Crnogorski vitezovi

podgorickimali

Ističe se
Poruka
2.625
Ajmo da postavimo temu o nasim sugradjanima i zemljacima kojih vise nema. Onima koji su se borili za slobodnu Crnu Goru, a ne Crnu Goru Mila Djukanovica i DPS-a...... ov je istorija, ali novija malo.

Sjeca li se ko vise Sase Raonica, kad je bio prvi covjek koji je ikad diga Alaj-barjak, na mjesto ispred skupstine, i skinuo zastavu SRJ.......
isti ljudi koji su nam danas n vlasti, isti taj DPS je silom cinio sve sto je moga da sprijeci Liberale da sire ideju o nezavisnoj Crnoj Gori....

Ajmo redom:

Podgorica
Sasa Raonic
Rasim Hadziahmetovic Rasko

Cetinje
Petar Vusurovic
prof . Dusan Gvozdenovic
Bozidar Bogdanovic

Niksic
Zoran Kopitovic

Herceg Novi
Milenko Vujovic Stari

Postavljacu malo po malo info. o njima...

neka vam je vjecnaslava vitezovi Crne Gore!!!

Crna Gora ako ikada bude dostigla istinsku slobodu, prije svega onu unutrasnju morace da nadje nacina da se oduzi svojim najvecim sinovima. U modernoj Crnoj Gori ime Sase Raonica mora i zvanicno postati sinonim borbe za domovinu, za istinsku slobodu, pravo i cast...

NEka vjecno bude sram one koji su ga tada progonili kao i one koji ni danas ne shvataju velicinu njegovoga djela. . .
Njegova hrabrost, prkos i ljubav prema Crnoj Gori su u onim vremenima odstrela svakoga slobodomisleceg coeka su bili ravni Vucedolskim junacima ...

Slava ti najveci od svih, nikada, nikada te necemo zaboraviti.

image7936te.jpg

Raonićev crveni barjak prvi na skupštinskom jarbolu
Crnogorski barjak prvi put je, nakon nestanka crnogorske države 1918, podignut ispred Skupštine Crne Gore 1992. godine, zbog čega su četvorica tadašnjih pristalica Liberalnog saveza Saša Raonić, Vladimir Raičević, Vladimir Šoć i Saša Đikanović završili u zatvoru.

Zastavu je, prema svjedočenju učesnika tog događaja, na jarbol podigao pokojni Saša Raonić, koji je nešto kasnije bio prvi urednik Grafita.

Crnogorski barjak se tada vijorio ispred parlamenta u znak revolta pristalica Liberalnog saveza koje je policija vratila sa Slijepač mosta, ne dozvoljavajući im da prisustvuju mitingu LS u Bijelom Polju.

Pristalice zajedničke države sa Srbijom tada su ih, naoružani do zuba, čekali na putu za Bijelo Polje. Po povratku, kamenovani autobus se zaustavio ispred parlamenta, a Raonić, Raičević, Šoć i Đikanović prvi su dotrčali do jarbola.

In memoriam:
Saša Raonić(1972.-1994.)

Ima mišljenja da prave momke često zaboravlja istorija, ako ih je uopšte i vrijedna bilo koja lična impresija, čijoj relativnosti papir daje onu magiju, što svako pismo može učiniti Svetim, a svaku laž istinom. Iz te rijeke paradoksa, život je 25. maja 1993. izvukao lokomotivu,na koju su se cijelih 5 godina nadovezivali vagoni odbjegli od odbjegle kompozicije kojoj je odredište, ko je želio vidjeti, bila provalija. Inicijator, jedan od osnivača i glavni urednik novine čija je energija razarala stereotipe i očuvala preostalu čast crnogorske urbane mladosti, Saša Raonić, ubijen je 30. jula 1994. u Beogradu. U tu zoru, Crna Gora je ostala bez rodonačelnika njezinog novog žurnalizma, a podgorički asfalt bez jednog od svojih posljednjih gordih sinova.

