Чудан говор још чуднијег ратног "ветерана" испред РТС !

Slavenska

Iskusan
Poruka
5.745
ауторска тема

Гледам неки снимак на интернету и видим наводног ратног ветерана , како сам себе представља , држи говор испред РТС , дошао да га блокира и линчује новинаре

Лик узео микрофон , ставио беретку и кренуо да говори , али шта говори .

Говори најгнусније оптужбе на рачун српског народ , говори да је отишао у Сарајево 1992 године са неких дведесетак година и да је рањен у ногу и ту се његов ратни пут и завршава . затим говори како је РТС КРИВ што је он отишао и рат и да тамо где је био није било никаквих "балија и усташа" , него све дивни и красни људи које је он убијао јер га је РТС натерао .Говори да су Срби геноцидни и да су Сарајево држали под опсадом итд...

Гледам шта говори и како чита оно што је написано и делује веома постиђено док то чита , питам се да ли му је неко саставио шта да каже и да ли је уцењен јер ко би тек тако ишао и држао говор да је убијао људе у рату а криви РТС .

Питам се да ли су ДОСОВЦИ у дослуху са нпр СИПА из Сарајева нашли спискове људи и уценили их или платили да иду на протесте и говоре ове ствари .

Деловало ми је у једном моменту као да сам то већ негде видела ,ту ситуацију , ако неки Дежа ву и онда се сетим филма :"У земљи крви и меда" и схватим да је то тај сценарио .

Довели су их и представили ратним ветеранима са береткама да би они говорили да су злочиници ратни и да је српски народ злочиначки народ и да је Република Српска геноцидна творевина а да је за све то крив РТС ..

А ја не могу да верујем шта смо доживели као нација да највећи издајници и дезертери држе говоре и да их дочекују овацијама .

Е , то су ти сјајни ветерани и док њима кличу наше праве ратне ветеране црвене беретке , капетана Драгана пљују и провоцирају .

Poslednja izmena od moderatora:
Eto vidis zasto RTS ne treba da radi.Tako nesto ni na AL Dzaziriju ne bi cula.Sta su tebi tu krivi Dosovci.

РТС треба да ради јер је јавни сервис а издајници који због уцена држе говоре треба да се забране .

РТС треба да ради јер је јавни сервис а издајници који због уцена држе говоре треба да се забране .
To je RTS prikazivao,jos '90-ih godina.Ono sto im je Sloba i vucko govorili sta da prikazu.I ne treba da radi,jer laze narod,a narod ga placa.

To je RTS prikazivao,jos '90-ih godina.Ono sto im je Sloba i vucko govorili sta da prikazu.I ne treba da radi,jer laze narod,a narod ga placa.

РТС се борио са машинеријом пропаганде Запада , машинеријом која је имала сав новац света и од српског народа су правили злочинце и убице а то и данас раде , ево , преко овог лика који за новац издаје државу и народ .

Posto je javni servis treba da izvestava istinito i u sluzbi gradjana
Ne da novinari na prvi znak objektivnog izvestavanja budu nazivani imbecilima
Nije se svidelo diktatoru sto nije receno u njegovu korist pa vredja

РТС се борио са машинеријом пропаганде Запада , машинеријом која је имала сав новац света и од српског народа су правили злочинце и убице а то и данас раде , ево , преко овог лика који за новац издаје државу и народ .
Jok, borio se da ubedi narod ovde da je milosevic u pravu
A milosevic skoro nikad nije bio u pravu
A za ostatak sveta rts je nebitan

ауторска тема

Гледам неки снимак на интернету и видим наводног ратног ветерана , како сам себе представља , држи говор испред РТС , дошао да га блокира и линчује новинаре

Лик узео микрофон , ставио беретку и кренуо да говори , али шта говори .

Говори најгнусније оптужбе на рачун српског народ , говори да је отишао у Сарајево 1992 године са неких дведесетак година и да је рањен у ногу и ту се његов ратни пут и завршава . затим говори како је РТС КРИВ што је он отишао и рат и да тамо где је био није било никаквих "балија и усташа" , него све дивни и красни људи које је он убијао јер га је РТС натерао .Говори да су Срби геноцидни и да су Сарајево држали под опсадом итд...

Гледам шта говори и како чита оно што је написано и делује веома постиђено док то чита , питам се да ли му је неко саставио шта да каже и да ли је уцењен јер ко би тек тако ишао и држао говор да је убијао људе у рату а криви РТС .

Питам се да ли су ДОСОВЦИ у дослуху са нпр СИПА из Сарајева нашли спискове људи и уценили их или платили да иду на протесте и говоре ове ствари .

Деловало ми је у једном моменту као да сам то већ негде видела ,ту ситуацију , ако неки Дежа ву и онда се сетим филма :"У земљи крви и меда" и схватим да је то тај сценарио .

Довели су их и представили ратним ветеранима са береткама да би они говорили да су злочиници ратни и да је српски народ злочиначки народ и да је Република Српска геноцидна творевина а да је за све то крив РТС ..

