Cudan problem!

• Začetnik teme Začetnik teme clan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

clan

Primećen član
Poruka
514
Dakle posto mi je rodjak doneo kompjuter i posto sam ga skenirao izbrojao je 373 virusa. Uradio sam reinstalaciju pomocu akronisa (posto sam ranije napravio za taj kompjuter image file). Sve je ok ali nemogu da ubacim nijednu igru, kada kliknem na setup.exe izbaci setup.exe is not a valid Win 32 application??? Na 3 kompjutera ukljucujuci i moj tako ubacujem igre i sve ok ali kod ovoga izbaci da nije valid win 32 application? Probao sam i druge igre nece. Zatim u komanderu ispise kada probam na setup.exe file not found, a preko windosa izbaci da nije valid.... Dvd radi ok cita sve filmove mp3 i radi pustam u winampu wmplayeru...? Probao sam da prekopiram igru na hard i kopira sve dok ne dok ne izbaci da nije moguce kopirati demo 32 because of an I/O device error a u komanderu cannot read...? Znaci prvi put nesto ovako vidim... Zatim sam ubacio xp disk i formatirao ceo hard disk i ubacio win xp (inace druga verzija xp-a) i opet sve isto i ako je nije preko akronisa i druga verzija xp-a?? Da li neko ima pretpostavku sta bi moglo da bude? Kompjuter je pentium 2.80ghz asus ploca...

Naravno, uzmi MAXTOR Powermax (MAXTOR ovaj put ne znaci da moras koristiti samo na MAXTOR HDD), program "ubija" svaki fajl i onda probaj ponovo XP ili sta. Treba da je bootabilan CD

samo ga ubacim na flesku i to je to?? skinuo sam powermax 4.45... normalno prvo sve izbrisem sa flesa... jer secam se da za disketu sam nesto morao da pravim da bude butabilna...

Dakle posto mi je rodjak doneo kompjuter i posto sam ga skenirao izbrojao je 373 virusa. Uradio sam reinstalaciju pomocu akronisa (posto sam ranije napravio za taj kompjuter image file). Sve je ok ali nemogu da ubacim nijednu igru, kada kliknem na setup.exe izbaci setup.exe is not a valid Win 32 application??? Na 3 kompjutera ukljucujuci i moj tako ubacujem igre i sve ok ali kod ovoga izbaci da nije valid win 32 application? Probao sam i druge igre nece. Zatim u komanderu ispise kada probam na setup.exe file not found, a preko windosa izbaci da nije valid.... Dvd radi ok cita sve filmove mp3 i radi pustam u winampu wmplayeru...? Probao sam da prekopiram igru na hard i kopira sve dok ne dok ne izbaci da nije moguce kopirati demo 32 because of an I/O device error a u komanderu cannot read...? Znaci prvi put nesto ovako vidim... Zatim sam ubacio xp disk i formatirao ceo hard disk i ubacio win xp (inace druga verzija xp-a) i opet sve isto i ako je nije preko akronisa i druga verzija xp-a?? Da li neko ima pretpostavku sta bi moglo da bude? Kompjuter je pentium 2.80ghz asus ploca...

Koliko imaš particija na tom HDD, jesi li formatirao cijeli HDD ili samo C particiju. Takav problem se obično dešava ljudima koji formatiraju samo C particiju instaliraju Window i onda nakon instalacije us... posao.Otvore D particiju bez prethodnog skeniranja AV ili ubodu USB stik...

Kakav virus može preživiti formatiranje HDD? Daj kaži mi da i ja to znam ubuduće....

Bila je pre par godina varijanta (koliko se sećam) Virut virusa. Komšija je tražio crack za neku igricu po ruskim sajtovima i popasao ga. Posle formatiranja CELOG hard diska i friške instalacije windows-a, nije bilo moguće instalirati neke programe, pogotovu nikakvog AV programa, virus se kačio za .exe fajlove i jedini lek je bio LOW LEVEL FORMAT, nakon čega je sve proradilo normalno...

samo ga ubacim na flesku i to je to?? skinuo sam powermax 4.45... normalno prvo sve izbrisem sa flesa... jer secam se da za disketu sam nesto morao da pravim da bude butabilna...

Nađi na netu HIRENS BOOT CD, u njemu imaš dosta korisnih alata među kojima je i powermax, odradi low level format, i trebalo bi da proradi sve normalno!

Kakav virus može preživiti formatiranje HDD? Daj kaži mi da i ja to znam ubuduće....

Moze,na primer ako se virus nalazi u Master Boot Sektoru, i kada pokusas da formatiras disk pri instalaciji Windows-a MBR se pokrece pre podizanja sistema , resenje za to jee format bas kako je receno ovde, sa Flopi diska ili Flash memorije.

Poslednja izmena:
Moze,na primer ako se virus nalazi u Master Boot Sektoru, i kada pokusas da formatiras disk pri instalaciji Windows-a MBR se pokrece pre podizanja sistema , resenje za to jee format bas kako je receno ovde, sa Flopi diska ili Flash memorije.

Ok, ali to ne mora sa Flopi diska ili Flash memorije nego se može i sa Hirens Boot CD-a uraditi...Koliko vas je naišlo na takav virus. Ja vjerujem niko od vas pa i ovaj koji je iznio ovaj problem...

because of an I/O device error a u komanderu cannot read.

pozdrav problem je resen problem je bio u PIO u softveru u ide ata...
Tek sad citam sta je napisao, uredjaji su mu bili prebaceni u PIO mod-u, i tako mu je prenos podataka bio usporen, a ne nekakav virus, problem je resio tako sto ih je opet vratio u DMA mod kako i treba i tako mu je prenos podataka ponovo brzi.

Ovo nije na odmet da se za ubuduce zna da ako kojim slucajem nekome uspori na primer prenos podataka sa DVD -rom-a na hdd neka proveri u u System Properties - Device Manager pod opcijom IDE ATA/ATAPI Controllers da li u grani gde je prikljucen CD/DVD transfer podataka radi kao DMA ili kao PIO, ako pise "PIO Only" treba promeniti u DMA ili ako je to nemoguce deinstalirati uredjaj i resetovati komp, i bice sve ok.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back