Manastirka
Buduća legenda
- Poruka
- 31.771
Nezrela osoba, bez takta i kontrole u ponašanju!Da li neko ima saznanja kako se nazivaju i da li u struci postoji oznaka za ljude sa osobinama/ponasanjem dole navedenim?
Nabrojao bih par primera:
1) Kupujete zajedno nesto sa osobom X. Ta osoba insistira da plati i odbija cak i da razgovara o tome da ucestvujete i vi. Nakon kupovine, odnosno par dana posle vam se ista osoba zali kako nema novca, i kako je sve zivo shit, i kako se osoba X eto zrtvuje za sve a niko za osobu X, i tako vas navodi na to da pomislite da je sve zbog vas ili vas "klacka" na tom razmaku. Kada pokusate da date novac, dakle pomognete, odnosno vratite ono sto ste trebali zapravo dati u prvom momentu, osoba X takodje zestoko to odbija. Cak i da se posvadjate, nece uzeti. Ona bi najradije da vas zestoko "zvace" time kako je ugrozena i da vas tera na to da se vi smorite na samog sebe, nego sto ce da resi taj problem. (Ako ga uopste ima)
2) Osoba X se vecito uporedjuje sa losijima od sebe. Ako bi neka osoba Y to nazvala kao losom osobinom, ili jednostavno krenula da postavlja stvari drugacije od osobe X, osoba X gubi strpljenje i trazi na svaki nacin priliku da omalovazi ili izgled osobe Y, ili bilo sta sto toj osobi pripada. Bez da to dakle ima veze sa temom.
3) Osoba X ima vise lica u pravom smislu reci. Sa nekim ljudima je izrazito srdacna cak i kada nije raspolozena i to potvrdjuje izrazom lica, nekima daje bespotrebni autoritet, neke bespotrebno omalovazava, a u zavisnosti od toga na koju nogu ustane, moze da se desi i da u komunikaciji sa nekoliko osoba u danu, prema jednoj bude nasmejana i radpolozena sa sirokim osmehom, prema drugoj letargicna i bezvoljna, prema trecoj depresivna na ivici snage, a prema cetvrtoj skroz ok i razumna i bas kakva treba biti. I to sve u kratkom vremenskom razmaku. Kako ko naidje, tako dobije "facu" za taj dan.
4) Na prosto pitanje, tipa "moze kafa?" ili slicno, osoba X odgovara samouvereno negativno. Moras dobro insistirati da bi osoba X prihvatila tu kafu ili bilo sta slicno. Ako ne insistiras, dobices komentar iza ledja "nije me ni ponudio niko nicim" i facu razocaranja. Dakle, hoce, hoce mnogo, ali nece, nece nikako.
Poslovna saradnja sa takvom osobom varira od savrsene, do "ne treba mi pomoc" ili ti par dana kasnije "dok si ti odmarala/o, ja sam morala/o to i to i bas je bilo tesko". Slicno primeru pod brojem 1. Dakle radije da kuka i da te cedi kao krpu, nego da resi uzrok problema. Odredjene informacije proverava do tancina, a odredjene uzima zdravo za gotovo. Osoba X je staticna veoma, i malo fleksibilna, medjutim, u odredjenim momentima zna biti i veoma razumna odnosno dati dobar savet. Na nekim stvarima izrazito skrtari, dok na neke izrazito trosi. Cini se, da ima vise vrednosnih sistema koje aktivira kao prekidacem. Od visokog misljenja o sebi, do uzasnog.
Bas bih voleo da cujem slicna iskustva ako neko ima![]()
Ako imaš bližih kontakata sa ovakvom osobom, najbolje je staviti je na :"ignore"!
"Šah-mat "pozicija.
P.s.Sa ovakvom osobom, ni kafu ne bih popila.Što mora meni da us.e dan ili život?!
Poslednja izmena: