Cudno je kako je malo potrebno coveku da bude srecan,i jos cudnije koliko cesto mu to malo nedostaje...
Ivo Andric.
Nema dana a da sebi ne postavim to pitanje. Ono sto me uvek podstakne da sebi postavim to pitanje je da li sam srecna?
Da li se covek smeje kada je srecan? Ako je odgovor da, onda sam srecna. Onda je sreca sve sto kod nas izaziva osmeh...
Moze li covek da se smeje kada je tuzan, i da place kada je srecan?
Tesko je biti svestan srece i trenutaka kada si u njoj. Trenutci istinske bezbriznosti, bezbolnog stanja duha, tela i svesti su trenutci kada trebamo biti srecni. Po meni je sreca ne robovati nedefinisanim, nepisanim pravilimia i predrasudama, biti okrenut jednostavnom zivotu i prirodu.
I pored svega sto mi se ruzno u zivotu desava, mogu reci da sam zaista srecna osoba. Podjite od toga da je bolje da vam se dive, nego da vas zale. Glavu gore, sunce sija, a sa njim i sreca.
Sreća je kada spustiš glavu na jastuk uveče i kada se osmehuješ onako glupavo u mraku, a ne znaš ni zašto, ni čemu... Onda se samo okreneš na stranu i zaspiš snom pravednika, bez briga, samoprekora, krivice, sećanja, planova... i kada si sam i niko ti u tom trenutku ne treba da te usreći, već izlaziš savršeno na kraj sa samim sobom. Kad pobediš strah i kada uradiš nešto za šta si verovao da je nemoguće.
Sreca je videti svrhu u svakoj misli,delu,pokretu...sreca je raditi sve ono sto te ispunjava,sreca je imati iskrene prijatelje,sreca je roditi se...jer je zivot najveca sreca!
REKLI SU O SREĆI...
Plakala sam što nisam imala cipele, dok nisam videla
čoveka koji nije imao nogu.
Helen Keller
Što je sreća? Znati što se hoće i to strastveno želeti.
Felicien Marceau
Drži sreću kao pticu: što nežnije i lakše! Bude li se osećala
slobodnom, ostat će ti rado u ruci.
Fridrich Hebbel
Izvor naše sreće je u subjektivnim osobinama: plemenitom
karakteru, poduzetnom duhu, sretnom temperamentu, vedrom
umu i zdravom telu.
Artur Schopenhauer
Ništa na svijetu ne čini tako sretnim kao sanjarenje. (Auguste Rodin)
Ako tvoja sreća zavisi od postupaka drugih osoba, onda zaista ne možeš biti sretna osoba. (Richard Bach)
Radost je vječna mladost duha. (Anonimus)
Nije sretan onaj tko ima što želi, već onaj tko ne želi ono što nema. (Anonimus)
Budite sretni što živite, jer život vam pruža priliku da ljubite, radite, igrate se i promatrate zvzezde. (Henry Van Dyke)
Sreća ulazi u dom u kojem se čuje smeh.(Japanska)
SRECA
Desanka Maksimovic
Ne merim vise vreme na sate
ni po suncevom vrelom hodu
dan mi je kad se njegove oci vrate
a noc kad ponovo od mene odu
Ne merim srecu smehom ni time
dali je ceznja moja od njegove jaca
sreca je meni kad bolno cutim s njime
i kad nam srca biju ritmom placa
Nije mi zao sto ce zivota vode
odnijeti kaplju moga zivljenja
sad neka mladost i sve neka ode
on je stao kraj mene pun divljenja
Ivo Andric.

Nema dana a da sebi ne postavim to pitanje. Ono sto me uvek podstakne da sebi postavim to pitanje je da li sam srecna?
Da li se covek smeje kada je srecan? Ako je odgovor da, onda sam srecna. Onda je sreca sve sto kod nas izaziva osmeh...
Moze li covek da se smeje kada je tuzan, i da place kada je srecan?
Tesko je biti svestan srece i trenutaka kada si u njoj. Trenutci istinske bezbriznosti, bezbolnog stanja duha, tela i svesti su trenutci kada trebamo biti srecni. Po meni je sreca ne robovati nedefinisanim, nepisanim pravilimia i predrasudama, biti okrenut jednostavnom zivotu i prirodu.
I pored svega sto mi se ruzno u zivotu desava, mogu reci da sam zaista srecna osoba. Podjite od toga da je bolje da vam se dive, nego da vas zale. Glavu gore, sunce sija, a sa njim i sreca.

Sreća je kada spustiš glavu na jastuk uveče i kada se osmehuješ onako glupavo u mraku, a ne znaš ni zašto, ni čemu... Onda se samo okreneš na stranu i zaspiš snom pravednika, bez briga, samoprekora, krivice, sećanja, planova... i kada si sam i niko ti u tom trenutku ne treba da te usreći, već izlaziš savršeno na kraj sa samim sobom. Kad pobediš strah i kada uradiš nešto za šta si verovao da je nemoguće.
Sreca je videti svrhu u svakoj misli,delu,pokretu...sreca je raditi sve ono sto te ispunjava,sreca je imati iskrene prijatelje,sreca je roditi se...jer je zivot najveca sreca!

REKLI SU O SREĆI...
Plakala sam što nisam imala cipele, dok nisam videla
čoveka koji nije imao nogu.
Helen Keller
Što je sreća? Znati što se hoće i to strastveno želeti.
Felicien Marceau
Drži sreću kao pticu: što nežnije i lakše! Bude li se osećala
slobodnom, ostat će ti rado u ruci.
Fridrich Hebbel
Izvor naše sreće je u subjektivnim osobinama: plemenitom
karakteru, poduzetnom duhu, sretnom temperamentu, vedrom
umu i zdravom telu.
Artur Schopenhauer
Ništa na svijetu ne čini tako sretnim kao sanjarenje. (Auguste Rodin)
Ako tvoja sreća zavisi od postupaka drugih osoba, onda zaista ne možeš biti sretna osoba. (Richard Bach)
Radost je vječna mladost duha. (Anonimus)
Nije sretan onaj tko ima što želi, već onaj tko ne želi ono što nema. (Anonimus)
Budite sretni što živite, jer život vam pruža priliku da ljubite, radite, igrate se i promatrate zvzezde. (Henry Van Dyke)
Sreća ulazi u dom u kojem se čuje smeh.(Japanska)

SRECA
Desanka Maksimovic
Ne merim vise vreme na sate
ni po suncevom vrelom hodu
dan mi je kad se njegove oci vrate
a noc kad ponovo od mene odu
Ne merim srecu smehom ni time
dali je ceznja moja od njegove jaca
sreca je meni kad bolno cutim s njime
i kad nam srca biju ritmom placa
Nije mi zao sto ce zivota vode
odnijeti kaplju moga zivljenja