white_warg
Iskusan
- Poruka
- 5.883
Već neko vreme istražujem sve vezano za takozvanu crvenu knjigu o kojoj se jako malo zna.
Ne znam gde sam čula za nju.
Ali znam da je prava misterija.
Ne, to nije knjiga flore i faune.
I ne, nije Jungova crvena knjiga.
Ta knjiga čak nema ni naziv već je zbog crvene boje korica zovu Crvena Knjiga.
Naime, crvena knjiga u sebi sadrži najstarije neotkrivene legende o prvobitnom životu na zemlji.
Takođe, pominje se Srednja zemlja.
Za one koji ne znaju, Srednja zemlja je pojam iz filma i serijala knjiga Gospodar Prstenova.
Priča se da je J.R.R. Tolkin došao do crvene knjige kada je nađena, i da je uz pomoć nje dobio ideju o tajanstvenom dobu i Srednjoj zemlji. Znači da mu je da knjiga bila inspiracija za njegov dalji rad.
Ne znam šta ta crvena knjiga sadrži.
Bila sam u nekoliko biblioteka.
U samo jednoj od njih su znali za crvenu knjigu i rekli su mi da čuvaju ne tako pozdanu prepisku nje u podrumskom delu biblioteke.
Ali nikada je ne iznose napolje.
Pitala sam zašto, rekli su mi da ne znaju.
Mislim ono, da nije ukleta?
Jedino što sam saznala je da je ta čuvena originalna crvena knjiga sačuvana i zaključana u podrumu najveće biblioteke u Njujorku.
Ono što mi je fascinantno je to što se o njoj tako malo zna.
Blago se Tolkinu,ako je taj deo o njemu tačan uopšte. Barem je dobio mnogo inspiracija...
Ne znam gde sam čula za nju.
Ali znam da je prava misterija.
Ne, to nije knjiga flore i faune.
I ne, nije Jungova crvena knjiga.
Ta knjiga čak nema ni naziv već je zbog crvene boje korica zovu Crvena Knjiga.
Naime, crvena knjiga u sebi sadrži najstarije neotkrivene legende o prvobitnom životu na zemlji.
Takođe, pominje se Srednja zemlja.
Za one koji ne znaju, Srednja zemlja je pojam iz filma i serijala knjiga Gospodar Prstenova.
Priča se da je J.R.R. Tolkin došao do crvene knjige kada je nađena, i da je uz pomoć nje dobio ideju o tajanstvenom dobu i Srednjoj zemlji. Znači da mu je da knjiga bila inspiracija za njegov dalji rad.
Ne znam šta ta crvena knjiga sadrži.
Bila sam u nekoliko biblioteka.
U samo jednoj od njih su znali za crvenu knjigu i rekli su mi da čuvaju ne tako pozdanu prepisku nje u podrumskom delu biblioteke.
Ali nikada je ne iznose napolje.
Pitala sam zašto, rekli su mi da ne znaju.
Mislim ono, da nije ukleta?

Jedino što sam saznala je da je ta čuvena originalna crvena knjiga sačuvana i zaključana u podrumu najveće biblioteke u Njujorku.
Ono što mi je fascinantno je to što se o njoj tako malo zna.
Blago se Tolkinu,ako je taj deo o njemu tačan uopšte. Barem je dobio mnogo inspiracija...