Cudna krvna slika

jovpek

Početnik
Poruka
11
Pozdrav

evp rezultata:

Sedimanetacija - 2 (do 10)
Gvozdje - 25.7 (12.5-32.2)
UIBC 41.9 (27.8-53.7)
TIBC 67.6* (42-64.3)

KKS:

Eritrociti - 5.54 (3.7-5.8)
Leukociti - 5.1 (4.1-10.9)
Hemoglobin - 169 (115-170)
Hematokrit - 0.49 (0.35-0.54)
Trombociti - 200 (150-400)
MCV - 89.7 (80-94)
MCHC - 30.7 (26-32)

Dakle, sve je ok sem TIBC.

Da skratim, dobro se osecam, zanima me samo da li je opsano povisen TIBC i sta to znaci i da li ja imam losu krvnu sliku?

Hvala unapred na pomoci.

Porast TIBC-a se često javlja kod stanja sa smanjenom koncentracijom gvožđa u organizmu, kod nekroze jetre zbog otpuštanja feritina, kod žena koje koriste oralne kontraceptive, kod anemija, krvavljenja, trudnoće i akutnog hepatitisa.

То можеш да изгуглаш шта све је могуће као узрок, али најчешће је анемија. Имаш веома добар хемоглобин и црвена крвна зрнца, можда претерано уносиш витамин А и онда долази до анемије..Провери код лекара.

Imam gastritis, godinama, mozda to moze biti uzrok... Takodje sam nekad negde nasao da moze biti i ''pretreniranost''. posto plivam i trcim 5-6 puta nedeljno doduse ne zajedno, ali trcim 5 km, a plivam 1,5 km. Interesantno je da bih usled anemije trebalo da se brzo zamaram i imam manjak energije, sto kod mene nije slucaj.

U svakom slucaju, hvala Sergian, ponekad umem da se najedem sargarepe, a ona je koliko znam puna vitamina A.

Poenta vadjenja krvi je i bila provere radi, posto nemam neke tegobe, vec sam otisao da proverim radi reda.

Generalno je meni cudno sto to nije klasicna malokrvnost...

Back