Crnogorci vs Dedogorci - Javne licnosti u Srbiji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

ZabranjeniLegenda

Buduća legenda
Poruka
35.796
Da razjasnimo i diskutujemo na ovoj temi javne licnosti Srbije, koje su Crnogorci ili Dedogorci

Crnogorac - Neko rodjen, ili odrastao u Crnoj Gori

Dedogorac - Neko ko je rodjen i odrastao u Srbiji, ali ciji su roditelji ili djedovi dosli iz Crne Gore.

Dedogorca ces prepoznati po tome sto nose zvucna crnogorska prezimena, uvijek su zainteresovani za desavanja u Crnoj Gori i stalno spominju da su ,,poreklom od dole".

Crnogorci
koji su javne licnosti u Srbiji (redovno u emisijama, stampi itd) :

Vaso Bakočevic - Rodjen i odrastao u Risnu, kasnije se preselio u Beograd - MMA borac - redovan gost na podkastovima i emisijama u Srbiji - NovaS, Hepi, Pink, BalkanInfo itd

3.jpg

Zlatko Lutovac - Rodjen/odrastao u Beranama, kasnije se preselio u Beograd. Doktor ekonomskih nauka i konzultant blizak Vucicevom SNS-u. Redovan gost na Pink i Hepi jutarnjim programima.

maxresdefault-1.jpg

Djuro Radosavovic - Rodjen/odrastao u Podgorici, zivi u Beograd. Pisac i politicki analiticar ljevicarskog tipa, cest gost na N1, NovaS i RTS.

maxresdefault-2.jpg

Časlav Koprivica - Rodjen/odrastao u Niksicu, zivi u Beograd. Profesor filozofije i politicki analiticar desnicarskog tipa, cest gost na Sputnjik, Pink, Hepi i RTS.

caslav-koprivica-1.jpg

Matija Bećković - odrastao kod Kolasina, zivi u Beograd. Pisac i pjesnik, monarhistickog tipa. Cest gost na Sputnjik, RTS, itd.

matija-beckovic.jpg

A sad Dedogorci koji su javne licnosti u Srbiji (redovno u emisijama, stampi itd) :

Miroljub Petrovic - rodjen u Leskovcu odrastao u Beograd, djedovi iz Crne Gore (Kuča). Nadriljekar i strucnjak za alternativnu medicinu, i internet ucitelj. Cest gost na Pink, Hepi, i RTS.
1280x0_Miroljub-Petrovic-mart-2018-foro-printskrin-YouTube.png

Milovan Drecun - rodjen na Kosovu, zivi u Beograd, roditelji sa Cetinja. Funkcioner Vucicevog SNS-a, bivsi ratni novinar. Cest gost na Pink, Hepi i RTS.

maxresdefault-3.jpg

Vladimir Djukanovic - rodjen/odrastao u Beogradu, djedovi iz Crne Gore (sa Cetinja). Funkcioner i poslanik SNS-a. Cest gost na Pink, Hepi i RTS.

vladimir-dukanovic-282868.jpg

Milo Lompar - Rodjen/odrastao u Beogradu, djedovi iz Crne Gore, sa Cetinja. Pisac i univerzitetski profesor, centristickog tipa. Cest gost na RTS, pink, N1 i internet podkastima.

kosovo_06.jpg

Balša Božović - Rodjen/odrastao u Beogradu, roditelji iz Crne Gore (Niksica - Piperi). Aktivista i politicar ljevicarskog tipa. Cest gost na N1, NovaS, i RTS.

Screen Shot 2023-05-04 at 4.57.27 PM.png

Još ,,Dedogoraca":

Velimir Abramovic - Rodjen/odrastao u Beograd, roditelji sa Cetinja, CG. Brat Marine Abramovica. Profesor, pisac i teoritcar zavjera. Cest gost na BalkanInfo, NovaS, i RTS.

velja-abramovic1_cr-768x967.jpg

Milijana Baletic - Rodjena/odrasla u Vrbasu, roditelji iz Crne Gore sa Cetinja. Bivsa ratna novinarka, i politicki analitarka desnicarskog tipa. Cest gost na BalkanInfo, Hepi, i srpsko-nacionalnim podkastovima.

u-centar-milijana-baletic-komuni.jpg

Jovo Bakić - Rodjen/odrastao u Beograd, djedovi iz Morače, Crne Gore. Bivsi politicar, politicki analiticar ljevicarskog tipa. Cest gost na NovaS, N1, RTS.

jovo_bakic_licno_stefan_stojanovic_-10-.jpg

Dusan Proroković - Rodjen/odrastao u Loznici, djedovi sa Cetinja/Njegusa, Crne Gore. Profesor i politicki analiticar desnicarskog tipa. Cest gost na Sputnjik, RTS, i podkastovima.

