- Poruka
- 141
TEMA JE DA SE OBJASNI STA NEKA VIDLJIVA POSLEDICA UDARCA ZNACI DA JE NA ORGANIZMU OSTECENO OD STVARI KOJE SE NE VIDE NA PRVI POGLED, NA POGLED ILI PREGLED (PIPANJEM) LAIKA, ILI NA STRUCNI PREGLED, ALI BEZ KORISTENJA SREDSTAVA KAO Rentgnet, CT, MRI itd.
Zanima me, dakle, da mi objansite
i ostalima da objasnite, i vama da ostali objasne
cudne pojave (nema ih u filmovima ali ni na realnim tucama obicno)
izazvane udarcima koji se najprije uce u nekim borilackim vestinama
i kome nije jasno shvatice iz mog pitanja
potez:
oi-zuki koji se uci za pocetni pojas u karateu
mesto gadjanja (ozlede):
izmedju usana i najnize tacke lica: mesto sredisnje linije lica iznad najvise tacke brade i najnize tacke ulegnuca lica ispod usana.
posledice:
krvarenje sirine od jednog do drugog kraja usne, u vise mlazeva ali mlazovi su pripijeni tako da medju njima nema mesta bez krvi, koje se spusta sve do najdonje tacke lica i curi i dalje dole
izgled ozlede nakon 4 sata:
na mestu udara centrirana braon obojena 3cm sirok i 0.6cm visok deo(nica) kraja kruga ili elipse koja je prekinuta na gornjoj strani (blize usana), i tu linearna, a kruzna na donjoj (blize bradi)
trajanje posledice: (krvearenja)
15 minuta
trajanje ozlede:
preko 5 sati, za kasnije ne znam jer protivnika nisam video
NE RAZUMEM?
Zanima me, dakle, da mi objansite
i ostalima da objasnite, i vama da ostali objasne
cudne pojave (nema ih u filmovima ali ni na realnim tucama obicno)
izazvane udarcima koji se najprije uce u nekim borilackim vestinama
i kome nije jasno shvatice iz mog pitanja
potez:
oi-zuki koji se uci za pocetni pojas u karateu
mesto gadjanja (ozlede):
izmedju usana i najnize tacke lica: mesto sredisnje linije lica iznad najvise tacke brade i najnize tacke ulegnuca lica ispod usana.
posledice:
krvarenje sirine od jednog do drugog kraja usne, u vise mlazeva ali mlazovi su pripijeni tako da medju njima nema mesta bez krvi, koje se spusta sve do najdonje tacke lica i curi i dalje dole
izgled ozlede nakon 4 sata:
na mestu udara centrirana braon obojena 3cm sirok i 0.6cm visok deo(nica) kraja kruga ili elipse koja je prekinuta na gornjoj strani (blize usana), i tu linearna, a kruzna na donjoj (blize bradi)
trajanje posledice: (krvearenja)
15 minuta
trajanje ozlede:
preko 5 sati, za kasnije ne znam jer protivnika nisam video
NE RAZUMEM?
Poslednja izmena: