Cudni recepti

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.875
Gledam recept neke arapkinje i zamislite sta je...
Piletina ispod saca.....
To je meni malo cudno , jer piletina se brzo sprema, a sach je za dugo kuvanje , tvrdje i zilavije stvari...
Idemo dalje...
Klasika, polog od gomile crnog luka....a piletina u salamuri , ako to mogu tako da nazovem....i to suva salamura, gde zacudo ide samo jedna kasika bibera, ali zato kari , cimet, i milion drugih zacina idu u po 2 ili 3 kasike...nema sanse da ti zacini ne pokriju ukus piletine koja sluzi samo kao nosilac...
Klasika indija i arapi....

Koza pileca umuvana u brasno i tako ostavljena, bukvalno pohovana

I na kraju nacin zaptivanja sacha , krpa umocena u gusti sloj razmucenog brasna...
I to na 40 minuta...

Iz naseg ugla gledano , cudno da cudnije ne moze biti...ali da ne bude zabune, indijci imaju jako slicne recepte za piletinu kao mi....tj oni imaju pohovanje piletine iz dva puta, nesto slicno nasoj pohovanoj piletini samo se pohuje jedanput pa se ceka da se ohladi skroz pa se onda pohuje jos jednom, sveze obnovljenim jajima i grizom...tako da ima dva sloja stari i novi pohovanja, a stari bude mekan trajno , a novi hrskav trajno...

E sad tema je upravo kad nisu cake nego suludost...iz naseg ugla gledano...
Ovo za indijski recept za pohovanje je primer kulinarske cake, a ovo za 40 minuta ispod saca sa piletinom je ludost....jeste, znam ja da moze i pasulj da se kuva na laganoj i 20 sati....s tim da ce se pojaviti sloj skroba na vrhu, umanjiti ukus tog dela, ali ce sredina biti ukusnija, znaci corbastije ce biti ukusnije...ali je pomalo suludo...

Jela od kore od banane..

Skoro sam imao situaciju da sam izmerio svoju zalihu nastalu za dva dana, sveze zute kore od banana, a od banana sam se cak i malo naduo...
Bre ima tu kilograma i kilograma kore od banana i naletim na recept kako se koriste kore od banana, sad, kad mi ne treba, ali tako je to..

Najednostavniji recept je , kore od banane se preliju vrelom vodom i puste da se ohlade...nemaju ukus banane, nemaju miris imaju samo teksturu koja se koristi kao kod kore od plavog paradajsa.....
Ljudi obicno prave sos od karija i spoje to sa trouglasto iseckanim korama od banana ili naprave rezance od kore od banana...uzduzno.
Nema ni dodatnog ukusa kao kod tikvica, a koliko ja znam ne prskaju kore od banana samo od pomorandzi, pa opet ima mnogo vise recepata sa korom od pomorandzi...ili limuna..

Back