Dusan-Prorokovic.png

Odakle ti da je Đukanović sa Cetinja ili Katunske nahije? On je govorio da su njegovi došli iz Bosne (kada mu je Milačić bio gost sećam se), a znam da ima Đukanovića i iz Pive.

On je spomenuo u nekoj emisiji, da on i Milo Djukanovic su plemenici.

I ovo je interesantno o njemu:

Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu, uradio master rad na temu “Krivično pravo u Zakoniku Knjaza Danila Petrovića”

Samo da gradjani Srbije znaju, da ne mijesaju ,,Dedogorce" sa autenticnim iz CG. :D
Ako im ti ne objasnis gradjani Srbije ce ziveti u velikom neznjanju...

Sem toga, mnogi od navedenih ljudi se ne izjasnjavaju kao Crnogorci vec kao Srbi iz Crne Gore sto nije isto...
Plus, tema deluje kao diskriminacija ljudi po poreklu, sto je van svakog smisla...

Ako im ti ne objasnis gradjani Srbije ce ziveti u velikom neznjanju...

Sem toga, mnogi od navedenih ljudi se ne izjasnjavaju kao Crnogorci vec kao Srbi iz Crne Gore sto nije isto...
Plus, tema deluje kao diskriminacija ljudi po poreklu, sto je van svakog smisla...

Ovo nema veze sa izjasnjavanjem. Njujorker je njujorker, Crnogorac je Crnogorac. No bitno je da javnost Srbije zna da razlikuje pojmove. Kolko puta cujemo da je Miroljub Petrovic Crnogorac a covjek je 4 generacije u Srbiji.

Ovo nema veze sa izjasnjavanjem. Njujorker je njujorker, Crnogorac je Crnogorac. No bitno je da javnost Srbije zna da razlikuje pojmove. Kolko puta cujemo da je Miroljub Petrovic Crnogorac a covjek je 4 generacije u Srbiji.
Od kada je CG postala nezavisna drzava itekako ima...
Crnogorcima se smatraju najpre drzavljani drzave C.G i oni koji se tako osecaju - kao poseban narod,
dok su Srbi iz Crne G. takodje poseban narod (u samoj CG) - na stranu sta ja licno mislim o toj podeli.

Od kada je CG postala nezavisna drzava itekako ima...
Crnogorcima se smatraju najpre drzavljani drzave C.G i oni koji se tako osecaju - kao poseban narod,
dok su Srbi iz Crne G. takodje poseban narod (u samoj CG) - na stranu sta ja licno mislim o toj podeli.

Netacno, Crnogorac je formalno pravno svaki drzavljanin/gradjanin Crne Gore, posto CG je gradjanska a ne nacionalna drzava. Na stranu kako se neko privatno izjasnjava po etnickom porijeklu, sto je potpuno irelevantno za ovu diskusiju.

Da nijesi ti neka ,,Dedogorka", cim si se nasla prozvanom? :D

Netacno, Crnogorac je formalno pravno svaki drzavljanin/gradjanin Crne Gore, posto CG je gradjanska a ne nacionalna drzava. Na stranu kako se neko privatno izjasnjava po etnickom porijeklu, sto je potpuno irelevantno za ovu diskusiju.

Da nijesi ti neka ,,Dedogorka", cim si se nasla prozvanom? :D
U CG je itekako vazno kako se ko izjasnjava po etnickom poreklu.

Ja se uopste ne nalazim prozvanom jer ovaku podelu niti poznajem niti priznajem. Moj otac je Srbin iz Crne Gore.

U CG je itekako vazno kako se ko izjasnjava po etnickom poreklu.

Ja se uopste ne nalazim prozvanom jer ovaku podelu niti poznajem niti priznajem. Moj otac je Srbin iz Crne Gore.

Vodopade, ja tu zivim u CG, Srbin sam i Crnogorac sam, iz CG. Crnogorac, kao Amerikanac je termin za sve gradjane teritorije CG. Oni koji se politicki izjasnjavaju onako il ovako itd je opet, unutrasnja stvar CG i nerelevantno za ljude u Srbiji, o kome je rijec.

Da razjasnimo i diskutujemo na ovoj temi javne licnosti Srbije, koje su Crnogorci ili Dedogorci

Crnogorac - Neko rodjen, ili odrastao u Crnoj Gori

Dedogorac - Neko ko je rodjen i odrastao u Srbiji, ali ciji su roditelji ili djedovi dosli iz Crne Gore.

Dedogorca ces prepoznati po tome sto nose zvucna crnogorska prezimena, uvijek su zainteresovani za desavanja u Crnoj Gori i stalno spominju da su ,,poreklom od dole".

