Crvena zvezda nikad nije nadoknadila minus u Ligi šampiona

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
394.100
Crvena zvezda je pala na prvom delu ispita zvanom "UEFA Liga šampiona" jer je poražena od kiparskog Pafosa na stadionu "Rajko Mitić" (1:2),
ali ono što izaziva jezu kod navijača kluba je činjenica da u bogatoj istoriji nikad nije prošla u dalju rundu elitnog takmičenja kada je doživela poraz na svom terenu!

Za skoro 400 mečeva u evrokupovima samo je u prvom kolu Kupa kupova u sezoni 1971/72. posle pobede u Mađarskoj 7:2, doživljen poraz od Komlo Banjaža 1:2 u Beogradu, pa se prošlo dalje. U svim ostalim takmičenjima, poraz kod kuće donosio je eliminaciju.

Zastrašujući, ali i zabrinjavajući podatak za trenera Vladan Milojevića koji doživeo prvi poraz na Marakani u kvalifikacijama za evrokupove od kako je trener crveno-belih 2017. godine! Meč sa kiparksim prvakom neodoljivo je vraćao sećanja navijača na one bolne i iznenađujuće poraze od Slovana (1:2, 2010) i Kairata (0:2, 2015), koji je ujedno bio i poslednji kvalifikacijski poraz na Marakani! Radilo se o kvalifikacijama za UEFA Ligu Evrope.

353019_met-0614_s.JPG

Samo, situacija u klubu te 2010. i 2015. godine bila je loša u svakom smislu, a sastav timovi bio je više nego skroman. Zvezda je ovog leta doselektirala tim za ulazak u treću uzastopnu UEFA Ligu šampiona, investirala je skoro 20 miliona evra, dovela jednog Marka Arnautovića i doživela fudbalski šamar od koga mora da se oporavi za sedam dana.

Zvezda je 85 mečeva odigrala na svom terenu (neke u gostima 1992) u Kupu šampiona, kvalifikacijama i u UEFA Ligi šampiona i doživela samo 17 poraza, od kojih osam u grupnoj fauzi Lige šampiona. Znači, samo tri u kvalifikacijama za LŠ od 1992/93 (Milan 1:2, Ludogorec 2:4 (2:2) pp, Pafos 1:2), a pre toga samo šest kada su se igrala redovna kola: Anderleht (1:2, četvrtfinale 1982), Inter (0:1, četvrtfinale 1981), Borusija Menhengladbah (0:3, drugo kolo 1977), Atletiko Madrid (0:2, četvtfinale 1974), Ujpešt Doža (1:2, prvo kolo 1960), Fiorentina (0:1, polufinale 1957).

Pre Pafosa, na Marakani je u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona slavio Ludogorec i to u drugom kolu kada je tek posle produžetaka bilo 2:4. U 90 minuta na Marakani je poslednji put u kvalifikacijama za elitno takmičenje pobedio Milan (1:2) i to 2006. godine! Znači, pre 19 godina!

Tradicije postoje da bi se rušile, sreća po Crvenu zvezdu je samo što postoji revanš, još 90 minuta da se drugi deo ispita "UEFA Liga šampiona" položi.
I to će morati sa "desetkom" jer je sinoć bila "petica" kao vrata.

pobediće Zvezda tamo možda al će u LŠ opet biti kanta za napucavanje..
mada i u LE ista sudbina ih čeka.. dobri su za LK.. treća liga evropskog fubala
ne bas
za LS si u pravu..i ja mislim da ce nas samo puniti.
LE ce igrati sasvim solidno..to je taj nivo.

zalosno je sto partizan nije cak ni za trecu ligu evropskog fudbala.

ne bas
za LS si u pravu..i ja mislim da ce nas samo puniti.
LE ce igrati sasvim solidno..to je taj nivo.

zalosno je sto partizan nije cak ni za trecu ligu evropskog fudbala.
Sećam se pre par sezona .. ista priča pa pušenje k i u LE..
Drug vama igra jbni Endi Jaje koji je sinoć promašio loptu ko da je popio litar brlje pre utakmice... pogledaj malo ko igra LE .. 5 puta jače ekipe od Pafosa !!

u svakom slucaju vi niste uspeli ni u ligu konferencije da udjete, zato se pokrijte usima i cutite.
Krenuli smo od prvog kola takmičenje u ligi uefa kao drugi na tabeli što nikada nije bio slučaj.
Ali to zahvaljujuci vama i pogotovo orbankvkm tsc koji ste sa vucicem isforsirali pre dve godine u ligu uefe tako što je ispao iz kvalifikacije u ligi sampiona u trece kolu a bio je DRUGI NA TABELI

Vi ste recimo prošle godine direktno išli u ligu šampiona što je USPEH OD 2020 TE i prije kada smo mi i vi igrali prole e u evropi a mi i godinu vise od vas...

Sve te bodove ste usrali vi i vaš ORBAN TSC

Pa sada drugi na tabeli krece od jebenog prvog kola...

Bravo za vas i ebeni orbanov tsc i cukaricki

Drugo mi smo tu gde smo zahvaljujuci sekti sns kartelu.

Nase bebe koje su nikad mladji tim u istoriji maltene evrope, odigrale lepo.
Nije bilo srece protiv skota plus sto su nas sudije ubijale pa smo u dva dvomeca u obe utakmice dobili crveni i igrali 120 minuta sa igracem manje

I ovo tabe

Pošto je sns kartel sve ucinio da propadnemo a uzdigao madjarski orbanov tim, pošto je drzava kako reče mali našla sponzora od 59 mil e gasprom za zvezdu i reče moraćemo i partizanu slično ali ništa od toga jer dobismo 2 mil od jebenog ling longa...
Pošto je Zvezdi otpisan dug od banke 50 mil evra, svaki normalan covek vam zeli samo loše.

Živeo pafos

Poslednja izmena:

Back