Od svih utega koje mu je nametala strašna i tužna crnogorska prošlost, Saša Raonić je odabrao za ono vrijeme najopasniji, a za sva vremena najčasniji.

Taj teret je bio šapat predaka, kroz koji se prostirao krik svezanih i ranjenih orlova, sa krvlju obojenih barjaka jedine domovine Crne Gore.

Sa te platforme, naspram ratnog ludila i primitivnog fašizma, lansiran je list "Grafiti", kao zdravi satirični odgovor grada na izazov vladajućeg sela, dovoljno drzak za uspjeh, a opet suviše čist i autonoman za lagodni ples po trnju. "Grafiti" su cijelim tokom postojanja bili svojevrsni regrutni centar za mlade novinare, kao i medijski navigator neformalnog "Neue Montenegrinische Kunsta".

Štoviše, to je jedini list koga je preskočila uvrstiti zvanična "enciklopedija crnogorskog novinstva", na čemu im, ne samo iz sanitarnih razloga, redakcija duguje veliku zahvalnost. Samo zbog ovog komplimenta, upućenog od strane pacijenata nacističke klinike,
Saši Raoniću pripada pehar novinarske i građanske slobode.

Od prave Crne Gore, koju je osjećao kao i sva ona koščata lica što su živjeli za olovnu vitešku smrt,
zauvijek je dobio blagoslov.

Ovih dana, kada je crvena zastava sa bijelim orlom postala dostupna svakoj ruci, na trgovima nije bilo barjaktara iz '92. Mnogi barjaci pokrili su grudi đece iz doba praska crnogorske zore, među kojima uspravno stoji onaj koji je pripadao Saši Raoniću. Slava mu.

Redakcija Grafita

Poslednja izmena:
Тема иде на Политику, јер не видим о чему би се овде дискутовало. О делима ових черногорских витезова ? Мислим да би свака дискусија завршила као расправа на политичкој бази. А и очекујем "налет" јунака Бране, па бих ипак ради превентиве да ово пошаљем на Политику.

Crnogorska nacija nepostoji kao i njihov jezik(cnogorski),izmišljaju crnogorsku pravoslavnu crkvu,prevode "Gorski vijenac" na njihov crnogorski.
Stanovništvo crne gore čine:
srbi
hrvati
bosanci
albanci
jugosloveni
i jedan mali broj pravih crnogoraca
Samo me zanima našta vam liči azbuka,sva ispreturana i uništena.

да би се неко носио титулу витеза треба да испуњава неке критеријуме,
не може свака шуша што је витлала некаквом заставом да носи титулу витеза,
по тој логици сви навијачи су витезови

Kakva je ovo tema?
Mislim, u redu je, mogu da slave i Sremci, Šumadinci, Crnogorci, Banaćani. Sve je to u redu.
Svi Srbi treba da slave.
Samo treba znati šta se slavi.
Tim "nezavisnim Crnogorcima", nabila Amerika, raketu u boolju, pa su malo poleteli.
Viču vam Amerikanci "maši ručicama, maši ručicama", a vi odmah umislili da ste sivi orli i sokolovi.
Uskoro će biti "nesta para, nesta prijatelja", pa će i sletanje biti ubrzo.
A kada sletite, čekaće vas oni koji su čvrsto stajali nogama na zemlji.
Bićete vi Srbi opet, samo tako. Doduše, bićete modri i ysrani, ali Srbi.
A mi? Naravno, oprostićemo vam.
Pa Srbi smo.

Ajmo da postavimo temu o nasim sugradjanima i zemljacima kojih vise nema. Onima koji su se borili za slobodnu Crnu Goru, a ne Crnu Goru Mila Djukanovica i DPS-a...... ov je istorija, ali novija malo.

Sjeca li se ko vise Sase Raonica, kad je bio prvi covjek koji je ikad diga Alaj-barjak, na mjesto ispred skupstine, i skinuo zastavu SRJ.......
isti ljudi koji su nam danas n vlasti, isti taj DPS je silom cinio sve sto je moga da sprijeci Liberale da sire ideju o nezavisnoj Crnoj Gori....