Crnogorci
koji su javne licnosti u Srbiji (redovno u emisijama, stampi itd) :

Vaso Bakočevic - Rodjen i odrastao u Risnu, kasnije se preselio u Beograd - MMA borac - redovan gost na podkastovima i emisijama u Srbiji - NovaS, Hepi, Pink, BalkanInfo itd

Pogledajte prilog 1336292

Zlatko Lutovac - Rodjen/odrastao u Beranama, kasnije se preselio u Beograd. Doktor ekonomskih nauka i konzultant blizak Vucicevom SNS-u. Redovan gost na Pink i Hepi jutarnjim programima.

Pogledajte prilog 1336294

Djuro Radosavovic - Rodjen/odrastao u Podgorici, zivi u Beograd. Pisac i politicki analiticar ljevicarskog tipa, cest gost na N1, NovaS i RTS.

Pogledajte prilog 1336295

Časlav Koprivica - Rodjen/odrastao u Niksicu, zivi u Beograd. Profesor filozofije i politicki analiticar desnicarskog tipa, cest gost na Sputnjik, Pink, Hepi i RTS.

Pogledajte prilog 1336298

Matija Bećković - odrastao kod Kolasina, zivi u Beograd. Pisac i pjesnik, monarhistickog tipa. Cest gost na Sputnjik, RTS, itd.

Pogledajte prilog 1336300

A sad Dedogorci koji su javne licnosti u Srbiji (redovno u emisijama, stampi itd) :

Miroljub Petrovic - rodjen u Leskovcu odrastao u Beograd, djedovi iz Crne Gore (Kuča). Nadriljekar i strucnjak za alternativnu medicinu, i internet ucitelj. Cest gost na Pink, Hepi, i RTS.
Pogledajte prilog 1336302

Milovan Drecun - rodjen na Kosovu, zivi u Beograd, roditelji sa Cetinja. Funkcioner Vucicevog SNS-a, bivsi ratni novinar. Cest gost na Pink, Hepi i RTS.

Pogledajte prilog 1336305

Vladimir Djukanovic - rodjen/odrastao u Beogradu, djedovi iz Crne Gore (sa Cetinja). Funkcioner i poslanik SNS-a. Cest gost na Pink, Hepi i RTS.

Pogledajte prilog 1336306

Milo Lompar - Rodjen/odrastao u Beogradu, djedovi iz Crne Gore, sa Cetinja. Pisac i univerzitetski profesor, centristickog tipa. Cest gost na RTS, pink, N1 i internet podkastima.

Pogledajte prilog 1336308

Balša Božović - Rodjen/odrastao u Beogradu, roditelji iz Crne Gore (Niksica - Piperi). Aktivista i politicar ljevicarskog tipa. Cest gost na N1, NovaS, i RTS.

Pogledajte prilog 1336313

Stavi Karadjordja, njegovi dedovi su iz Vasojevica.. Mozes i Vuka Karadzica njegovi su iz plemena Drobnjaka.. I vojvodu Petra Bojovica..

Ne moze niko, da je rodjen/odrastao u CG, biti ista drugo no Crnogorac. ;)

Zamisli da nekom rodjenom u Americi kazes da nije Amerikanac :lol:
Ti si rekao da je moj otac Crnogorac koji zivi u Srbiji ali su u medjuvremenu izbrisao post ;)

Bez obzira sto su drzave zvanicno gradjanske (a ne nacionalne) i dalje je prisutina podeljenost po etnickoj pripadnosti..

A zamisli ti da nekom Madjaru u Srbiji ili muslimanu iz Rasse kazes da je Srbin :lol:
Prvo sto ce se smrtno uvrediti i najbolje sto moze da ti kaze da je drzavljanin Srbije ali nije Srbin.

Ti si rekao da je moj otac Crnogorac koji zivi u Srbiji ali su u medjuvremenu izbrisao post ;)

Bez obzira sto su drzave zvanicno gradjanske (a ne nacionalne) i dalje je prisutina podeljenost po etnickoj pripadnosti..

A zamisli ti da nekom Madjaru u Srbiji ili muslimanu iz Rasse kazes da je Srbin :lol:
Prvo sto ce se smrtno uvrediti i najbolje sto moze da ti kaze da je drzavljanin Srbije ali nije Srbin.

Izbrisa sam jer nije relevantno za temu i samo skrecemo s teme.

No malo da te ja iz CG poducavam: ako je tvoj cale neki veliki Srbin iz CG, 99% sansi da se kune u Njegosa - a vjerujes li da Njegos nije Crnogorac? Naravno da jeste, olicenje Crnogorca, nezavisne Crne Gore. Dakle neznanje je u pitanju. Crnogorac nije i nikad nije bio etnicka pripadnost kao Srbin ili Madjar. Crnogorac je teritorijalni pojam sa nekim kulturnim specificnostima. Bilo kako da se neko iz CG izjasnjava, ista im je kultura i tradicija.

Sad to sto se od 2006 pojavljuju pojedinci kojeg se nesto stide, to na njima, ali nijesu relevatna njihova privatna osjecanja za ovu temu. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back