CRVENI ALARM: Za vikend ćemo se peći na paklenih 60 stepeni!

Na asfaltu se može jaje ispržiti! Niko nas i ne pita kako podnosimo. Kakva pauza! Odbiju nam od dnevnice ako sednemo u hlad, kažu ogorčeni radnici.

170°C iznosi temperatura prilikom postavljanja asfalta. Preznojene radnike smo zatekli dok su pripremali podlogu u beogradskoj Ulici vojvode Stepe. Na njih se ne odnose saveti lekara da se od 11 do 17 časova izbegava izlaganje suncu. Osuđeni su na rad u „goloj vodi“ dok „mozak kuva“.

Zoran Dimić, poslovođa, kaže da se vode onom narodnom izrekom „kad se mora, nije teško“.

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/p...-zaebano-raditi-na-170-stepeni-clanak-1865373

putari-toplotni-udar-vrucina-postavljanje-asfalta-beograd-srbija-foto-nema-1437257897-703717.jpg

Nije ovo strasno.....mada ja popricam sa vozacem tramvaja da vidim da li je normalan...malo ga nasmejem ali i potvrdim opasnost od pregrejavanja...
Kad je 25C na limu se ocekuje 50, a kad je je 40C na limu crnom prelazi 100C...naravno tramvaji su crveni a i sibaju dosta napolje od osuncanog...
GSP bi mogao da im kao prvu pomoc da mini frizidere sa vodom unutra, pa malo u sebe , malo flasu na celo....

Inace se moze odraditi sve tako da proces rada ne bude ugrozen ni na preko 50C.....moze i na 55C.....Znaju to nasi koji rade u Dubaiu...
Ustvari ovo je mali test ko moze u Arapsku Srbiju...

Qq, izašo sam da vozim bajs oko 13h pre neki dan, i kada sam se vratio kući izgledao sam kao komad pržene slanine, sve na crveno-braonkaste pruge.
Globalno zagrevanje, zasigurno jeste mit!
Osim toga, to se nas ne tiče. Mi još nismo deo unije ili transkontinentalnog trgovinskog sporazuma. Što znači, ekosistem i sunčevi zraci jesu sposobni da naprave razliku, i da naš komad zemlje ostave na miru, tokom letnjih dana. Razumejući da mi tu ništa nismo krivi.

Druže Pobedo, nije ovde više kao kad si i ti bio naš pionir, sve se promen'lo pa i klima. :(

То је било оно право доба, лето је било, разумијеш ти мене, лето, зима је била - зима, жена је била, разумијеш, жена, а сад је све нешто измешано и човек радник не зна где би.

Смислио сам наслов за овај скандал:

Народ Против Европских Температура.

Polovi se vrlo brzo tope, gleceri su vec skoro sve nestale, od amazonske dzungle je ostalo samo jos parce......

NORMALNO je da temperature rastu na Planeti...

Bice i visih temperatura od 60 stepeni...

Izumirace MASOVNO ziva bica sa planete....

KRAJNJI JE CAS DA SE NESTO URADI!

Medjutim, svetske vlade su zaokupljene svojim lokalnim problemima i uopste ne reaguju na globalnu katastrofu koja je pred vratima.

Back