А ја не могу да верујем шта смо доживели као нација да највећи издајници и дезертери држе говоре и да их дочекују овацијама .

Е , то су ти сјајни ветерани и док њима кличу наше праве ратне ветеране црвене беретке , капетана Драгана пљују и провоцирају .

Дај нам да видимо и чујемо говор, пошто твојим интерпретацијама не верујемо.

Posto je javni servis treba da izvestava istinito i u sluzbi gradjana
Ne da novinari na prvi znak objektivnog izvestavanja budu nazivani imbecilima
Nije se svidelo diktatoru sto nije receno u njegovu korist pa vredja

не, него постоје две фракције унутар РТС ..многи часни новинари су после личовања 5 октобра отпуштени , после неки враћени , нови досовски кадар примљен ..е , тај досовски кадар прави проблеме .

не, него постоје две фракције унутар РТС ..многи часни новинари су после личовања 5 октобра отпуштени , после неки враћени , нови досовски кадар примљен ..е , тај досовски кадар прави проблеме .
Nije bilo ni malo casnih novinara u godinama pre 5 oktobra
A kamoli mnogo

Дај нам да видимо и чујемо говор, пошто твојим интерпретацијама не верујемо.

Radio Slobodna Evropa

·

·
"Želim da poručim roditeljima ove dece iz Novog Pazara da se ne brinu i da više nema naše i vaše dece, sve su to naša deca".
Uz pozdrav "selam alejkum" (mir s vama), ove reči uputio je ratni vojni veteran u govoru studentima na protestu ispred Radio-televizije Srbije (RTS).
Goran Samardžić je rekao i da je početkom devedesetih, kao 20-ogodišnjak, poverovao u ratnohuškačku propagandu protiv Bošnjaka u Bosni i Hercegovini.
Za tu propagandu optužio je RTS, nazvavši ga "kuhinjom za širenje laži i mržnje".

Eto vidis kako su ti istopili mozak.
то су бре будале тешке , какви ветерани
Kako te4 bre nije sramota da lazes.Sto ne postavis snimak da ljudi cuju,nego izvlacis nesto iz konteksta i lazes ocigledno.

Eto vidis kako su ti istopili mozak.

Kako te4 bre nije sramota da lazes.Sto ne postavis snimak da ljudi cuju,nego izvlacis nesto iz konteksta i lazes ocigledno.
Nije loše da i ovakvi postoje, da vidimo do koje mere su ljudima isprali mozgove.

Затим нађем овај текст и схватим да НВО стоји иза овог говора и не само то , него и у сустрет дану победе над фшизмом желе да овај говор искористе и означе српски народ као геноцидан и фашистички .

O govoru ispred Rts1, koji svi delimo. O govoru Gorana Samardžića, ratnog vojnog veterana.
Zašto je ovaj govor jedan od najvažnijih iskoraka koje je srpsko društvo načinilo u procesu suočavanja sa prošlošću.
1. Govor je održao ratni vojni veteran Goran Samardžić za koga nisam našla da je ikada učestvovao u antiratnim akcijama veterana, dakle nije neko ko je pre ovog govora osvestio svoju ulogu u ratu.
2. Govor je održao ispred Radio-Televizije Srbije, koju je naveo kao 'kuhinju' nacionalističkog zla, koja je njegovu (a i moju generaciju - jer je tek par godina stariji od mene) dovoljno zatrovala, i mobilisala da ode u rat. Mesto ispred koga bira da održi ovakav govor je više nego simbolično - jer se odgovornost za zločine i zablude mora preuzeti baš tamo gde je uzrok tih zločina i zabluda.
3. On jasno govori da je u rat otišao/našao se/zadesio se, kao pripadnik generacije koja je verovala da u rat odlazi protiv kako on kaže pod navodnicima - 'balija, Turaka, koji su hteli da naprave Islamsku državu' a on i slični njemu su hteli da 'spašavaju svete srpske zemlje i zaštite srpski narod'. Za tu propagandu je optužio RTS, nazvavši je kuhinjom za širenje laži i mržnje. Ovo je istorijski argument - jer čak i kada su novinare i urednike RTS pozivali na odgovornost, to nije bilo za širenje mržnje i zločinačku propagandu protiv naših sada već suseda, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca, koji su devedesetih bili u rangu onoga što je Julius Štrajher pisao u svom Šturmeru, zbog koga je na kraju obešen posle suđenja u Nirnbergu. Par njih se upišalo od straha, dvojica su prebijeni 05. 10 2000. godine, ali NIKO NIKADA NIJE ODGOVARAO za strahovit GOVOR MRŽNJE prema Slovencima, Hrvatima, Bošnjacima i Albancima devedesetih, a posle i Crnogorcima i mobilizaciju Srba za mržnju prema našim najbližim sunarodnicima, komšijama, prijateljima, braćom i sestrama.
4. Priznao je da je deo generacije koja se primila na to zlo, ali da ova generacija studenata to odbija, i ustala je da to zaustavi. Ovo je užasno važno - jer se ja sećam tenkova oko Novog Pazara, sećam se otmica u Štrpcu i Sjeverinu, radila sam na tome, učila sam o tome od svojih kolega iz Fonda, slušala i učila od Dragoljuba Todorovića, sramota me je pred Dževadom i Belim, i drugim članovima porodica, i biće me sramota zauvek, dokle god sam živa. A onda se desilo to da je cela Šumadija ustala da sprema halal hranu za studente iz Novog Pazara, da su u Nišu pravili iftar, i da su našim studentima islamske veroispovesti obezbedili posebne sobe za ramazansku molitvu.
5. Na kraju poručuje roditeljima studenata iz Novog Pazara da se ne brinu što su poslali decu u Beograd jer nema više razlike između naše i vaše dece, jer su sve naša deca. Ovo je presudno - jer Bošnjake iz Pazara neko ko je priznao da je bio zaveden nacionalističkom retorikom protiv Bošnjaka u BiH, sada uverava i daje reč da će im čuvati decu, i položiti život za to - e to je prava stvar.
Na kraju - svi ovi koji mute vodu sa argumentima, šta veterani, zašto veterani -
drugari i drugarice - još jednom vas podsećam da pravo suočavanje sa zločinima u Nemačkoj nije klečanje Vilija Branta u Varšavi 1970., jer je Vili Brant emigrirao u Švedsku po dolasku Hitlera na vlast i bio njegov protivnik ceo svoj život (naravno, divimo se njegovom klečanju u Varšavi), već je govor Riharda von Vajzekera, predsednika Nemačke, 08.05 1985., u Bundestagu, kada upućuje izvinjenje svim žrtvama politike nacističke Nemačke, Jevrejima, Romima/Sintima, pripadnicima LGBT populacije, sovjetskim ratnim zarobljenicima, slovenskim narodima, žrtvama među nemačkim narodom - pre svega osobama sa različitim invaliditetima, psihičke bolesnike, i na kraju ženama an general - svim ženama, nemačkim, evropskim, jer su one bile suočene sa gubitkom svojih najvoljenijih koji su stradali - dece, muževa, roditelja, a onda su one na sebe preuzele odgovornost da izgrade posleratnu Nemačku i Evropu.
Prvo, taj je govor održan na godišnjicu Dana Pobede u Evropi, dana koji cela Evropa obeležava kao sećanje na pobedu nad nacizmom. Ali to je dan kada je počela okupacija i raspad Nemačke, dan koji je užasno traumatičan za Nemce. Drugo, čovek koji je održao taj govor je iz nacističke porodice - on nije bio Vili Brant - on je bio iz porodice u kojoj je njegov otac bio uvaženi diplomata nacističke Nemačke, njegov brat je poginuo kao pripadnik nemačke vojske u ratu, a on sam je bio član Hitler Jugenda.
Zato je njegov govor u kome se izvinjava svim žrtvama nacizma, a istovremeno ne pripisuje odgovornost za nemačke žrtve savezničkih zločina, kojih je bilo mnogo - jer kao predsednik Nemačke preuzima odgovornost za početak, tok i kraj rata najveći iskorak u suočavanju sa prošlošću u Nemačkoj. I zato je ovaj govor ovog veterana važniji od svega što mi iz NGOs govorimo decenijama".

која тачно НВО стоји иза овог говора и који новац је дотични добио остаје да ускоро сазнамо

Pa da,treba da se cuju ljudi bez imalo mozga i da se uvidi sta je tacno i kako bilo i '90-ih i od 2012-e.Nas su vise unistili ovakvi sa plitkim mozgovima,nego i sami politicari,a zajedno su nas urnisali.

теби је испран мозак , да ли је заиста подржаваш реч човека који издаје државу Србију у њеном најтежем тренутку и то ради личних интереса , овај човек то ради јер има интерес , да ли је личне природе или није битно .

Људи су ишли у ратове , бранили огњишта српска због тога што је српски народ био угрожен а сада овај човек изази са тврдњом да није требао да иде , жали Боже све оне који су пострадали јер нико није дошао да их одбрани .Издајници увек најбоље прођу

Исрено да сам ја власт ја бих ухапсила овог човека , ухапсила би га јер вређа помен на српске жртве и каља оне праве ветеране који не жале што су спашавали српске животе .и вређа хероје и помен на хероје који су дали животе за српски народ .

теби је испран мозак , да ли је заиста подржаваш реч човека који издаје државу Србију у њеном најтежем тренутку и то ради личних интереса , овај човек то ради јер има интерес , да ли је личне природе или није битно .

Људи су ишли у ратове , бранили огњишта српска због тога што је српски народ био угрожен а сада овај човек изази са тврдњом да није требао да иде , жали Боже све оне који су пострадали јер нико није дошао да их одбрани .Издајници увек најбоље прођу
Kako te bre nije sramota da siris lazi ovde na forumu,a to ciji je mozak ispran,da se videti.

Back