Ajmo redom:

Podgorica
Sasa Raonic
Rasim Hadziahmetovic Rasko

Cetinje
Petar Vusurovic
prof . Dusan Gvozdenovic
Bozidar Bogdanovic

Niksic
Zoran Kopitovic

Herceg Novi
Milenko Vujovic Stari

Postavljacu malo po malo info. o njima...

neka vam je vjecnaslava vitezovi Crne Gore!!!

Ja kad negde naletim ili se upoznam sa ljudima koji se prezivaju Vušurević, Ščekić, Jovović, Savović, Samardžić i slično, ja to napušujem na prvu... :D

Preventive radi...

A ko me evantualno upitaju "Zašto?"

Odgovor je "Znaš ti dobro zašto...."

Crnogorska nacija nepostoji kao i njihov jezik(cnogorski),izmišljaju crnogorsku pravoslavnu crkvu,prevode "Gorski vijenac" na njihov crnogorski.
Stanovništvo crne gore čine:
srbi
hrvati
bosanci
albanci
jugosloveni
i jedan mali broj pravih crnogoraca
Samo me zanima našta vam liči azbuka,sva ispreturana i uništena.

Шта су то "босанци"? Босанци су они који живе у Босни, било Срби, Хрвати, Муслимани, Роми...Чак и Бошњаци у ЦГ ниђе везе са Босном немају, већ су пореклом локалци (дакле Срби) који су примили Ислам.

А "прави црногорци"? Ако би тако нешто постојало, то би били људи из оне 4 нахије старе Црне Горе, чији су преци водили порбу за ослобођење и уједињење Срба.

Kakva je ovo tema?
Mislim, u redu je, mogu da slave i Sremci, Šumadinci, Crnogorci, Banaćani. Sve je to u redu.
Svi Srbi treba da slave.
Tim "nezavisnim Crnogorcima", nabila Amerika, raketu u boolju, pa su malo poleteli.
Viču vam Amerikanci "maši ručicama, maši ručicama", a vi odmah umislili da ste sivi orli i sokolovi.
Pa Srbi smo.

e ybg, 100% u pravu
samo se nadam da ne nestane Srba dok ovima dodje iz dupeta u glavu

Podgorica
Sasa Raonic ---- lola
Rasim Hadziahmetovic Rasko --- lola

Cetinje
Petar Vusurovic ---- studenjak treci blok
prof . Dusan Gvozdenovic --- Rifat
Bozidar Bogdanovic --- lola

Niksic
Zoran Kopitovic --- studenjak prvi blok

Herceg Novi
Milenko Vujovic Stari --- lola

Moram da vam cestitam, ****** nas samo tako, cim se rodite odma vam nadju mesto u nekom studentskom domu u beogradu, ****** nam i ribe (doduse one sto ni gram mozga nemaju) jer imate kintu, ova drzava vas hrani, oblaci, uci, daje krov nad glavom, provod... A vi? Izglasali nezavisnost? Lepo, lepo, rani pseto da te ujede. Mi samo mozemo da gledamo i cutimo, nego nije mi jasno jedno, dodjete u Bg a na kilometar vas provalim da ste najgore kamenjarske seljacine i ovcojebi sa cetinja, ****** oblik usta vam je nekako drugaciji od kozijeg vimeta ili sta vec, jadno... ali opet ****** nam ribe boli vac uvo.

Kakva je ovo tema?
Svi Srbi treba da slave.
Pa Srbi smo.

Kako je samo ovo bilo srceparajuce... :sad2: Evo suze mi teku ne pitaju me... :rida:

Svi redom propadose, Kinezi, Amerikanci, Japanci, Hrvati, Albanci, evo sad i mi izgleda propadamo, samo jaka svjetska velesila, GIGANT, lider u regionu, (samo ne zna se jos uvijek cega) Srbija napreduje. :whistling:

Back