Crtanje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Modesty88

Početnik
Poruka
6
Pozdrav svim umetnicima! Pocela sam da crtam i ne znam imam li smisla za to, volela bih da cujem vase misljenje jer bih kupila neke knjige i bolji materijal ali ne bih trosila pare ako nemam smisla za crtanje. Nadam se da slike nisu velike, smanjila sam ih kako sam umela.
Tempere:
feniks1u.jpg

svera.jpg

srce1b.jpg

sarenilo1.jpg

pehar1.jpg

gradipriroda1.jpg

- - - - - - - - - -

Pastele:
zenasemoli.jpg

svecnjak.jpg

spirala1.jpg

samoca1.jpg

kucat.jpg

Imaš više smisla za crtanje od većine ljudi koje znam.

A planiraš li to da radiš samo iz hobija ili bi i da zaradiš neku paru?

Uopste nije pitanje da li imas smisla ili nemas,vec da li zelis ili ne zelis!
Za pocetak ti ne treba puno a to je da krenes od crtanja i za jedno vreme zaboravi rad u boji(sem ako ne zelis da se malo ziduvas pa odradis nesto van vezbanja).
Ne treba da se zamaras u pocetku sa time koliko je dobro vec sa procesom rada.
1.Postoje principi koje ako znas crtaces dobro pa da si najveci "antitalenat" za crtanje.
2.Postoji proces koji moras da postujes ako zelis da radis realisticno.
Jednom recju nauci da gledas i nauci proces i crtaces poprilicno dobro.

Kako pa tako sto ces da nadjes neku knjigu ili video ima na netu besplatno(ako znas engleski makar malo).

Ja ti preporucujem da skines Vilppua ima i knjiga i videa.

Materijal koji ti treba za pocetak je blok za crtanje ili papir kupljen pojedinacno(ne mora biti prevelik ali ni premali da ne bude A4 ili A3).
Olovke 1ili2H,HB,2B.Gnjecava gumica za ugljen i obicna gumica.Jedna crna kreda u olovci i skalpel za ostrenje olovaka(po meni je siljilo jako lose za ostrenje olovaka posto ne mozes da kontrolises kakav ces vrh imati,).Jedno parce smirgle(120).
To te sve nece puno izaci i bice ti dovoljno za rad.Olovke kupuj malo kvalitetnje jer ces dobiti rogove sa jeftinima i neces nista uraditi.
A kasnje ces videti sta zelis od boja.

P.S:Nadam se da znas da da skidas sa torrenta i da znas da moras biti registrovana na 4shared da bi mogla da skidas odatle(besplatno je ne boj se). :D

Poslednja izmena:
@Danny-art, hvala na odgovoru, imam taj neki osnovni pribor, olovke, gumice, paprir itd... Samo sto ne znam ima li nacina da ocistim gnjecavu gumicu jer mi je sad skoro pa neupotrebljiva. Znam engleski jako dobro, poskidacu to sve sto si mi ostavio. Gledala sam tvoje radove mnogo mi se svidjaju. :)

@Danny-art, hvala na odgovoru, imam taj neki osnovni pribor, olovke, gumice, paprir itd... Samo sto ne znam ima li nacina da ocistim gnjecavu gumicu jer mi je sad skoro pa neupotrebljiva. Znam engleski jako dobro, poskidacu to sve sto si mi ostavio. Gledala sam tvoje radove mnogo mi se svidjaju. :)
Gnjecava gumica se ne cisti!
Nju treba samo izmesiti dobro i bice cista.One traju jako dugo.
Inace ako nisi znala ona se ne koristi kao klasicna gumica,vec je mozes oblikovati u raznorazne oblike u zavisnosti od potrebe brizanja. :D

Pozdrav svima,ja sam novi član obožavam crtanje i od skora sam počeo da crtam posle tridesetak godina.Pokušao sam da postavim neki svoj crtež ali mi treba pomoć.Pojavljuje mi se neki URL .Nemam pojma šta je to.Unapred se zahvaljujem.

Svako moze da nauci da crta, nekom je potrebno manje, nekom vise vremena. Ako to stvarno volis, potrudi se i videces i sama vremenom, koliko truda ulozis toliko ces dobro crtati. To da li imas ili nemas talenat ces videti sama kad budes pokusala svoje emocije da preneses na papir, platno drvo ili sta god. Tad nema gledanja ni u sta, to je onaj osecaj kad zazmuris, i to sta budes videla ili osecala zmureci, pokusas sto vernije da preneses. E tu se ogleda tvoja kreativnost i pravo slikarsko ili crtacko umece. Sve ostalo mrtva priroda, portreti, priroda i sl. ti je nista vise nego zanat (kako bi to slikari rekli :) ). Koliko ga vezbas, toliko ces znati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back