Crv

• Začetnik teme Začetnik teme Derer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dovoljno si star da vise nisi mlad.

crvena jabuka :roll:

- - - - - - - - - -

to ti radi slon odnosno podsvest. prica o jahacu i slonu, jahac ima samo iluziju da kontrolise slona, a slon je prepun strahova.

Slone

cesto mislim na tebe
kada sam sasvim sam
kada sam sa drugima
kada se setam poljem
sa pruticem
kada ujutru perem zube
i ponekad kada spavam tvoje veliko telo se seta
u mojim snovima
Prema tebi ne gajim postovanje
niti neznost kako se kaze
nisam ti prijatelj
na tebe mislim onako
Znam da jos postojis
i zadovojan sam
Ti si velika zivotinja
znam ti usi
Kao dete popeo sam ti se na ledja u zooloskom vrtu
video sam te na filmu
video sam te u Hamburgu
video sam te kao privezak za kljuceve
kao medenjak
video sam te na gumici za brisanje
Vidim te onakvog kakav si
Prisutnog kao prava ziva stvar
I sve sto ljudi pricaju o tebi
zasmejava me
tera me na zao smeh
Dve tacke
Da se krijes da bi vodio ljubav
da se krijes da bi umro
I da dlake sa tvoga repa donose
srecu ljudima u ljubavi
Slone
Lepsi si od oblaka
Iz oblaka pada kisa kad se provali
ali maris ti za prodavce kisobrana
A kad se sa zenom i svojim malisanima setas
svojom postojbinom
Lepsi si od oblaka
Prava si ziva stvar
Ne skupljas marke
Ne nosis kao covek naocare
od laznog kornjacinog oklopa
A kada te zarobljenog vode po gradovima
Ti si ravnodusan prema komplikovanim stvarima
Covek ti ubode straznjicu da ides brze
I ti trcis brze da ne naljutis komarca
Ako biste zakasnili njega bi najurili
iz cirkusa
a ti to neces – trcis-
Cudno trcis
Cudno pamtis

Ti si prava ziva stvar ne zaboravljam te
Cesto mislim na tebe…stezem ti surlu.

Imate li vi crva, koji tako, ponekad, dodje u sitne dokone sate da vam bushi mozak I unosi nemir nichim izazvan?

P.S. Ne, zene ne govorim o sexu.

iam prijatelja s kojim često razgovaram uveče kad legnem...
a često zamišljam kako taslačim jednu tamo
i tako blažen zaspim

Jedan od mojih dominantnih unutrašnjih likova je gej. Crvić guzičar, pederčina, sladak kao šećer. Odlično sarađujemo. On može da učestvuje aktivno i pasivno u svim mojim varijantama sa gejevima i lezbačama. Imamo prilično isti ukus, ili njegov preovlađuje, tako da, volimo lepe, na frenč soaps mirišljave, glatke ženice svetlih kao i tamnih očiju, meke kose.
U je'bote, možda mi zato uopšte nisu uspele varijante sa ono nekoliko odraslih ženica, sa kojima sam pokušao!?! A jedna je bila još i profesorka na fakultetu!
Moraću da ga preslišam na tu temu.
Mada će verovatno da se izvuče i da mi skrene pažnju nekom piletinom, kao što to obično radi. I uspeva.
Poslaću onu moju Malu Drocu Sunce crva, da malo porazgovara sa njim, njemu nije tako lako skrenuti pažnju, a i moj mali je obožava. U stvari, svi je obožavamo, Mala Droca Sunce crvić nam je najomiljeniji lik u meni. Među nama. Među mnome? Kako li je najpreciznije?
Uglavnom, ta dolazi iz neke drevne i veeeeeoma civilizovane prošlosti, ma ne možemo da zamislimo koliko, ali to je onaj nivo duha i energije koji je gradio piramide, samo što mi nemamo pojma o tome. I ona je svetla I neodoljiva i mirna i drska i bezazlena kao dete, puna poštovanja prema svim oblicima života, i gej u meni je zaljubljen u nju onako kao se mladi crv gej učenik zaljubljuje u iskusnu, pametnu, korektnu i šarmantnu profesorku koja verovatno nije gej. Samo što Mala Droca Sunce crvić nije šarmantna, ona prosto zrači kao sunce, divna je na svaki način, toliko da neko šarmantan kao ja, pored nje deluje kao varalica.
Srećom, nema u meni nijednog šarmantnog lika crva, sav šarm je samo moj. Gej crv je lakrdijaš i milo dete, ne može se to nazvati šarmom, ali harizmom može. On je jedan od bolje nahranjenih i zbrinutih u mom sistemu ličnosti. Velika većina se prilično dosađuje, pa čak je i crvić ludi tinejdžer počeo da se smara. E, njega nervira crv gej. Nekako, nije jedini neodgovoran I blesav. Ali njega svako nervira, to je tako za očekivati u tom uzrastu, čist šablon. A tek to što ga nervira kad ga prozivam kako je tipičan i kako uopšte nije lud, nego je samo crv tinejdžer!
Zato nam je crv filozof sasvim zadovoljan. Nikome nije baš simpatičan, ali on to uopšte ne primećuje. Nos mu je u knjigama, glava u oblacima, osmeh na usnama. A cvikeri mu stalno spadaju. On je nesto između Hari Potera i Šopenhauera, mada je nekako najviše između mene. Njegov posao je da filtrira komunikaciju svih sa svima i svih sa mnom. Da prečisti informacije, tako da niko ništa ne shvati lično i da se niko ne posvađa.
Svi ima da sarađuju i zna se ko je glavni. Ima da trpe i crva geja i crva crnca i onog što se stalno maskira i ono zlatno Sunčano malodrocavo žensko biće kome baš niko ništa ne može da prigovori, ali njeno prisustvo ih ponekad postiđuje, pa to moraju da otrpe. I onog razumnog, delotvornog i saosećajnog, što kao da je svima partner i svakoga poznaje i razume i onog penzionisanog žigola što samo gleda u prazno i deluje kao jedini zaista tragičan crv u ovoj burlesknoj ekipi, a kad progovori, izmišlja romantičnu prošlost, koju nikada nije doživeo, ali to radi tako da ni jedno oko ne ostane suvo – osim oba filozofova, i ovo troje što su kao saučesnici u svemu, a u stvari samo se trude iz petnih žila da podriju sve ideje koje bilo ko od njih iznosi u nekom trenutku, dakle trojka za egzekucije, svi oni moraju da trpe svakog pored sebe, bez utrkivanja za istaknutiju ulogu u zajednici. Svi znamo koliko svako od nas vredi i koliko bi svako od njih vredeo bez mene i koliko bih ja bio dosadan, običan I usamljen bez svakog od njih.
Moji crvi nisu potrebni jedni drugima, ali potrebni su meni, kao i ja njima.
Sutra vodim u pozorište crva geja, tinejdžera i penzionisanog. Crv filozof se podrazumeva.
Oni su tajna moje neverovatne tolerancije na kvalitet kulturnih sadržaja. Kad se svi četvoro slože da je predstava sranje, koncert dosadan, a društvo glupavo, samo tada se ne provedem super.
Zato ne izlazim često, pa se češće dobro provedem kad smo svi željni nekakve zabave i spremni da progutamo lažnjake. Retko se desi da napustimo položaj, a ponekad se, bogami, vrlo prijatno iznenadimo. Crv gej, ekipa i ja tvorimo obostrano korisnu zajednicu.
Da ne živimo u krstarovskoj simbiozi, živeli bismo u Dererovoj dijagnozi.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back