Crnogorska serija Božićni ustanak

THORGAL

Zainteresovan član
Poruka
309
O ovoj seriji se mnogo pričalo zbog kontroverzne političke i istorijske teme kojom se bavi ali nijedna naša televizija nikako da je prikaže da možemo konačno da vidimo o čemu se radi.
Rekoh, moram da je potražim na netu ali bolje da nisam. Izdržao sam tri epizode, dok srpska "okupatorska vojska" nije ušla na Cetinje.
Srbi u seriji su ubice i kriminalci, Crnogorci pozitivci iz latino sapunica.
U glavnim ulogama su Vojin Ćetković, Ninkovićka i Radonjić koji glumi sa Bikovićem krimosa u Južnom vetru.
Gluma katastrofa, sirotinjska scenografija, kao da se sve dešava u dve sobe, sporo, razvučeno
Ovde piše ko je sve od naših glumaca i filmskih radnika učestvovao u ovom antisrpskom smeću.

http://chetnixploitation.blogspot.com/2019/04/2017.html

Da li je još neko gledao?

Crna Gora je kapitulirala u Prvom svetskom ratu, te i nije mogla posle rata birati svoju sudbinu. Odnosno, pošto je posle kapitulacije postala saveznik Austrougarske nije mogla sama odlučivati o svojoj državnosti. I tu je tačka.

Joše jedna joj je otežavajuća okolnost bila:

"Након што су савезничке снаге, предвођене јединицама српске војске удружене са црногорским комитама, у новембру 1918. године ослободиле Црну Гору, уједињење је проглашено одлуком Велике народне скупштине српског народа у Подгорици на којој је и детронизована династија Петровић-Његош, а краљу Николи забрањен повратак у земљу."

Posle ovog događaja, Crna Gora je priznala vlast Srbije.

Ја сам је гледао.Наравно,серија је направљена из политичких разлога и историјски није тачна,да не кажем да је злонамерна..Једино што бих похвалио,то је што су лепо дочарали амбијент тадашње Ц Горе,и локацијама и костимографијом.

Svaka nacija kroz serije i filmove gradi neke svoje mitove... Hrvati oko Gotovine, Crnogorci oko tog Bozicnog ustanka, a Srbi oko Kralja Petra ili Kosara, probalo se i sa Nemanjicima, itd... Cudi me da Bosnjaci jos uvek nista nisu snimili o Srebrenici... Crnogorska produkcija je malena i dosta zavisi od Srbije, a opet se batrgaju i sto je apsurdno falsifikujuci istoriju od tih istih Srba prave nekakve okupatore... Meni se na primer svidela njihova poluigrana mini serija Grudi, emitovana je proletos i na RTS-u.. A za Bozicni ustanak zaista nemam strpljenja... Pogledao sam pre par godina njihov film Djecaci iz ulice Marska i Engelsa i cak su i tu iskoristili priliku da opljunu po nama

Ја сам је гледао.Наравно,серија је направљена из политичких разлога и историјски није тачна,да не кажем да је злонамерна..Једино што бих похвалио,то је што су лепо дочарали амбијент тадашње Ц Горе,и локацијама и костимографијом.

Ма костими су ок, али брате целу серију се шетају у свечаној ношњи.

http://chetnixploitation.blogspot.com/search?updated-max=2019-09-30T11:28:00-07:00&max-results=33

Back