CrossFit

Nemanja Jah

Primećen član
Poruka
625
sta kazete?
Ja poceo, za sad dva puta nedeljno, posle prvog dobio jaku upalu u ledjima i ramenima.. svidja mi se treneng jer nikad nije isti, generalno puls je dosta visok, mnogo dobro se osecam po zavrsetku treninga ;)

Da li je neko probao da 42 km (maraton) istrči u sprintu? E tako ja doživljavam crossfit. Koliko sam povreda leđa, ramena i kolena video za zadnjih godinu dana crossfita, nisam za 25 godina treniranja i bavljenja sportom.

Da li je neko probao da 42 km (maraton) istrči u sprintu? E tako ja doživljavam crossfit. Koliko sam povreda leđa, ramena i kolena video za zadnjih godinu dana crossfita, nisam za 25 godina treniranja i bavljenja sportom.

Sta je crossfit tacno? Nisam preterano upucen, ali znam da je opsta sprdnja oko toga...neki gumeni tegovi i vecinom ljudi van forme koji pokusavaju da rade "olympic lifts"? :lol:
Clean & jerk itd. ? Bas pre par dana sam gledao neku crossfit grupu kako rade clean and jerk i lome se :rotf:

http://en.wikipedia.org/wiki/CrossFit :think: :mrgreen:

Poslednja izmena:
Sta je crossfit tacno? Nisam preterano upucen, ali znam da je opsta sprdnja oko toga...neki gumeni tegovi i vecinom ljudi van forme koji pokusavaju da rade "olympic lifts"? :lol:
Clean & jerk itd. ? Bas pre par dana sam gledao neku crossfit grupu kako rade clean and jerk i lome se :rotf:

), које требају да симулишу реалне свакодневне покрете итд.

У кросфиту има ту неких паметних ствари, али најсмешнија је ствар та, да је се стварно нашло пар ликова, који су у класичан тренинг са теговима увели пар правила (већ деценијама познате методе), све то етикетирали под кросфит и то је сад нешто тамо супер страва специјално. По Америци и западној Европи чак постоје "специјалне" теретане (:lol:) намењене кросфиту, где се тренинг изводу у виду курса (баш као аеробик курсеви код нас), а не класичног тренинга. Тако да се такве теретане кроз тај хајп напуне гомилом млађих домаћица, пуначких студенткиња, старијих и/или дебељушкастих мушкараца итд. и онда тај супер страва специјални кросфит тренинг кошта 'ладно 100-150€ месечно.

1318291546720.gif

:lol:

Crossfit je funkcionalan trening, odličan je za kondiciju. Malo mi je glupo to američko forsiranje da je to sport (jer nije) al šta sad da se radi.
Ovde se pominju povrede zbog clean-a i snatcha - ove dve vežbe su toliko komplikovane da su zasebna olimpijska disciplina, nije ni čudo da se neko povredi ako ne zna, povrede se ljudi i na prostijim vežbama. Pregib na skot klupi i benč može da uradi svaki džudža al malo ko može prednji čučanj, trzaj, nabačaj itd.
Ne znam zašto je tema na ovom podforumu jer joj ovde sigurno nije mesto.

Back