Čudno nekontrolisano sеlektovanje i brisanje teksta kada kucam

Sajber MIleva

Početnik
Poruka
48
После недавне уградње Виндоус седмице, дешава ми се чудна ствар: Куцам нешто (дешава се и у Ворду и када куцам рецимо на ФБ, неком другом сајту, на Емаилу кад куцам Е-поруке) да се у моменту заплави неколико редова текста, и не видевши то у моменту, откуцам неко слово које обрише цео тај селектовани део текста. Или, из чиста мира, курсор оде рецимо пар редова уназад и када куцам он тамо смешта нове речи.
У Ворду имам опцију УНДУ да спасим текст, или сваки час кликнем али када куцам Емаил, неки коментар на нету итд, нема повратка.
Помислим да можда грешком не кликнем рецимо Цтрл уместо Шифт, али није. Уосталом, да кликнем Цтрл и неко слово, знапо би се одмах шта се дешава, пошто знам све пречице са Цтрл.

Посебно се то дешава када користим пречицу за ћир-лат, ону пречицу Алт Шифт. Без икаквог резона осенчи неколико редова или курсор оде на неко лево место
Има ли ко идеју о чему се ради?

Мислиш на миша? Не додирујем га, јер он је по средини а обично се деси када куцам неко слово на левој страни тастатуре. Ево, сада се десило. После "таста" курсор се сам вратио после речи "Он је". Постом, када сам притиснуо Шифт Е да бих откуцао речи "Ево", селектовао је тре речи лево. ..

Мислиш на миша? Не додирујем га, јер он је по средини а обично се деси када куцам неко слово на левој страни тастатуре. Ево, сада се десило. После "таста" курсор се сам вратио после речи "Он је". Постом, када сам притиснуо Шифт Е да бих откуцао речи "Ево", селектовао је тре речи лево. ..
Tako kad ti vrati kursor ti obnovi levim klikom na poslednje slovo,a kada zaplavi vise reci ili recenica,isto levi klik na prazno polje i klikni na poslednje slovo radi kursora.Dok ne istrazis sta se desava.

Од првог дана радим са екстерним мишем, јер је овај уграђени без везе. Како да скролираш њиме? Нити да брзо прелазиш с краја на крај екрана. Неподесан сасвим.

Ali da li si isključio touchpad, u control panelu negde?

Не искључивах никад тог додир-миша, али раније ми се ово није дешавало. И,, када куцам, нема шансе да га додирнем, , је рима доста простора за држање дланова са обе стране.
*
Искрено, још се уходавам са седмицом и не могу да нађем опцију да искључим уграђеног додир-миша. Изађе ми опција за њега и УСБ миша, па сетовања брзине кретања, мењања ознаке поинтера, велика стрелица-мала стрелица... Али нигде опције блокирања уграђеног миша...

Poslednja izmena:

Back