magnetnu ili skener,da bi se videlo od cega je.Moze biti kao sto je neko rekaogore da je ukljesten neki nerv.To sto ti je lekar opste prakse rekao da masiras,moze biti jos veci problem.Znaci snimi,magnetnu ili skener,pa kod fizijatra.

Imam isti problem, dešava mi se isto sa leve strane, i trne mi kada duže vremena sedim ispravljeno, u smislu da sedim pravilno na stolici, nekada i dok hodam.. Da li neko zna više o ovom, da li si išao kod lekara?
Pozdrav!
Kičma, stalno sedenje, nepravilno sedenje...u principu, svi mi koji dosta sedimo ili stojimo u poslu, trebali bi da radimo vežbe za leđne mišiće. Tad bi i sve vrste spontanih povreda bile svedene na minimum.

Imam isti problem, dešava mi se isto sa leve strane, i trne mi kada duže vremena sedim ispravljeno, u smislu da sedim pravilno na stolici, nekada i dok hodam.. Da li neko zna više o ovom, da li si išao kod lekara?
Pozdrav!
Sedis duze vremena na neki nacin pogresno.
Pokusaj da sedis malo pogrbljeno i da vidis da i ce i tada trnuti.
Ja bih radila vezbe, ne i masazu, ako se ne zna dijagnoza,
jer masaza moze da bude i opasna, vezbe nikada. Sacekala bih
nekoliko meseci, a i tako sad bas i nije vreme za neke silne posete
lekarima pa bih videla da li je to ( u vecini slucajeva jeste tako)
od pogresnog drzanja tela, kicme. a vezbe za kicmu obavezno
svakog dana 10-15 minuta.

Pozdrav!

meni se desava isto, ali sa desne strane. uglavnom kada se ispravim/sednem pravilno i dok hodam. nikad npr dok lezim. isti slucaj kao i kod tebe.
imas neki update, da li se situacija popravila?

inace imam bas krivu kicmu i provodim dosta vremena za racunarom oduvek.

ja sam se isparanoisao da nije ko zna sta, posto nikada nisam imao slican problem, ali deluje mi malo sto sam citao na netu da nije nista ozbiljno

za pocetak cu da poslusam rayelu i doktorku za vezbe, pa ako ne pomogne mozda i odem kod nekog da pogleda

Poslednja izmena:
meni se desava isto, ali sa desne strane. uglavnom kada se ispravim/sednem pravilno i dok hodam. nikad npr dok lezim. isti slucaj kao i kod tebe.
imas neki update, da li se situacija popravila?

inace imam bas krivu kicmu i provodim dosta vremena za racunarom oduvek.

ja sam se isparanoisao da nije ko zna sta, posto nikada nisam imao slican problem, ali deluje mi malo sto sam citao na netu da nije nista ozbiljno

za pocetak cu da poslusam rayelu i doktorku za vezbe, pa ako ne pomogne mozda i odem kod nekog da pogleda
Ma to ti je od te tvoje krive kicme pa onda sedis za kompom dugo
pa je u jos nepovoljnijem polozaju, a posto ocigledno nemas nikakvih
bolova ( hvala Bogu) mrzi te da radis vezbe. Da je ukljesten nerv
imao bi uzasne bolove, ali ako ti se to cesto desava i
ako si zabrnut idi nekada, kad stignes, na magnetnu ili skener.
Pokusaj da u toku dana prekines sedenje za kompom i nekoliko
minuta radis neke vezbe "za krivu kicmu".

Kicmu neces ispraviti, ali mozes da joj pomognes da takva ostane tako sto ces ici na redovnu masazu. Prih par puta ce boleti jer su cvorovi veliki i tvrdi pa ih treba razbiti, kasnije ide relaks....masaza moze i kuci da se izvodi, ne znam da li malo vise kosta, ali imas i jeftine masaze sa istim efektima....na mnogim siteovima za akcije imas popuste koji u duzem periodu postanu trajni. Saune, spa, masaza sve je to relativno jeftino, ali ako radis sedeci i zaboravis da se ispravis jednom nedeljno treba ici na komplet tretman....

Kicmu neces ispraviti, ali mozes da joj pomognes da takva ostane tako sto ces ici na redovnu masazu. Prih par puta ce boleti jer su cvorovi veliki i tvrdi pa ih treba razbiti, kasnije ide relaks....masaza moze i kuci da se izvodi, ne znam da li malo vise kosta, ali imas i jeftine masaze sa istim efektima....na mnogim siteovima za akcije imas popuste koji u duzem periodu postanu trajni. Saune, spa, masaza sve je to relativno jeftino, ali ako radis sedeci i zaboravis da se ispravis jednom nedeljno treba ici na komplet tretman....
Masaza kicme tek tako nije preporucljiva. Kako maser da masira ako
ne zna dijagnozu? Kod nekih oboljenja kicme masaza je cak i
kontraproduktivna.

evo opet se javljam.

nista nisam uradio, bio sam dok doktora opste prakse i neurologa, sve je u redu. samo sam gubio vreme, slala me na ekg i vadjenje krvi. smirilo se na par dana i sad se opet vratilo jos intenzivnije

zanima me koji doktor konkretno meni treba, da odem privatno. znaci trni mi izmedju lopatice i kicme, pozadi sa desne strane.

fizioterapeut, fizijatar, nesto trece? da li trebam da snimam pluca posto mi je doktorka trazila i to?

ja sam otprilike nanisanio da odem kod nekog fizioterapeuta

hvala ti na odgovoru.

samo da dodam da ja vezbam inace, sa minimalnim kilazama posto imam jos nekih zdravstvenih problema ali postoji i ta mogucnost da se nisam dovoljno zagrejao pre treninga ili da sam napravio neki pogresan pokret. takodje radim fizicki posao u epsu, pentram se po banderama, nosim merdevine i slicno, konkretno nosim poprilicno teske merdevine godinama bas na tom desnom ramenu. nije bas da sedim za racunarom 24/7 , da bude jasnije

Back