Crnogorske "demokrate"

Moljac64

Elita
Poruka
16.586
Čitam neka istrazivanja javnog mnjenja u Crnoj Gori i vec godinama o ovoj koaliciji Kljuc koju zovu "demokrate". Nosioc liste Miodrag Lekic drzi stabilno trece mesto iza DPS i DF. Nije mi poznato, ko su oni i na cijoj su strani? Jako me zanima.

Poslednja izmena od moderatora:
Koalicija Ključ je postojala samo na prošlim izborima i ne predstavlja jedinstvenu grupaciju, i još manje joj je lider Miodrag Lekić.
Lekić je trebao da bude lider opozicije, ali je toliko mlak da je na obostrano zadovoljstvo napustio DF i formirao DEMOS, iz kojeg se onda izdvojila Ujedinjena Crna Gora.
Dakle Lekić u suštini predstavlja sebe u parlamentu.
Demokrate su tek potpuno druga opcija i nemaju veze sa do sada nabrojanim.

Koalicija Ključ je postojala samo na prošlim izborima i ne predstavlja jedinstvenu grupaciju, i još manje joj je lider Miodrag Lekić.
Lekić je trebao da bude lider opozicije, ali je toliko mlak da je na obostrano zadovoljstvo napustio DF i formirao DEMOS, iz kojeg se onda izdvojila Ujedinjena Crna Gora.
istrazivanje javnog mnjenja decembar 2019 (pre zakona) od strane istrazivacke kuce bliske milu (kao faktor plus kod nas)
„Kad je u pitanju rejting političkih partija, najveće povjerenje građana ima Demokratska partija socijalista (DPS) 37 odsto, slijede Demokrate 15 odsto, Demokratski front (DF) 13,2 odsto, Socijalistička narodna partija 5,8 odsto, Bošnjačka stranka 4,9 odsto, Socijaldemokrate Crne Gore (SD) 4,8 odsto, Socijaldemokratska partija (SDP) 4,1 odsto, Građanski pokret URA 3,7 odsto“, rekla je Bešić.

ko su ove demokrate 15 odsto?

istrazivanje javnog mnjenja decembar 2019 (pre zakona) od strane istrazivacke kuce bliske milu (kao faktor plus kod nas)
„Kad je u pitanju rejting političkih partija, najveće povjerenje građana ima Demokratska partija socijalista (DPS) 37 odsto, slijede Demokrate 15 odsto, Demokratski front (DF) 13,2 odsto, Socijalistička narodna partija 5,8 odsto, Bošnjačka stranka 4,9 odsto, Socijaldemokrate Crne Gore (SD) 4,8 odsto, Socijaldemokratska partija (SDP) 4,1 odsto, Građanski pokret URA 3,7 odsto“, rekla je Bešić.

ko su ove demokrate 15 odsto?
DPS se svojevremeno pocijepao na DPS i SNP.
Iz SNP su nastale Demokrate i DNP.
To što je ostalo od SNP je bilo u koaliciji Ključ, Demokrate idu samostalno a DNP je dio DF-a.

Tačno mi dođe da sastavim dijagram ko je tu od koga nastao :D
A nekada je to bilo lako, DPS, Narodna stranka, SDP i LSCG :(

To što je ostalo od SNP je bilo u koaliciji Ključ, Demokrate idu samostalno a DNP je dio DF-a.

ali glavno pitanje mi je jel su te demokrate sa DPS ili sa DF i da li ce biti u koaliciji sa DF u ovom slucaju.

Ćaki je kum sa mojim stricem , znam da su mi matorci uvek pričali da je gospodin ćovek i čudili se šta mu je trebalo da vraća iz Italije .

Rodoslov . Mi smo ti strarinom od DPS-a koji su se podjelili na dva djela DPS i SNP , e naš ti je pramđed od SNP-a, a đed od DNP a mi smo ti sad zajedno u DF-u. Tako se lakše pamti.

Back