Jeste, delotvorna je. I ne samo ona vec bilo koja rotkva.
Pisala sam vec negde o mom iskustvu : Otkrili su mi kamenje u zuci, zadebljale zidove zucne kese i bila je presavijena ( zbog drugih stvari sam radila uz abdomena, i kasnije sam isla na uz jednom u 6 meseci) . Kamenja je bilo "mnostvo, velicine do 6mm, kasnije mnostvo velicine do 8mm"
Posle snimanja koje je bilo oktobra meseca (pre dve/tri godine ) pocela sam da jedem rotkve svaki dan: jednostavno bih odsekla parce i pojela ( kasnije sam otkrila da je crna rotkva najlepsa posoljena, zakiseljena i pomesana sa kiselom pavlakom- mmmm ) . Te zime sam jela crne rotkve, kad je doslo prolece svaki dan bih pojela vezicu ( 5-6 komada ) crvenih rotkvica, kasnije u leto onih dugackih belih ( dajkon ) isto samo parce dnevno. I kad sam posle godinu dana ponovo isla na uz rezultat je bio" zucna kesa tankih zidova, bistrog sadrzaja" - ni jedan kamencic

A NISTA drugo u ishrani nisam promenila
Istina negde sam procitala da je 90% kamenja u zucnoj kesi od holesterola i ono moze da se istopi sokom od rotkve, dok je ostatak od bilirubina i on ne moze.
Ne kosta nista da vasa majka proba, ne trebaju da budu velike kolicine rotkve dnevno, recimo otprilike velicine kokosijeg jajeta sam ja jela dnevno ali svaki, svaki dan