Cudni nalazi analize krvne slike

jovpek

Početnik
Poruka
11
Pozdrav,

imam jedno pitanje. Preventivno sam vadio krv i iskreno sam iznenadjen rezultatima:

Eritrociti: 5,68 Ref 3,7-5,8
Leukociti: 6,20 Ref 4,1-10,9
Hemoglobin: 174 Ref 115-170
Trombociti: 255 Ref 150-400
MCV: 92,6 Ref 80-94
MCH: 30,7 Ref 26-32
MCHC: 332 Ref 310-350

Sve bi valjda ovo bilo super da mi nije u biohemisjkim analizama nadjeno smanjeno gvozdje (10,4 Ref M:12,5-32,2).

Imam 33 godine, skoro godinu dana pijem kontrolok zbog gastritisa, plivam 5x nedeljno, zbog gastritisa se hranim zdravo (pirinac, curece belo, povrce kuvano na pari koje se lako vari, radio sam gastriskopiju pre 2 meseca i nema erozija, cireva, dakle zeludac ok, ali imam jaku kiselinu jednostavno...).

Zanima me necije strucno misljenje o rezultatima i da li su ne daj boze zabrinjavajuci.

Ono sto sam ja citao po netu i sto me zbunjuje je da uz nisko gvozdje idu i niski eritrtociti, hemoglobim, MCH, a ja ih imam blize gornjoj granici, pa sam malko zbunjen, da li treba da pojacam gvozdje ishranom, posto vidim da ljudi to uglavnom preporucuju.

Unapred hvala na dobronamernim savetima.

Iskren da budem, krv sam vadio preventivno, za vreme novogodisnjih praznika, trenutno sam van zemlje, mogu ici kod nekog vraca ovde (u engleskoj), ali mislim da to nema smisla, posebno posto ne verujem da bi arogantni britanci prihvatili rezultate iz nasih laboratorija :-).

u UK-u cu biti do kraja marta, a iskreno mislim da se poneki pametan covek nadje da da pametan komentar...

Ako mi bude lose, naravno da cu konsultovati lekara ovde, ali me zanima da li uopste to raditi sa ovakvim rezultatima, obzirom da nemam ama bas ni jednu smetnju (sem pojacane zeludacne kiseline) koj ase moze povezati sa manjkom gvozdja.

U svakom slucaju hvala na komentaru.

Radyu, hvala na postu. A za sina, to je odlicno da trenira plivanje, ja zbog toga i dan danas osecam benefite (trenirao sam veoma intenzivno 7 godina i posledice su ogromna pluca, nizak puls zbog sportskog srca - 52-55 u mirovanju...).

Kada budem dosao u BG sredinom marta u BG, izvadicu opet krv, pa javljam da li gresi Hexalab, bila bi to veoma losa reklama za njih, obzirom da cu sigurno obavestiti nove frugare na krstarici :-).

Back