Какав сад ПЗП??
Када би дао самоопредјељење, вјероварно и би, али овако, они живе у ЦГ и задовољни су тим животом, немају потребу да покрећу сепаратистичке идеје, а и ми имамо добру подршку запада, сигурно већу него Србија.
Владимира Путина сматрам одличним политичаром, Сакашвилија не волим, Садам не волим због рата и људи који су побијени под његовом командом.
Ово за парламент Џибутија је била шала, хтио сам да искажем колико је парламент Србије јадан. Данас гледам једну посланицу СРС-а, чини ми се да је нека Гордана са два презимена, она не зна да чита, говори оне сељачке изразе типа контињер (контејнер) и слично, а народни посланик.
Zike, стварно ме изненађујеш. Ево ти једне лекције о пљеваљској скупштини општине. Она има
35 одборника. Од тога, Демократској партији социјалиста Црне Горе припада
12, односно
34,28% цијеле скупштине, што је освојила на локалним изборима 2006. године. Социјалдемократска партија Црне Горе има
2 одборника, односно
5,71%. Дакле, заједно, ДПС и СДП имају
14 одборника, тј.
39,99%. Како у лудилу мање од 40% може чинити већину?!?
Коалиција СНП-НС-ДСС има
9 одборника (конкретно Социјалистичкој народној партији 7 и по 1 Народној странци и Демократској српској странци), односно
25,71%. Српска листа има
такођер 9 одборника (8 Српској народној странци и 1 Српској радикалној странци), односно
исто 25,71% у скуптшинском парламенту. Ова
парламентарна већина бројећи
18 одборника, односно
51,42% је изабрала Велимира Голубовића из Социјалистичке народне партије Црне Горе, кандидата коалиције СНП-НС-ДСС, за Предсједника СО Пљевља.
Је ли сад јасније? Ја знам да би ти волио да 1 посланик ДПС-а од 35 распусти скупштину и преузме све ингеренције само на себе, али...

.
Сепаратистичке идеје имају, видиш да стално не желе да живе у подгоричкој општини, а ДПС их 100 пута лаже у вези с тим (ако побиједе на зборима, даће им то, ако гласају на референдуму за независност, даће им то, па чак и потписали коалициони уговор за изгласавање новог Устава, али Албанци нису пали на исту фору по ко зна који пут).